Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Agapant - Agapanthus 12:31, 10 lip 2022

Do góry

Black Magic. 5 szt. w jednej donicy- od marca 2021. 1 pąk.
Po zamieszczeniu zdjęcia przeczytałam wątek. Uzyskałam cenne informacje. W drugiej donicy jest 5 szt. Tornado. Nie mają pąków.
Zależało mi na odmianie o b. ciemnych niebieskich kwiatach. Zdjęcie reklamowe wyglądało obiecująco. Powróciłam do agapantów po wieloletniej przerwie.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:25, 10 lip 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie jest krótki Wszystko zależy od doboru odmian, są takie, które powtarzają kwitnienie, są obficie kwitnące 300-400 kwiatów na trzyletniej kępie, są kwitnące tylko nocą i są odmiany pachnące. A mnie w tym roku kwitnie taki, który ma po kilka kwiatków na gałązce rozwiniętych jednocześnie, wczoraj mu fotkę cyknęłam, wiec pewnie kiedyś pokażę go. Na razie jeszcze nie pokazałam nawet tych co pierwsze u mnie zakwitły w tym roku...
A liliowce rdzawe kilkuletnie kępy kwitną mi już od miesiąca i jeszcze nie kończą.
Zapomniałam napisać, ze zależy też od pogody, ale to wiesz bo wszystkie rośliny tak mają

Śliczne masz te liliowce, trzeba im tylko dać czas by zbudowały kępy

Tak, ale u mnie właśnie te ciemne młode i będą krotko kwitły
Mam i takie
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 12:19, 10 lip 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Asia niestety, darowane I bez nazwy. Dzieki

W tunelu I igloo mamy jaszczurki

Jaka cudna A w zasadzie cudny, bo ktoś mi mówił, że tylko samczyki w okresie godowym przybierają te zielone barwy....ale nie wiem czy to prawda
Zielone drzwi w Kruklandii 12:16, 10 lip 2022

Do góry
Juzia napisał(a)

Nie wiem czemu te dwa rozchodniki są takie wielkie. Sadzone były wszystkie podobnej wielkości i w tym samym czasie... a tu takie kolosy dwa Musi jakaś lepsza ziemia

Może do tych dwóch dociera więcej światła? I deszczu?
Za drzwiami do ogrodu... 12:09, 10 lip 2022

Do góry
anpi napisał(a)

To tak jak ja

A co to za róża, pięknie kwitnie?
Znowu na wsi 12:00, 10 lip 2022

Do góry

Czy Ty masz białego ostrogowca?
Co to za roślinki niziutkie kwitnące na ciemny róż przy ścieżce?
Nie wiedziałam, że masz tyle róż Wspaniałe
A lawenda w przedogródku ogromna
I groszek zauważyłam na płocie, jadalny?
jednym słowem, masz ślicznie
Pompa ciepła już działa?
Wilczy ogród 11:42, 10 lip 2022

Do góry
agapant napisał(a)

Cudowny bylinowy ogród. To moje zestawienie, Magda może pamiętasz odmianę tego śmiałka. Zaglądam od początku ale w tym roku już widać dojrzałość ogrodu. Bujne rośliny i piękne kolory,

Aga Witaj u mnie ja też do Ciebie zaglądam po cichaczu ,oglądałam relację dziewczyn z zazdrością w oczach ,bom sama uziemiona w domu i nigdzie nie mogę się wybrać

dziękuję za komplementy i vice wersa-u Ciebie jest przepięknie

Niestety nie wiem ,jaka to odmiana śmiałków -raczej jest tam kilka rodzajów-dostałam je od Edyty Lindsay -ale różnią się wzrostem i pokrojem ....nawet Ula ostatnio stwierdziła ,że niektóre to trzcinniki ....nie wiem sama ,co tam mam-jedne są wyższe ,bardziej proste ,kolejne niższe takie bardziej fontannowe mam je wokół placyku ogniskowego ,co ma kiedyś być parkingiem z wiatą
Miłego dnia

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:16, 10 lip 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

tu miałam w grudniu dekorację z tych owocków zrobioną

a tu na krzaczkach

No pięknie ja mam jedną taką niby dziką różę, pachnie bardzo ładnie, dużo ma kwitów ale nie zawiązuje owoców, szkoda, no ale trudno a w tym roku ptaki będą u nas miały aronię, bo jest jej dużo i napewno całej nie zerwę no a teraz mają wiśnie i czereśnie, chyba nic nie zaprawię, może zdążę coś posmakować
Migawki z ogródka 11:07, 10 lip 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)

To koper? no bardzo ładnie wyglądają te rabaty
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:52, 10 lip 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Różany pokaz mieliście w tym sezonie piękne wszystkie słoneczna pogoda tu akurat się sprawdziła susza im nie zaszkodziła, a słońce pozwoliło pięknie rozkwitnąć a zimą, jak piszesz też muszą pięknie wyglądać

tu miałam w grudniu dekorację z tych owocków zrobioną

a tu na krzaczkach
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:51, 10 lip 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Stojące czosnki i leżące nie wiem od czego to zależy

Ten widoczek dziś zabieram!
Miodzio!
Wilczy ogród 10:47, 10 lip 2022

Do góry

Fajne to ujęcie ślicznie te pomaranczowe kwiaty wyglądają w tej trawie fajne, że powoli zaczynasz działać w ogrodzie, teraz będzie już coraz lepiej
Migawki z ogródka 10:40, 10 lip 2022

Do góry
A i proszę o nazwę tego białego i żółtego

Ogród Basi 10:39, 10 lip 2022

Do góry
Mam pytanie do osób zaglądających do mojego ogrodu.
Czy ta moja kostrzewa przy oczku wygląda dobrze? Czy lepiej ją usunąć i pociągnąć po bokach, do samego oczka bergenie?
Sama nie wiem. Doradzicie?

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:37, 10 lip 2022

Do góry
Kasya napisał(a)
Czas liliowców jest krótki
Wytrzymacie

Nie jest krótki Wszystko zależy od doboru odmian, są takie, które powtarzają kwitnienie, są obficie kwitnące 300-400 kwiatów na trzyletniej kępie, są kwitnące tylko nocą i są odmiany pachnące. A mnie w tym roku kwitnie taki, który ma po kilka kwiatków na gałązce rozwiniętych jednocześnie, wczoraj mu fotkę cyknęłam, wiec pewnie kiedyś pokażę go. Na razie jeszcze nie pokazałam nawet tych co pierwsze u mnie zakwitły w tym roku...
A liliowce rdzawe kilkuletnie kępy kwitną mi już od miesiąca i jeszcze nie kończą.
Zapomniałam napisać, ze zależy też od pogody, ale to wiesz bo wszystkie rośliny tak mają

Śliczne masz te liliowce, trzeba im tylko dać czas by zbudowały kępy
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:35, 10 lip 2022

Do góry
Rdesty Blackfield rozkręcają się, uwielbiam
Czekam jeszcze na 3 inne odmiany
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:23, 10 lip 2022

Do góry
Kasya napisał(a)
A na dzień dobry 3 nowe kwiatki

Ooo, te dwa są w moich kolorach .
Budleja i u mnie zaczyna. Tylko małe odmiany jeszcze daleko.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:23, 10 lip 2022

Do góry
Asia niestety, darowane I bez nazwy. Dzieki

W tunelu I igloo mamy jaszczurki

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:18, 10 lip 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Asia BT mam rok czasu i ładnie też rosną.
Moje w pierwszym roku był maciupkie a teraz ładne kępki.
To spoko, że miejsca przeznaczyłaś, bo one puszczają długie pędy często przycinam bo by mi inne rośliny zagłuszyły

Na fotce 1 sadzonka
Średnica ok.60-80cm

Dzięki. One tak bardziej płasko, niżej niż Rozanne? Mam jedno miejsce gdzie jeszcze rozważam albo BT albo R. Kolorystycznie oba mi pasują
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:07, 10 lip 2022

Do góry

Dla Grażynki /Gogo/Ciemiernik cuchnący.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies