Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród z perspektywą na przyszłość 13:39, 29 lut 2012

Do góry
Ogród Twoich teściów jak jakiś pokazowy! Wspaniały! Niełatwo Ci będzie, mając taki ideał do doścignięcia, ale trzymam kciuki . Zwłaszcza, że z tego co piszesz teściowie chętnie pomagają, bukszpaniki hodują... Pół ogrodowiska teściów Ci zazdraszcza
Ogród Dominiki 13:26, 29 lut 2012

Do góry
GabiK, właściciele "ogrodu z lustrem" nie muszą się martwić o listki z brzóz - widziałaś jesienną relację, jak to sprawnie poszło chłopakom z Gardenarium . Niestety wszyscy inni zjadacze chleba muszą jesienią radzić sobie sami. Mi wystarczył ubiegłej jesieni gęsty dywan z liści jednego tylko dębu, ale takiego co najmniej 200-letniego. Walczyliśmy przez 2 miesiące, aż zgubił wszystko...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:14, 29 lut 2012

Do góry
Pszczółko, sprzedaje w donicach też. Ale my chcemy takie świeżo kopane z gruntu, które same sobie wybierzemy. Chociaż jeśli byłyby ładne a w donicach, to wolę w donicach, jest vwięcej czasu na posadzenie. Wg mnie nie musisz się od razu decydować jaką chcesz odmianę klonu - zobaczysz na miejscu co jest i co Ci się spodoba.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:35, 29 lut 2012

Do góry
Jacy ci nasi M. podobni do siebie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:23, 29 lut 2012

Do góry
Dzięki Domi za rady . U mnie też wcześniejsze kopanie dziur nie zdaje egzaminu, a jak M. się złości, że namachał się niepotrzebnie łopatą . Myślę, że podzielę to sobie na etapy. A po głębszym zastanowieniu się dochodzę do wniosku, że i tak wszystkich roślin na raz nie kupię - choćby traw i hortensji, bo po prostu nie będą teraz dostępne. Na początek kupię i posadzę drzewa i drzewka. Zobaczymy czy wystarczy finansów na resztę...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:18, 29 lut 2012

Do góry
A jak to rozwiązujesz praktycznie: zakup na raz dużej ilości kopanych z gruntu roślin? Czy trzeba je od razu sadzić? Bo tak myślę, że jak kupię na raz wszystko co potrzebuję, to musiałabym z M. wziąć tygodniowy urlop na porządne posadzenie...
Ogród Dominiki 09:03, 29 lut 2012

Do góry
O, nie wiedziałam. Dzięki
Ogród Dominiki 08:59, 29 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Rzeczywiście, dopiekły Ci te brzozy Domi Może sprawdzają się w jakichś ogrodach o bardziej leśnym charakterze, gdzie ich spadające liście nie są sprzątane, ale nie w Twoim wymuskanym ogrodzie . Dlatego właśnie muszę sobie powtarzać: żadnych brzóz! Ale póki jeszcze je masz, to może dasz mi znać jak/jeśli zaobserwujesz "płacz brzozy" ? Muszę tego pilnować, a nie mam żadnych brzóz w pobliżu do obserwacji...

Janusz ogłasza mailowo początek wegetacji. Nie musisz sama tego śledzić.
Ogród Dominiki 08:48, 29 lut 2012

Do góry
Rzeczywiście, dopiekły Ci te brzozy Domi Może sprawdzają się w jakichś ogrodach o bardziej leśnym charakterze, gdzie ich spadające liście nie są sprzątane, ale nie w Twoim wymuskanym ogrodzie . Dlatego właśnie muszę sobie powtarzać: żadnych brzóz! Ale póki jeszcze je masz, to może dasz mi znać jak/jeśli zaobserwujesz "płacz brzozy" ? Muszę tego pilnować, a nie mam żadnych brzóz w pobliżu do obserwacji...
Spotkanie Ogrodowiska - Gardenia 2012 08:11, 29 lut 2012

Do góry
agnieszka_puchowska napisał(a)
Jak fajnie! Parę chwil przed Waszym spotkaniem przy tym samym stoliku miało miejsce spotkanie "forumków" z Forum Ogrodniczego
Pozdrawiam

Widziałam Wasze spotkanie, nawet zastanawialiśmy się z M.czy to forumowicze z Ogrodowiska, ale godzina się nie zgadzała. Zainspirowaliście nas miejscem spotkania
Ogród Dominiki 08:06, 29 lut 2012

Do góry
ŁAŁ, ależ masz wiosenne plany!!! Dziwię się tylko, gdzie Ty masz tam miejsce żeby coś dosadzać ? . Jak czytam o przesadzaniu drzew, to mi skóra cierpnie, bo czeka mnie przesadzenie 3 szt. klona globosum, które akurat są piękne tam gdzie są. Boję się, że jak je przesadzę, to padną.
I dzięki Tobie - za każdym razem jak zamarzą mi się brzozy - myślę: Domi przesadza brzozy i narzeka na nie, brzóz nie sadzimy!
Nie chcę Cię martwić a propos wertycyliozy - wymiana ziemi po chorym drzewie tak, ale najlepiej nie sadzić w tym samym miejscu żadnych liściastych (konsultowałam to z p.Januszem). Tzn. można spróbować, ale szkoda by było takiego graba-bonsai. Z tegoż właśnie powodu przerabiam pół ogrodu - bo moja wymarzona aleja wysadzana klonami przestała istnieć (jednostronnie niestety). Więc ocalałe klony przesadzam na jedną stronę a po drugiej będą iglaki.
Ogród Magdalenka 07:52, 29 lut 2012

Do góry
Noemi, ja to mam taki plan prac ogrodowych, że do 2014 wystarczy... Muszę ustalić jakąś hierarchię ważności, ale właściwie co bym nie zaplanowała to i tak walka z chwastami niweczy wszystkie plany .
Rododendronowy ogród. 23:47, 28 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ależ tu wesolutko! chwilowo wcale nie rododendronowo

Za rh weźmiemy się jak tylko ziemia rozmarznie, a teraz gadamy o wszystkim co nam do głowy przyjdzie, a różne tematy przychodzą, czasem niestety różne.Ale rh też może byc żeby nie było że o nich się zapomniało.To jest najwcześniejszy.

Ale się tu rozgadałyście

A rh piękny - rzeczywiście bardzo wcześnie kwitnie, skoro na równi z forsycją
Ogrodnik mimo woli 22:16, 28 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, jak zwykle mnóóóóstwo się u Ciebie dzieje przez dzionek cały! Staram się być na bieżąco, czytam Twój wątek zawsze z uśmiechem na twarzy, bo Tobie humoru nie brakuje, co widać w każdym wpisie . Odwiedzenie Twojego ogrodu to gwarancja poprawy humoru, nawet jak nie był bardzo zepsuty .

Cieszę się, że na coś się przydaję I te moje gadanie ..... Za to dzieki ogrodowisku M ma święty spokój..mnie nie ma ....
Ogród Magdalenka 22:07, 28 lut 2012

Do góry
Marzenko, z tego co tam właśnie czytam to chodzi przede wszystkim o to, by nie robić tego podczas pełni (czyli 8.03) i nowiu (22.03). Więc masz prawie 2 tygodnie na trawnik. A zresztą - do tej pory robiłaś wszystko bez tej wiedzy o księżycu i Twój ogród świetnie się ma. Więc bez przesady...
Ogrodnik mimo woli 21:56, 28 lut 2012

Do góry
Aniu, jak zwykle mnóóóóstwo się u Ciebie dzieje przez dzionek cały! Staram się być na bieżąco, czytam Twój wątek zawsze z uśmiechem na twarzy, bo Tobie humoru nie brakuje, co widać w każdym wpisie . Odwiedzenie Twojego ogrodu to gwarancja poprawy humoru, nawet jak nie był bardzo zepsuty .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:41, 28 lut 2012

Do góry
Joanko, hakuro do ćwiczenia idealnie się nadaje - w razie czego odrasta ekspresowo Moje cały zeszły rok poczochrane były, aż doczytałam u Oli (Ogrodomania Oli), że ona ją tnie raz w miesiącu, a nie 3 razy w sezonie. Więc też będę na hakuro rękę ćwiczyć .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:24, 28 lut 2012

Do góry
?????????????
No tak, z daleka może nie widać...
Ogród z Czerwonym mostkiem 21:22, 28 lut 2012

Do góry
Kasia, Twoje piękne krokuski ogłosiły wszem i wobec wiosnę na ogrodowisku !!! Jesteś pierwsza w tym sezonie .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:17, 28 lut 2012

Do góry
Joanko nie tylko Ty masz problem z cięciem. Moje "kule" bukszpanowe mają najprzeróżniejsze kształty oprócz kuli . Ale tak jak pisze Marzenka - praktyka czyni mistrza, albo chociaż jakiegoś czeladnika (czy jak to się tam kiedyś nazywało) .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies