Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak ciąć róże? Cięcie róż 17:25, 12 sty 2014

Do góry
Witam, mam pytanie. Moja Elfe wyglądała w roku posadzenie dużo piękniej niż w następnym roku mimo iż nie przemarzła i jest wysoka na dwa metry, miała kwiaty tylko na końcach a w dół łyso. I teraz pytanie ciąć wiosną czy nie? bo wygląda na to, że nie przycinana nie ma kwiatów tylko same badyle
Tu na foto nie przycinana roczna elfe, kwiaty tylko na wierzchołkach a w dół łyso
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 17:06, 12 sty 2014

Do góry
Anka Franek jest Tobą zauroczony opowiada o samolotach, samochodach i statkach kosmicznych.

Ogród w skali mikro :) 17:01, 12 sty 2014

Do góry
Jesteś już? Pamiętałyśmy wczoraj o Tobie Ja poczekałam z życzeniami aż wrócisz Życzę Ci wszystkiego co najlepsze, miłości, radości i moc cudowności Buziaczki Elu
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 17:00, 12 sty 2014

Do góry
Moge tylko foty z telefonu wstawiac wiec z nudow wrzucam... a wczoraj mielismy 2 torty....i zero zastawu do tego...ale dalismy rade. Pomyslowosc ogrodomaniakow i malzow nie zna granic.
A teraz jakies foto z telefonu..
100 lat w zdrowiu i dobrobycie solenizantce zycze jeszcze raz.
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 16:59, 12 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A my z Rencz sprawdzamy milosc naszych eMow do nas i granice wyrozumialosci.... Auto wczoraj fiksowalo ale jak wracac jak taka ekipa. Autko po ujechaniu 15 km sfiksowako i siedzimy na stacji benzynowej czekajac na transport zastepczy. Zastepcze auto tez sie zepsulo wiec moj M wladowal na pake rower stwierdzajac ze dojedzie w ostatecznosci rowerem..... Jak jest ta awaria co na telefon diagnozowalam to do rana dojedziemy. Jak nie to dostane chyba zakaz na forum i moje pomysly wyjazdowe. Zamek w kurtce tez sie popsul......
upsssss a jednak? Niech to licho!
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 16:50, 12 sty 2014

Do góry
A my z Rencz sprawdzamy milosc naszych eMow do nas i granice wyrozumialosci.... Auto wczoraj fiksowalo ale jak wracac jak taka ekipa. Autko po ujechaniu 15 km sfiksowako i siedzimy na stacji benzynowej czekajac na transport zastepczy. Zastepcze auto tez sie zepsulo wiec moj M wladowal na pake rower stwierdzajac ze dojedzie w ostatecznosci rowerem..... Jak jest ta awaria co na telefon diagnozowalam to do rana dojedziemy. Jak nie to dostane chyba zakaz na forum i moje pomysly wyjazdowe. Zamek w kurtce tez sie popsul......
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:49, 12 sty 2014

Do góry
Aniku, piękny storczyk w tym welonie, dziękuję niezmiernie na pewn obędę zaglądać, bo za wiosną tesknię, a u Ciebie już prawie wiosna

do mnie też zapraszam, wpadaj jak najcześciej ja szukając u mnie wiosny trafiłam, na kwitnącego oczara i bratka i mahonie już całe w pąkach
,gdzie zdobyłaś tego ogrodowiskowego kotka

mam na niego zajawkę już
Barwy Ogrodu Magdy 16:47, 12 sty 2014

Do góry
W skrócie przedstawiłam przegląd tego co zastałam i moich [pierwszych poczynań. Jak u wielu osób były one łapczywe i w efekcie dość chaotyczne. Teraz jesteśmy już bardziej "dojrzali" i zajmujemy się głównie porządkowaniem ogrodu stawiając na te rośliny, które czują się u nas dobrze, pomijając nawet piękne ale źle rosnące.
Dziś, choć szaro i buro za oknem, ogród wyglądał tak.

To widok z tzw. starego pokoju, w którym staramy się bywać częściej, ale jakoś nam nie wychodzi. Widok na ogród jest za to ładny.

Na przestrzeni lat rośliny urosły, rabaty zajęły dużą część trawnika. W tym roku będziemy kontynuować plan uporządkowania nasadzeń i dopracowania szczegółów.
Pozdrawiam!
m.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:44, 12 sty 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Witaj Aniu Ann tre ja tak bez zaproszenia wpadam do Ciebie i zamieszania narobiłam, ale się cieszę, że się w końcu poznamy, gratulacje na wstępie z drugiej seteczki na ogrodowisku

dziękuję wpadaj zawsze i bez zaproszenia też

Ogród w skali mikro :) 16:42, 12 sty 2014

Do góry

Macham Wam z wyciągu w Białce

Ogródek na trzy lata 16:40, 12 sty 2014

Do góry
Od czasu do czasu wpadam, Bożenko. Tylko już nie tak jak kiedyś.
Czy to tu byłaś w swoim czasie?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:39, 12 sty 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ups, Aniu, witaj to bez tą pomyłkę szybciej Cię poznam i twój ogród wiosenne u Ciebie, cudowne masz te ciemierniki , mają okazałe kwiaty, ja swoje posadziłam, rok temu, malizny jeszcze są, ale ranniki to już zwiastują wiosnę, choć dzisiaj u mnie padał śnieg i to na dodatek w styczniu

Piękne te zachody słońca, ja takie widoki wśród brzóz mam o wschodzie, trochę odwrotnie niż u Ciebie
Pozdrawiam
witaj Aguś cieszę się z wizyty, i małej pomyłki, bo dzięki temu odkryłam twój ogrod i twoją drugą pasję, relacja obejrzana

pozdrawiam i ponownie zapraszam
Szmaragdowy Zakątek 16:26, 12 sty 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

Co ja narobiłem ???! !! Ach... co ja narobiłem ??!

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:26, 12 sty 2014

Do góry
Liście krokusów
i innych
wody na ogrodzie już za dużo stoją kałuże
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:19, 12 sty 2014

Do góry
Właśnie byłam na ogrodzie zaniosłam ptakom na jutro słonecznika i do kompostownika wrzuciłam obierki z domu, kilka fotek, ale wszystko teraz stoi tylko pełno wody
róże maja zielone listki, rozmaryn nie zmarzł
żurawki wyglądaja ladnie jak na ta porę roku
budleja bardzo ładnie się trzyma

powojniki też chyba stanęły w miejscu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:10, 12 sty 2014

Do góry
Wychylają swoje główki ranniki od Ani Andrus

Szmaragdowy Zakątek 16:08, 12 sty 2014

Do góry
W moim Szmaragdowym Zakątku rośnie także imponująca „zielona ściana” (na poprzedniej stronie Joku właśnie o nią pytała). Rewelacyjnie wygląda w pełnym słońcu, lecz gdy jesienią ubierze swój czerwony garnitur – zatyka dech w piersiach. Myślę o zamontowaniu jakiegoś oświetlenia ogrodowego, żeby podświetlić ją od dołu.

Posadziłam (wbrew zasadzie ”trzech K”) kilka „liściaków”, m.in. jest migdałek, wierzba Hakuro i mój ulubieniec perukowiec. W pierwszym roku swojej bytności u mnie, z krzaczka wielkości ok.0,5 m urósł do 2,5 m wysokości. Pięknie na jego bordowych liściach wyglądają krople rosy lub deszczu.

Posadziłam też 3 pierisy, których młodziutkie liski ślicznie wyglądają na tle mojej wszędobylskiej zieleni.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:07, 12 sty 2014

Do góry
Przy okazji oglądania zachody słońca zajrzałam do ciemierników palmowych

mają się dobrze
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:59, 12 sty 2014

Do góry
Słoneczko już się chowa, a wiatr nasila, jak miło w domku w ciepełku przy komputerku

II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 15:58, 12 sty 2014

Do góry
melduję że już w domku się ciepełkuje , choć przyznam że dawno tak ciepłej Białki nie pamiętam o tej porze .

mam jak zwykle problem z fotkami , bo jak się ma gadane to się nie ma focone . atmosfera spotkań jest zawsze taka sama , więc chore i nadwyrężone gardło to już chyba standard. dziewczyny są niezwykle fotogeniczne , więc sesja jak z żurnala mody sportów zimowych .

jednoosobowa firma logistyczna ( MARZENKA ) panowała nad planem zjazdów i formowała szyki do spotkań tysiącami telefonów .( ma z nami przegwizdane ).
nie mogła się zdecydować który profil mają ładniejszy , więc prezentuję profil dolny

kurcze Anita ( Enya) fryzury nie poprawiła , Renata( Rench) w ogóle myśli o zielonych migdałach a marta (Finka ) już mnie wzrokiem pożera , bo czas gwiazdy jest ograniczony

Sebek wykazał się kompletnym brakiem profesjonalizmu ....zamknął oczy ...nie ma powtórek ..przepadło

Anki nie uchwycisz człowieku za nic ...nie nadążam za nią z aparatem ...ale..udało się Rencz ( Renata) zagadała ją czymś

matko tak mnie ta sesja z nimi wykończyła że musiałam odpocząć ..

nie myślcie że tu się odpoczywało ...harówka ...ciężko wstać

ale teraz sobie odpocznę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies