Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 16:04, 13 wrz 2013

Do góry
W ten dołek wpuszczamy korę, dobrze rozumiem ?

Piaskownia na zakręcie 16:03, 13 wrz 2013

Do góry
A tak dzisiaj wygląda pomarańczowa róża, którą przesadzałam na stronie 56. Niektórzy wątpili, czy się przyjmie. Zobaczcie sami. Ma się całkiem dobrze, nawet jeden z patyczków też chyba się ukorzenił.

Ogród przydomowy - Hosty 15:54, 13 wrz 2013

Do góry

Heptacodium miconioides 15:51, 13 wrz 2013

Do góry

Piaskownia na zakręcie 15:44, 13 wrz 2013

Do góry
Z wolna bordowieją liście derenia Causa

I Heptacodium

Ogród z perspektywą na przyszłość 15:37, 13 wrz 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

cudownie, idealnie pasuje ten ogród do ciebie, ściskam Moniko
Piaskownia na zakręcie 15:35, 13 wrz 2013

Do góry

Liliowiec ma gościa pasikonika

Jesienna aronia

Ładnymi kolorami przebarwia się kolkwicja

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 15:27, 13 wrz 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Z dalszej perspektywy z utworzonymi rabatami One nie są jeszcze skończone Deski wyrzucę ,uzupełnię ziemią i pięknie wyrównam ,oczywiście kanciki też będą.To dwa prostokąty połączone ze sobą ,niestety komin od oczyszczalni oszpecił mi wygląd ale bedzie przed kominem duża kula z bukszpanu która go zasłoni W tym miejscu była hortensja ale musiałam ją przesadzić Róża też będzie przesadzona .Na tych rabatach główny prym będą wiodły hortensje i teraz mam dylemat czym je jeszcze podsadzić.na razie nie mam czym ale do wiosny muszę kupić tylko nie wiem comacie pomysł dziewczynki?

pięknie i ten twój domek trzymaj się, wiem, ze chwilowo nie jest ci lekko, ściskam
Piaskownia na zakręcie 15:25, 13 wrz 2013

Do góry
Dzisiejszy dzień. Rano było słonecznie i ciepło, potem była burza a teraz jest pochmurno i dużo chłodniej.

Pięknie kwitną dzwonki, języczka, floksy i róże

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 15:15, 13 wrz 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Z dalszej perspektywy z utworzonymi rabatami One nie są jeszcze skończone Deski wyrzucę ,uzupełnię ziemią i pięknie wyrównam ,oczywiście kanciki też będą.To dwa prostokąty połączone ze sobą ,niestety komin od oczyszczalni oszpecił mi wygląd ale bedzie przed kominem duża kula z bukszpanu która go zasłoni W tym miejscu była hortensja ale musiałam ją przesadzić Róża też będzie przesadzona .Na tych rabatach główny prym będą wiodły hortensje i teraz mam dylemat czym je jeszcze podsadzić.na razie nie mam czym ale do wiosny muszę kupić tylko nie wiem comacie pomysł dziewczynki?

Witaj Dajanko.
Dawno u Ciebie nie byłam i wiele się zmieniło.
Na plus oczywiście

Ja na tej rabacie dałabym róże okrywowe.
Pasowałyby stylem.
Ogród z widokiem na jezioro 15:14, 13 wrz 2013

Do góry
Trześniówkę dzisiaj zlałam do buteleczek. Najlepsza będzie za 3 lata ):
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:01, 13 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
I jak, przeszło ci? jak roślina z Anglii?

a nie bardzo
zwłaszcza jak zaglądam do Ciebie a teraz w ramach przerwy zerkłam do Domi to już wogóle,
szukam miejsca dla róży Ascot tak mnie omotała i nie mogę odpowiedniego znaleźć
na szczęście trochę deszczu spadło i jest cudowne powietrze i ogród lekko złapał oddech ,
w przyszłym tygodniu planuję znów ostry dzień w ogrodzie - oj te byliny takie cudne a tyle zamieszania wprowadzją

ps.

a roślinka z Anglii ma się super i pokażę Ci ją tylko fotkę zrobię ale teraz zmykam
Roztoczańskie klimaty 15:00, 13 wrz 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Co to za kwiaty? zawilce?

Ło matko kochana gdzie ja się uchowałam, że dopiero dziś tu trafiłam.
Wracam oglądać, więc pytań będzie jeszcze ze sto
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:53, 13 wrz 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Miro, masz piękne jesienne róże, to jednak cudne kwiaty. Grujecznik wspaniały, nigdy go nie widziałam na "żywo". Nasionkami białego kosmosu się podzielę, od jutro będe zbierac aby starczyło dla wszystkich chętnych.

ja nasiona bialego kosmosu też zbieram ma już sporo ale niechcący wsypał mi się ciemny brr i już mam niestety mieszankę, pozbierałam też nasiona aksamitki i nie wiem kiedy zbierać werbeny ale chyba nie prędko

a jak patrzę na ogrodowiskowe ogrody i widzę ile propagowanych roślin na ogrodowisku jest a nie było czyli werbena a teraz mam nadzieję że i krwawniki to sobie myślę ale dobrze że tak jest bo to przecież świetna stołówka dla owadów o które trzeba dbać

byłabym rada gdyby to był domek dla owadów ale ta szafa jest niekorzystnie usytuowana choć może ktoś zamieszka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:32, 13 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
i co nieco
limki zmieniają kolor

ogrodowe nadal w kwieciu

ale mają różne kwiaty, a tu paproc, śliczna, odratowałam ją, a kupowałą, jak byłam z dziewczynami na kiermaszu

Ta czerwona będzie jeszcze miała w środku biały kwiatek pozdrawiam Irenko u mnie deszczowo i zimno
Ogród niby nowoczesny ale... 14:30, 13 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A oto moja kolacja dzisiejsza
eM poszedł sobie na spacer...i przytargał zza ogrodzenia 30 rydzy...czy też rydzów...panie polonistki proszę o pomoc

A mnie zostawiłaś oskomę, bo grzyby zapewne zjedzone rydzów pozdrawiam Magda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:26, 13 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale piękne te bladoróżowe....
Teraz iryski niskie zamówiłam właśnie z krokusikami. Iryskami zachwycałam się wiosną w rzeszowskim ogrodzie i też chcę

U nas już słoneczko coraz odważniejsze

piękną kompozycję stworzysz, szalejesz Kasieńko!
moje niskie irysy są takie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:19, 13 wrz 2013

Do góry
i co nieco
limki zmieniają kolor

ogrodowe nadal w kwieciu

ale mają różne kwiaty, a tu paproc, śliczna, odratowałam ją, a kupowałą, jak byłam z dziewczynami na kiermaszu

ogrodoweimpresjejolki 14:15, 13 wrz 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Aniu, bo z humorem mi raźniej, a i od wczoraj lepsze dni Nie wiem ile to potrwa, więc od razu ruszyłam na wycieczki wirtualne. Do Ciebie mam chyba najdalej więc ruszyłam z pełnym bakiem i akumulatorem

U mnie dziś pochmurno, ale czy popada? Ostatnio z opadami było nieźle Beczka z woda opadową z rynny napełnia się systematycznie i służy Markowi do podlewania pomidorów w tunelu.

Pomidorów już nie przetwarzam zjadamy na bieżąco (zapasik już jest) , ale pietruszkę jeszcze mrożę, zimą będziemy jeść i karmić nią rodzinkę i gości dodając do różnych potraw. Ma wspaniałe działanie oczyszczające organizm i nie jest w postaci tabletki

Jola apetyczne zdjątko, u mnie pomidorów zostały już tylko 2 skrzyneczki jemy na bieżąco pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:13, 13 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Moja kolekcja po spotkaniu powiększyła sie o nowego wypasionego storczyka..
Dzięki Hogata

A dzięki drugiej Agacie.. kolejna pelaśka z własnego chowu..

Aniu przepiękny storczyk, patrzę na niego i nie mogę się napatrzeć, bo kwiatki nie są nudne, kulki są ladne ale monotonne a do kwiatków od razu buzia się śmieje, muszę i ja chyba zrobić spotkanie miłego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies