Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Po prostu ogród... 21:05, 30 wrz 2013

Do góry
Może i ja wianek uwiję.......
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:47, 30 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Agatko z jabłuszek można cudowny wianek jesienny zrobic. W ubiegłym roku Kwiatholandii pokazywała.

dzięki Marzenko
będzie zajęcie na długie wieczorki
Ogród w budowie - nieustającej 09:45, 30 wrz 2013

Do góry
Hm, bukieciki po ok. 10 liści układanych "na płasko" związujesz nitką i przykładasz je do wianka jeden po drugim, owijając sznurkiem albo rafią, tak, żeby zakryć łodyżki. To naprawdę prosta robota i szybko idzie. Najdłużej trwa zbieranie liści, które nie mogą być suche. Liście z dębu czerwonego są większe niż zwykłego i bardzo efektownie przebarwiają się jesienią właśnie na czerwono, w miarę zasychania rudzieją.
Widzę, że masz ochotę zrobić taki wianek? Pokaż koniecznie jak wyszedł.
Najprostszy jest taki z liści nabijanych na drut, myślę że piękny byłby większy z kolorowych liści klonu.
Ogród w budowie - nieustającej 09:12, 30 wrz 2013

Do góry
Cudowne bukiety!!!!

Gabrysiu chodziło mi o ten wianek nr 1, ale już doczytałam,że to bukieciki z liści dębu na słomianym podkładzie.
jak przyczepiasz te bukieciki? nie masz jakiejś ściągawki krok po kroku?
Moja bajka 21:37, 29 wrz 2013

Do góry
Dziękuję za zaproszenie. Jak będę w Dębicy to wpadnę na kawę. Kurzu i tak nie zobaczę, natura litościwie obdarzyła mnie krótkowzrocznością.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Pasowałby Ci do kuchni mój wianek z czosnku
Ja mam tylko zioła porozwieszane - głównie pokrzywę, bo jej najwięcej pijemy.
Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:12, 29 wrz 2013

Do góry
Agatko z jabłuszek można cudowny wianek jesienny zrobic. W ubiegłym roku Kwiatholandii pokazywała.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:09, 29 wrz 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Kasia fajnie patrzeć jak dom powstaje Moja budowa zaczęła się w kwietniu, a na Mikołaja już mieszkaliśmy Pogody życzę i pozdrawiam

oj fajnie gratuluję, że Wam tak szybko się udało też bym chciała szybko, nawet już dziś ))) jakby dziś to bym mogła już szykować wianek na drzwi wejściowe ) my budujemy tradycyjnie - stan surowy ma przestać przez zimę, a potem się wykańcza
Czaruj pogodę Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 20:00, 29 wrz 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Gabrysiu jak robiłaś ten wianek z liści?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej?page=48
nabijałaś każdy listek na drut i formowałaś w koło?

Jest cudowny! piękno tkwi w prostocie

Martoibartku. Na tej stronie są dwa wianki, więc nie bardzo wiem który masz na myśli.
Ten na zdjęciu wyżej jest zrobiony na słomianym podkładzie do którego sznurkiem wiązałam bukieciki z liści czerwonego dębu.
A ten mniejszy poniżej to są liście tego dębu nawleczone na drut uformowany w koło. Tyle że lepiej wziąć taki sztywny drut ocynkowany, który sam zwija się w kółko
Na Francuskiej 19:58, 28 wrz 2013

Do góry
Powiesiłam wianek z ub. roku. Na nowy nie mam pomysłu

Ogród w budowie - nieustającej 09:25, 27 wrz 2013

Do góry
Gabrysiu jak robiłaś ten wianek z liści?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej?page=48
nabijałaś każdy listek na drut i formowałaś w koło?

Jest cudowny! piękno tkwi w prostocie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:03, 26 wrz 2013

Do góry
Przypomnijcie mi jak sie to nazywa - dostałam i chyba je wykorzystam na wianek

Dla odmiany czas na zmiany... 21:20, 24 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Wianek minimalistyczny urzekający. Ty to masz zmysł artystyczny, no, no.
Zaproszenia - dzieło koleżanki Alinki - bardzo gustowne. A ciasto - pycha, psze pani

dobrze, że nic takiego się u mnie nie dzieje, to i nadrobić nie trudno....ciacho pyszne...robiłam pierwszy raz...mogę przepisem się podzielić
Dla odmiany czas na zmiany... 21:17, 24 wrz 2013

Do góry
Wianek minimalistyczny urzekający. Ty to masz zmysł artystyczny, no, no.
Zaproszenia - dzieło koleżanki Alinki - bardzo gustowne. A ciasto - pycha, psze pani
Dla odmiany czas na zmiany... 19:26, 24 wrz 2013

Do góry
beta napisał(a)
Ewelinko, to jest papier...to tzw. papierowa wiklina..może słyszałaś?...na necie pełno tego jest...wianek robiła mi koleżanka, ale moja M robi koszyczki z tej papierowej wikliny...jakby co to wrzucę i pokażę

pozdrawiam niedzielnie

Muszę poczytać o tym, bo na moją wieś takie nowinki nie dotarły, wiklinę to owszem znam, ale że papierowa może być to nie wiedziałam
Pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 20:47, 23 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
cykaj...

Madziulka...jutro

gusiarz napisał(a)
Beatko - Ty jesteś wiankowo uzdolniona - wyjątkowo. Ciągle coś wiankujesz i świetne z tego efekty wychodzą. Hortki przecudnej urody - i w dodatku pomidorki i winogronka mmmmm... palce lizać . A ja właśnie popełniłam dwie nalewki: miętówkę i cytrynówkę... może już chłodem powiać

eeee tam zaraz uzdolniona..od jakiegoś czasu wianuszki mi się bardzo podobają i czasem coś tam mi sie uda upleść...a najczęściej to głupoty plotę....pomidorki i winogrona to już czas przeszły niestety...ale nie ma tego złego, bo winogrona na przerób poszły...

asc napisał(a)
Zaproszenia lepsze niż na wesele....... Oj ciężko teraz mieć dzieci.......

Papierowa wiklina.. dawaj foto bo mnie intryguje to cudo...

Czosnki z kocimiętką pasują.. będzie razem Potem zetniesz razem jedno i drugie Może i ja w moja koci wsadzę troche czosnków.... dobry pomysł.. małpuję

to prawda Aniu...Dziewczyna ma talent!...robi super kartki i to na wiele okazji...

jutro na temat papierowej wikliny

a propos czosnków to pomyślałam też że super wyglądałyby w przywrotniku ...mam jedno i drugie

Rench napisał(a)
Będzie bal Zaproszenia artystyczne. Dobrze że moje dzieciory już dorośnięte
Gdzie ja bym takie artystyczne zaproszenia zdobyła
Wianek,jak zwykle śliczny

hej Renatko...będzie szaleństwo...zaproszenia jedyne w swoim rodzaju...to prawda, że teraz jest wszystko...świat stanął na głowie...pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 19:13, 23 wrz 2013

Do góry
Będzie bal Zaproszenia artystyczne. Dobrze że moje dzieciory już dorośnięte
Gdzie ja bym takie artystyczne zaproszenia zdobyła
Wianek,jak zwykle śliczny

Moja bajka 15:17, 23 wrz 2013

Do góry
Wpadłam z rewizytą . Ale szalejesz dziewczyno, ale to takie fajne. Super pomysł z lustrami, piękny wianek. Czekam na zdjęcia ostatniej okiennicy i nie ukrywam, że zainspirowałaś mnie tym pomysłem. Już dawno myślałam o okiennicy na moje nieciekawe okno garażowe.
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 17:58, 22 wrz 2013

Do góry
Ewa567 napisał(a)
Cieszę się, że wianek się podoba, jeśli chodzi o drzwi wiele osób namawia mnie bym je pomalowała a one mi się takie podobają.

I wianek i drzwi bardzo ładne.
Jeszcze tylko kwestia gdzie te drzwi są, bo czasem mogą pasować idealnie, ale czasem nie
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 17:47, 22 wrz 2013

Do góry
Cieszę się, że wianek się podoba, jeśli chodzi o drzwi wiele osób namawia mnie bym je pomalowała a one mi się takie podobają.
Dla odmiany czas na zmiany... 10:46, 22 wrz 2013

Do góry
Ewelinko, to jest papier...to tzw. papierowa wiklina..może słyszałaś?...na necie pełno tego jest...wianek robiła mi koleżanka, ale moja M robi koszyczki z tej papierowej wikliny...jakby co to wrzucę i pokażę

pozdrawiam niedzielnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies