A tak dzisiaj wygląda pomarańczowa róża, którą przesadzałam na stronie 56. Niektórzy wątpili, czy się przyjmie. Zobaczcie sami. Ma się całkiem dobrze, nawet jeden z patyczków też chyba się ukorzenił.
a nie bardzo
zwłaszcza jak zaglądam do Ciebie a teraz w ramach przerwy zerkłam do Domi to już wogóle,
szukam miejsca dla róży Ascot tak mnie omotała i nie mogę odpowiedniego znaleźć
na szczęście trochę deszczu spadło i jest cudowne powietrze i ogród lekko złapał oddech ,
w przyszłym tygodniu planuję znów ostry dzień w ogrodzie - oj te byliny takie cudne a tyle zamieszania wprowadzją
ps.
a roślinka z Anglii ma się super i pokażę Ci ją tylko fotkę zrobię ale teraz zmykam
ja nasiona bialego kosmosu też zbieram ma już sporo ale niechcący wsypał mi się ciemny brr i już mam niestety mieszankę, pozbierałam też nasiona aksamitki i nie wiem kiedy zbierać werbeny ale chyba nie prędko
a jak patrzę na ogrodowiskowe ogrody i widzę ile propagowanych roślin na ogrodowisku jest a nie było czyli werbena a teraz mam nadzieję że i krwawniki to sobie myślę ale dobrze że tak jest bo to przecież świetna stołówka dla owadów o które trzeba dbać
byłabym rada gdyby to był domek dla owadów ale ta szafa jest niekorzystnie usytuowana choć może ktoś zamieszka
i co nieco
limki zmieniają kolor
ogrodowe nadal w kwieciu
ale mają różne kwiaty, a tu paproc, śliczna, odratowałam ją, a kupowałą, jak byłam z dziewczynami na kiermaszu
Aniu przepiękny storczyk, patrzę na niego i nie mogę się napatrzeć, bo kwiatki nie są nudne, kulki są ladne ale monotonne a do kwiatków od razu buzia się śmieje, muszę i ja chyba zrobić spotkanie miłego dnia