Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 15:09, 17 lut 2021

Zwierzęta koty psy bardzo lubią leżeć na grzbiecie jak znajdą jakaś podporę z boku od razu na grzbiet.

Wychowałam się że zwierzętami a teraz ich nie mogę mieć a tak bym chciała. Bardzo się przywiązuje i boje się rozstania.
Milka 15:13, 17 lut 2021

Ela, ja stale ze zwierzakami, non stop u mnie psiaki, kotek nowość, choć w domu rodzinnym tylko one były. Od 1995r. mam u siebie nieprzerwanie psiaki.
Też się przywiązuję, przeżywam stratę, ale taka kolej życia. Bez pupili życie jest niepełne, a ja mam dla nich warunki, to i są
Alija 17:20, 17 lut 2021

Milka! "Bez pupili życie jest niepełne" - pięknie to napisałaś. U nas też zawsze są zwierzaki. Też bardzo się przywiązujemy, ale cóż, lepiej z nimi, niż bez. Pozdrawiam!
Napia 19:02, 17 lut 2021

Lubię zwierzaki, ale ze względu na obowiązki na razie nie mam żadnego i trochę mi smutno z tego powodu. Wiem jednak, że przede wszystkim trzeba mieć czas, szczególnie dla psów. Od dzieciństwa w domu były psy, potem kot z psem, kiedyś jeden się przybłąkał i to było szaleństwo a najstarszemu prawie wyprawiliśmy osiemnastkę Teraz tylko podglądam u innych, miziam koty i psiaki przyjaciół i na razie musi wystarczyć.
Mirka 20:52, 17 lut 2021

Milka napisał(a)

Mirelko, bo sypią się i np mogą tobie do ucha wpaść. Tak miałam w 2014r, masakra z wyciąganiem, ból, bardzo długo to się ciągnęło. Jak spadają na trawnik, to psy wąchając, nosem przy ziemi też je sobie wbijają. Misi tak do nosa wlazły, dobrze że zauważyłam i wyciągnęłam. Dlatego też, jak tylko dojrzewają, szybko je usuwam. Pomijam już fakt, jak strasznie się sieją wszędzie.

Czyli nie mam czego żałować bo u mnie nie wszystkie rozplenice kwitną.
Jest tak jak piszesz z tymi nasionami jak cienkie rękawice zakładałam to mi się aż w skórę wbijały .
Kicia fajna ja nie mam kotka ani psa. Syn ma Labladora.
Milka 08:28, 18 lut 2021

Alija napisał(a)
Milka! "Bez pupili życie jest niepełne" - pięknie to napisałaś. U nas też zawsze są zwierzaki. Też bardzo się przywiązujemy, ale cóż, lepiej z nimi, niż bez. Pozdrawiam!

Dzięki Alu.
Pupile to członkowie rodziny, wychowujesz od niemowlęcia i są, jak dzieci, pozdrawki
Milka 08:29, 18 lut 2021

Napia napisał(a)
Lubię zwierzaki, ale ze względu na obowiązki na razie nie mam żadnego i trochę mi smutno z tego powodu. Wiem jednak, że przede wszystkim trzeba mieć czas, szczególnie dla psów. Od dzieciństwa w domu były psy, potem kot z psem, kiedyś jeden się przybłąkał i to było szaleństwo a najstarszemu prawie wyprawiliśmy osiemnastkę Teraz tylko podglądam u innych, miziam koty i psiaki przyjaciół i na razie musi wystarczyć.

Agnieszko, każdy ma inną sytuację życiową, zatem nie martw się. Może przyjdzie i twój czas i sprawisz sobie zwierzaka.
Jest to jednak duży obowiązek i koszt też spory.
Wiosną najwięcej mam szczotkowania psów, sierść mam wszędzie, robię to w masce.
Pozdrawiam
Milka 08:32, 18 lut 2021

Mirka napisał(a)

Czyli nie mam czego żałować bo u mnie nie wszystkie rozplenice kwitną.
Jest tak jak piszesz z tymi nasionami jak cienkie rękawice zakładałam to mi się aż w skórę wbijały .
Kicia fajna ja nie mam kotka ani psa. Syn ma Labladora.

Nie żałuj, ja też mam kilka co nie kwitną, bo za sucho im i cieszy mnie to.
ja też stale w tych nasionach, a jak coś z polaru, to masakra.
zawitka 09:01, 18 lut 2021

Rozumiem że te klony są wkopane z donicą w ziemie, czynie a jak nie to gdzie stoją pewnie w osłoniętym miejscu i je pewnie podlewasz ???????Ciekawa jestem bo juz kilka razy wsadzałam klony i ginęły?????
Dorota123 09:19, 18 lut 2021

Milka napisał(a)

Dziękuję Dorotko, pochwałą od mistrzyni dekoracji cieszy bardzo
No no, ale połechtałaś moją próżnośćtylko ja nigdy o sobie tak nie pomyślałam. Ciągle próbuję coś nowego, na miarę moich sił i możliwości, a jak mi coś tam wyjdzie to chętnie pokazuję tu na forum. Może spróbuję zrobić taką dekorację z szyszek do altany w białym kolorze z dodatkiem jasnego turkusu. U mnie w altanie jest ciemno taka dekoracja rozświetliła by trochę przestrzeń między firanami.
Dziękuję za nazwę skimmi wiecznie zielonej. Czy u Ciebie jest ona w ogrodzie? To samo pytanie zadałam w Szmaragdowym zakątku, przed decyzją zakupu chciałabym o niej wiedzieć coś od osób, które ją mają.
Czy jeśli przemarznie zrzuci liście jak żółta trzmielina, czy zmarzną jej całe pędy? Jeszcze dopytam, czy po przemarznięciu zimowym odbija od ziemi, czy to jest jej koniec.