Nie kombinuj z różowym ta jest ładna. Różowe możesz gdzie indziej dać.
Różowa to zobacz "bonica", albo zobacz rabatowe w szkółce u Hyżego. Patrz na zdrowotność, kształt kwiatu czy pełny czy sam się oczyszcza czy trzeba przycinać.
Mirka dzieliłas miskanta? Może ja jutro podzielę grecki i Memory. Masz Memory? Po deszczu to.moze dam radę. Po południu ok godz 18 przeszla burza. W Konstancinie bardzo lało.
Jest mokro moje wszystkie zbiorniki napełnione, może jutro odpomoujemy do drenażu. Rowem przy drodze płynie rwącą woda.
MIRK a JAKIE TRAwy ty mi dałaś, że u mnie nic jeszcze nie wypuściły.
Mój jeden grujecznik stoi na balkonie i też ma takie liście DZISIAJ CHODZIŁAM po działce gdzie go posadzić aby go słońce nie przypaliło
Sylwia u mnie jest tak samo jak odpisałaś. Byłam dzisiaj burza jak cholera a one mordy dra. Widocznie oznajmują samicy, że zagrożenie. EMusiowi jeden dzisiaj nad głową przefrunął. Wystraszył się jak cholera. Też mąmy sarny chodzą stadami. Należy się cieszyć że tak się dobrze czują na sąsiedniej działce, ale co za dużo to nie zdrowo.
Po burzy jak ptaszyska zaczęły śpiewać. EM taka mądra jesteś a zaśpiewać tak nie potrafisz. Powiedziałam mu zacznij ty piąć.
Mam tylko jedną ostróżkę odmianową pełną różową z ciemnym środkiem. Jutro popatrzę czy już wschodzi i czy da się ją podzielić. Wszystkie ostróżki oddałam, bo u mnie łapały mączniaka i trzeba je było podpierać. Poza różami pozostały mi kwiaty tylko bezobsługowe .
U nas generalnie samce na drzewach nocują, samice w trawach. Samce jak lecą to się drą na całe gardło, głupie to bo drapieżnik od razu wie gdzie szukać posiłku. U mnie grzebią w trocinach, kapią się w popiele na ognisku. Samce się biją między sobą.
Ostróżka też dostałam od Ewy Rosy.. przez 2 lata kwitła tak jak na focie. W zeszłym roku przyszedł huragan i wszystkie patyki wyłamał z tej ostróżki.
Może to było powodem. Będę szukała takiej bo naprawdę warto.
Jeszcze dzisiaj zaglądałam czy coś wychodzi niestety.
Też różowa gaura nie wypuszcza.
O dziwo bardzo ładnie wychodzą jeżówki licencjonowane i z tego się cieszę
Czego to nie wymyśla. U mnie to kupa kamienii wąż ciągle zahacza o te kamienie. U mnie ten ozdobny gwóźdź nie zda egzaminu. Mam do każdej rabaty dobre podejście.
O to masz też sporo pracy. No cóz ogrody wymagają i takiej pracy z drzewem.
Ja jeszcze kruszarki do drzewa dnia mam
Do kominka dużo się przyda.
Oj mokro. U mnie bynajmniej tak jest. I wody w stawie też pełno .
I ja mam pracy ogrodowej dużo. A dziś dzień wolny i nic przez ten deszcz nie mogę podziałać
Piwonie
obrazki włoskie mam je kilka lat ale nigdy mi niezakwitły Ale z liści też ładnie wyglądają
Aniu wiem co to jest nadmiar drzewa. Od kilku tygodni tnę ibrozdrabniam. Mam sterty rozdrobnionego igliwia i bede obsypywac.
Te grubsze też do kominka.
Jadę zaraz zobaczę co tam się dzieje na działce. Padało cały tydzień pewnie w oczkach pełno wody w studzienkach też.
Mam sadzenie lilii i jeszcze nawożenie bylin.
EM chce zrobić kanciku ciekawe czy da rady jak tak mokro.
Zrób fotkę i pokaż te tuje. Nie mogę nic radzić jak nie widzę.
Ja z każdej strony mam równo przycięte tuje.
Nigdy że szmaragdów ze środka nie otrzepywalam igliwia.
U mnie igliwie sięga do połowy drzewka tam ptaki mają gniazda. A szmaragdy w szpalerze wstawię fotkę nie nawoze dobrze rosną bez jedynie z tyłu rozkładam skoszona trawę.
Z tą zdalna nauka to oszaleć można. Wyobraź sobie, że ja nie dosyć, że płace na zajęcia terapii zajęciowej w ośrodku co prawda połowę to jeszcze przez internet muszę obserwować jak pani maluje i ja w tym biorę udział.
Maja to ma gdzieś a ja maluje,szyję,lepie jakiej figurki z modeliny która sama zrobiłam.
A najlepiej jak biorę udział w gimnastyce z jednej strony monitor z drugiej strony podnoszę nogi,ręce kręcę tyłkiem.
Powiedziałam im że to mój ostatni tydzień. Wyjeżdżam na działkę a tam nie mam zasięgu.
Moja synowa ma dwa komputery jeden zajęcia z przedszkola drugi że zdalna 3 klasa. 3 klasista tak bystry, że się nudzi tymi lekcjami. Trzyma stary telefon w ręce i gra.
Nasza znajoma ma 5 dzieci na zdalnym wzięła urlop bezpłatny, i ściągnęła 3 komputery bo 2 ma swoje.
Co to za kształcenie współczuję dzieciom i wszystkim rodzicom.
Babcia ładne baranki pomogła zrobić. Brawo Ty!
Basiu ciężkie czasy oby jeszcze gorzej nie było. Bo nie wiadomo czy w przyszłym roku znowu nie będzie się trzeba szczepić. Ten wirus ciągle będzie bo ludzie się przemieszczają po całym świecie.
Ela,.co zrobić żeby szmaragdy zaczley tworzyć ekran. Mają ze 2 metry, sądziliśmy je z 7 -8 lat temu.w zeszłym roku je przycirlam w tym jeszcze ani nie przycirlam ani nie wyczyscialam środka...jedynie to nawóz sypnęłam...po jakim czasie u Ciebie zaczęły tworzyć ekran?
Bo działka spora ponad 40 arów. I wydmuchow nie było wyjścia szybko osłonić i nie wielkim kosztem. Na początek 170 Brabantow od strony zachodniej.
Szmaragdy i Brabanty mają ok 3,5 metra.