Black Magic. 5 szt. w jednej donicy- od marca 2021. 1 pąk.
Po zamieszczeniu zdjęcia przeczytałam wątek. Uzyskałam cenne informacje. W drugiej donicy jest 5 szt. Tornado. Nie mają pąków.
Zależało mi na odmianie o b. ciemnych niebieskich kwiatach. Zdjęcie reklamowe wyglądało obiecująco. Powróciłam do agapantów po wieloletniej przerwie.
Czy Ty masz białego ostrogowca?
Co to za roślinki niziutkie kwitnące na ciemny róż przy ścieżce?
Nie wiedziałam, że masz tyle róż Wspaniałe
A lawenda w przedogródku ogromna
I groszek zauważyłam na płocie, jadalny?
jednym słowem, masz ślicznie
Pompa ciepła już działa?
Aga Witaj u mnie ja też do Ciebie zaglądam po cichaczu ,oglądałam relację dziewczyn z zazdrością w oczach ,bom sama uziemiona w domu i nigdzie nie mogę się wybrać
dziękuję za komplementy i vice wersa-u Ciebie jest przepięknie
Niestety nie wiem ,jaka to odmiana śmiałków -raczej jest tam kilka rodzajów-dostałam je od Edyty Lindsay -ale różnią się wzrostem i pokrojem ....nawet Ula ostatnio stwierdziła ,że niektóre to trzcinniki ....nie wiem sama ,co tam mam-jedne są wyższe ,bardziej proste ,kolejne niższe takie bardziej fontannowe mam je wokół placyku ogniskowego ,co ma kiedyś być parkingiem z wiatą
Miłego dnia
No pięknie ja mam jedną taką niby dziką różę, pachnie bardzo ładnie, dużo ma kwitów ale nie zawiązuje owoców, szkoda, no ale trudno a w tym roku ptaki będą u nas miały aronię, bo jest jej dużo i napewno całej nie zerwę no a teraz mają wiśnie i czereśnie, chyba nic nie zaprawię, może zdążę coś posmakować
Mam pytanie do osób zaglądających do mojego ogrodu.
Czy ta moja kostrzewa przy oczku wygląda dobrze? Czy lepiej ją usunąć i pociągnąć po bokach, do samego oczka bergenie?
Sama nie wiem. Doradzicie?
Nie jest krótki Wszystko zależy od doboru odmian, są takie, które powtarzają kwitnienie, są obficie kwitnące 300-400 kwiatów na trzyletniej kępie, są kwitnące tylko nocą i są odmiany pachnące. A mnie w tym roku kwitnie taki, który ma po kilka kwiatków na gałązce rozwiniętych jednocześnie, wczoraj mu fotkę cyknęłam, wiec pewnie kiedyś pokażę go. Na razie jeszcze nie pokazałam nawet tych co pierwsze u mnie zakwitły w tym roku...
A liliowce rdzawe kilkuletnie kępy kwitną mi już od miesiąca i jeszcze nie kończą.
Zapomniałam napisać, ze zależy też od pogody, ale to wiesz bo wszystkie rośliny tak mają
Śliczne masz te liliowce, trzeba im tylko dać czas by zbudowały kępy