Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:49, 03 paź 2013

Do góry
W tym roku też uwieczniłam na fotach mojego wiąza, chociaż dużo ładniejszych zdjęć z tym drzewem i wiele innych zdjęć utraciłam z powodu awarii komputera, chiałam to nadrobić, ale aparat fotograficzny też się zepsuł, a telefon komórkowy z niezłym ap. fot., złodzieje mi ukradli, miałam w tamtym roku włamanie, ale Camperdownii w tym roku jest na zdjęciach

Wiąz Camperdownii po majowej burzy

ostanie zdjęcie jest z 2010 roku, ale też piękne i oddaje urodę wiąza, szczególnie kolor głębokiej zieleni, taką właśnie bardzo lubię
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 15:45, 03 paź 2013

Do góry
Mathildis poległa przy zagadce specjalnej, co jej dałam, więc może ktoś inny..? To co prawda nie roślina, ale też w ogrodzie (choć za płotem) Wie ktoś, co to..? Ja wiem częściowo, a chciałabym całkiem

Edit: już chyba wiem
Ogrodomania Oli 15:07, 03 paź 2013

Do góry
ola napisał(a)
[

To szare za żurawką to bylica? Jeśli tak, to jaka? Pięknie jesiennie i bardzo starannie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:28, 03 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

ten złocień zakwitł najszybciej pozostałe jeszcze w pąkach

wietlica samicza Frizalliae Cristata

Znalazłam! Zbyszek, jak się obchodzisz ze złocieniami i jakie masz odmiany?
Czy tę paproć masz dłużej?. U mnie jest od maja i wygląda na fajną. Nie wiem tylko jak z zapotrzebowaniem na wilgoć u niej?
Mój jesienny ogród 14:08, 03 paź 2013

Do góry
Jeszcze zapomniałem napisać, że gdy robiłem fotki nad rzeką, przyszła idiańska dziewczyna i chwilę z nią rozmawiałem ale ciężko było, dała mi telefon zebym jej zrobił kilka fotek i poszła. Szkoda że nie zrobiłem jej swoim, ładna była. Miałem już prawdziwe Indian Sumer Zobaczcie jaki jestem opalony, prawie jak Indianin Pozdrawiam serdecznie.

Moja bajka 14:05, 03 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Taki mamy widoczek z okna sypialni. Jak wstaję to od razu mi się micha cieszy Nie dlatego bynajmniej, żeby mój ogródeczek był szczególnie piękny (pracuję nad tym ciągle) , ale dlatego że jest

Bardzo ładny masz widok z sypialni. Taki urozmaicony, zamknięty murem, trochę jakby widok na patio.
Mój jesienny ogród 13:58, 03 paź 2013

Do góry
Haniu, Bogdziu, Halino, dzięki za odwiedziny, Ja też nie lubię miast, nie lubię w ogóle zgiełku, Kocham ciszę i spokój. Ja jak ten Chipmank siedzę w swojej norze a teraz się wyrwałem w wielki świat. Była kiedyś taka bajka, jak mysz płynęła w skorupce od orzecha, przez morze . Też byłem zmęczony i nie miałem czasu na pisanie ale przygotowałem dla Was wczorajsze fotki. Halino Orła nie oglądałem jeszcze.

Poszukuję pomysłu na taras 13:54, 03 paź 2013

Do góry
beta napisał(a)
ale świetnie wyszło!!!

mam pytanie, czy skrzynię od środka ocieplałaś?

Cieszę się że sie podoba. Ocieplaliśmy styropianem zgodnie z ogrodowiskową instrukcją Na etapie ocieplania donica wyglądała tak:
Mój jesienny ogród 13:52, 03 paź 2013

Do góry

Witajcie, dziś widziałem pierwszą odsłonę Indian Sumer. Nazwa, już wiem skąd się wzięła jest tak piękna pogoda jak latem. Dziś znów upał nie do wytrzymania, rano cieplutko taka pogoda to rozumiem, nie to co wy piszecie i w domu mówią że już trza palić. Pojechałem po pracy do parku Lion Valley, to co ujrzałem, przeszło moje oczekiwania, takich kolorów nigdy nie widziałem Takie piękne i soczyste do tego, woda i gąski, bajka, im słońce niżej tym ładniejsze kolory, jestem ciekawy jakie fotki wyjdą, bo ostatnio coś mi sprzęt zawodzi, już nie mogę się doczekać kiedy dojadę do domu i podłącze aparat. Kolory były tak żywe i w takiej palecie barw. Rzeka płynie doliną i na zboczach rosną drzewa, gęsto. Oczywiście przeważają klony ale są i inne. Rano lecę znów zobaczyć to cudo natury w innej odsłonie. Dziś w ogóle miałem szczęście, była jakaś kontrola, więc łapnąłem aparat i czmychnąłem przez płot do parku, focę sobie motyle, było ich bardzo dużo i duże, dwa razy większe od naszych największych. Pięknie wygląda w locie ale dla mnie jest niemożliwością to zrobić, więc próbowałem szczęścia na kwiatkach. Odwracam się i co widzę ? Czaple siwą, która stoi 10 m ode mnie. Zacząłem małymi kroczkami podchodzić i z 7-8m robić zdjęcia. Bliżej nie podchodziłem, gdyż i tak już ledwo mieściła się w kadrze. Fotki znad rzeki nie wyszły najgorzej ale do tego co widziałem jeszcze sporo brakuje. Zresztą w moim dellu jest tak kiepski monitor, już nie umiem oceniać. Chyba kupię sobie dodatkowy monitor, nie raz łapie mnie załamka jak patrze na te swoje zdjęcia. Kupiłem go używanego u zaprzyjaźnionych komputerowców ale tylko takie mieli. Wiem że dell ma kiepskie koloru, już wcześniej jednego miałem , był super, ale kolory masakra.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:01, 03 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj oglądałam zdjęcia z początku ogrodu i pokażę Wam jak to wyglądało
Dzisiaj tylko jedna rabata, zimą bardziej szczegółowe będzie

22.05.2013

02.10.13

Nawozu, to im kochana nie żałowałaś . Ściskam i pozdrawiam
wiem, wiem....zdjęcia . Dziś, jak wrócę z pracy, idę focić
Krążkowe chwastowisko 12:46, 03 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nowy trawnik, gdy będzie idealny, niesamowicie odmieni ogród, zwłaszcza z przyciętymi kancikami.

Ta rabata au góry ma za duży brzuszek, bo jak włączysz drzewa, będzie dwie takie same rabatki, Tę co jest bez drzew zmniejsz, a tamtą z drzewami narysuj.

Szkielet czyli ramy ogrodu to żywopłoty, tło dla roślin niższych pięter, mogą być mieszane i jednorodne, poprzetykane pojedynczymi drzewami.

Tu masz gotowce, wzory jednorodnych zywopłotów i miesznacy, a więc masz ramy ogrodu, proszę

Dzięki Danusiu, że zajrzałaś i za gotowce. Chyba już gdzieś nawet je widziałam Fajnie by było założyć nowy trawnik..jednak chyba najpierw zdecyduję się na regeneracje i dosiewki tego co jest. Zobaczymy jakie będą efekty.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:38, 03 paź 2013

Do góry
Wczoraj oglądałam zdjęcia z początku ogrodu i pokażę Wam jak to wyglądało
Dzisiaj tylko jedna rabata, zimą bardziej szczegółowe będzie

22.05.2013

02.10.13

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:25, 03 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
najnowsza zdobycz w szkółce na wylocie z Konina na Poznań ciekawostek masa a ceny bardzo przystępne
choina kanadyjska Pendula 1,4m za 45zł

Zbyszku - jak patrzę na Twoją pendulę to się zastanawiam czy moja pendula to pendulą jest... hmmm...dobrze że chociaż też fajna (ta moja), ale jakaś taka... jakby inna Pozdrawiam
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:10, 03 paź 2013

Do góry
Dziękuję chociaż należę raczej do przeciętnych rysowników. Pewnie głównym powodem jest to że nie ćwiczę. :/ nie mam kiedy teraz.

poprawiłam troszkę

Mój ogród 10:49, 03 paź 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
W ogrodzie jak to bywa jesienią królują marcinki.
Białe

fioletowe

kwitną białe kosmosy

Mój tegoroczny nabytek od Szmita anemone hupehensis " Praecox", zaczął kwitnąć późno, ale za to jak.

mnóstwo kwiatów i piekne zdjęcia, zwłaszcza ogrodu o 7 rano
a Ania na dyniowej karecie wyglada wspaniale
pozdrawiam was obie
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 10:46, 03 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
MuSzka, ale cuda wkleiłaś Szczególnie to do mnie przemawia:

Tylko jak ja bym miała coś z tych cudnych pomysłów dopasować do mojej działeczki.. O:

od choćby tak można wkomponować

z góry przepraszam za bazgroły ale moje rysunki dają wiele do życzenia a już komputerowe rysunki to wogóle ale to taki przykład jak można wkomponować bramę u Ciebie.

troszkę wyższą zdaje się trzeba by furteczkę zrobić bo chyba skala się nie zgadza
A miało być tak pięknie.... 10:40, 03 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Dzisiaj poszalałam trochę w ogrodzie
Moj M znowu gdera,że na łożko nie dam rady się wygramolić,tak dałam czadu Ale jaka satysfakcja
Wczoraj byłam na małych zakupach,oczywiście mi zawsze brakuje kilka sztuk do całości i natknęłam się na kulki
I jak ich nie zabrać było Do nich trawka fajna,tez sama mi właziła na wózek
A na koniec moja córka zapchała mi głowę w kadr,dla jaj

I oczywiście dzisiaj stwierdziłam,że znowu mi brakuje i kulki i trawek Trzeba dalej się telepać po resztę....

ale to zdjęcie superanckie, sliczna córcia no i te zakupy! a ty Reniu w nowej odsłonie na avatarze, świetnie
budowac będziemy na spokojnie, potrwa to długo, bo nie ma pospiechu, obecny dom jest wielki i komfortowy, mieszkamy tu zaledwie od 2000 r., ten nowy to ma byc coś małego na starość coby ogarnąc koszty i sprzatanie;
to właściwie taki looft ma byc, zobaczymy, co zaprojektuje architekt, w każdym razie wiem, co mi tak naprawdę trzeba, a co jest zbędne, będzie minimalizm, bo teraz mam pierdół, że aż odechciewa sie sprzątać
Lecę w kulki... 10:34, 03 paź 2013

Do góry
Witam gorąco...gorąco bo dzisiejszy mróz mnie zagrzał...
Dziewczyny...odpowiem na pytania wieczorem...wyjątkowo napięty grafik na dziś...
Ściskam...
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 09:43, 03 paź 2013

Do góry

Pasje ogrodnicze Magdy 09:42, 03 paź 2013

Do góry
Magda_z_Chrzanowa napisał(a)
...

Jeżeli chodzi o róże, to najlepszy czas na zakupy. U mnie jest chyba identyczny klimat, jak pod Warszawą. Przy normalnej zimie nic nie wymarza. A niespecjalnie je osłaniam - tylko mały kopczyk na korzenie. Constance Spry jest cudowna, ale jej rozmiary mogą sprawiać problemy, bo jest o zdecydowanie bardziej żywotna, niż późniejsze działa Austina. Rozpycha się wzdłuż i wszerz

Parę zdjęć z rabatki, która Ci się spodobała:[...]

Dziekuję, Magda. Rabatka mnie zachwyca, wspaniale zakrywa płot i wkomponowuje się w dalsze tło. I co za przemiana!

Co do stawu, to która rabatka Ci się nie podoba?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies