Faktycznie włóknina ogranicza pole manewru

Bez niej będziesz mogła swobodnie sadzić np. cebulowe. Tak, mam plany i nie wiem, czy wszystkie uda się wiosną zrealizować: przede wszystkim muszę usunąć brzozy z pierwszego planu, bo mnie strasznie denerwują. To muszę zrobić szybko, zanim ruszy ostro wegetacja, bo rośliny na wymianę będą kopane z gruntu. Z boku domu mam dwie brzozy purpurowe, które przytnę, przesadzę i zastąpię dwiema wiśniami "Umbraculifera". Pod nowymi drzewkami muszę też coś ładnie nasadzić. Od strony tarasu mam dwie kolejne brzozy, które też przesadzę, ale jeszcze nie zdecydowałam czym je zastąpię
Dosadzę też kilka kul bukszpanowych, sporo niskich trawek w klombach przed domem i....jeśli klon palmowy nie odbije (chorował na werticiliozę), chcę wymienić ziemię, a w jego miejsce wsadzić formowanego na bonsai graba i zrobić wkoło żwirek. Ten ostatni pomysł może jednak poczekać, bo te graby są w pojemnikach i można je sadzić cały rok. Szukam też dużych stożków z cisa, oraz kulek z cisa na pniu, bo mam kilka miejsc do zasłonięcia i do zmiany.
Na 100% nie uda mi się wszystkiego zrealizować, no ale Plany mam wielkie, przez duże "P".