A ja bym tu usunęła drewnianą palisadę, ona jest dość wysoka i powoduje wrażenie takiego "tunelu". Robisz fajne kanciki, to tutaj też lepiej by wyglądały. To taka pierwsza sugestia jeśli chodzi o rady mi się nasunęła, a w ogóle to "pieję" z zachwytu nad dbałością o ogród.
Na tym zdjęciu tu gdzie lampa i róża przydałoby się coś piennego, nawet jakiś żółty iglak na pniu, albo trzmielina, albo nawet kuliste drzewko
Da ładne podkreślenie na wejściu, punkt skupiający uwagę..
Jak przeczytałam tytuł wątku i słowo "pieskami" wyobraziłam sobie malutkie "kanapowce" a tu całkiem wielkie psiule
Chyba dużo chodzicie z nimi na spacery i psy muszą być uczone od małego, jak się zachowywać w ogrodzie - inaczej by tak nie wyglądało. Znam ogrody z pieskami i duża w tym musi być praca właścicieli.
Byłam wczoraj w "gości" to i wątek przegapiłam, a tu tyle postów. Ale przywitałam Cię w wątku dodawania zdjęć
Ten świerk to szczepiona odmiana Picea pungens "Koster".
Po 30 latach osiąga 10 m.
Sosna to Pinus leucodermis (sosna bośniacka), albo P. leucodermis "Satelit"
osiąga 5 - 6 m po 30 latach a Satelit - 2.5 m.
Druga sosna to Pinus strobus (sosna wejmutka)
osiąga 15 m, ale choruje na rdzę wejmutkow-porzeczkową jeśli są w pobliżu porzeczki.
Jałowiec - nie moge określic gatunku, ale ścinaj go już teraz to co rośnie i wybiega ponad Twoje potrzeby, można to robić na rozgałęzieniach pędów aby nie było "kikutków".
Witaj Danusiu!
Działka ma standardową wielkość-460m.Jak na moje możliwości,to trochę za mała,ale i tak sie cieszę z tego co mam.Nigdy się nie spodziewałam,że możesz być taka życzliwa ludziom i to bezinteresownie.Mało jet takich osób.Tymbardziej będzie mi miło skorzystać,z Twoich,jakże cennych rad.Pozdrawiam
To miłe Danusiu,co piszesz-Bardzo dziękuje.Pomału wdrażam się,w te wszystkie regulaminy i wskazówki,a w razie jakichkolwiek niejasności,będę pytać...Pozdrawiam