Nikita
Hakaone lubi wymarzać, poza tym wśród wielu uczestników forum jest tylko kilka miejsc w których ta trawa naprawde szybko przyrasta np piekna i duża jest u Irenki w wątku "Miłkowo moje miejsce na ziemi", o wiele lepszy efekt daje posadzenie którejs z odmian turzycy ( carrex'ów) a są one mniej kapryśne.
Red barona mam 3 sztuki posadzone jako malutkie wiosna i pieknie sie rozrastaja - u Any-art to nawet zachowywały sie bardzo ekspansywnie i wyłaziły na boki, a co do konwalnika to tez mam 6 szt, posadziłam maleńkie wiosna i ładnie sie rozrosły, zakwitły mi nawet ale tu mistrzynią kompozycji konwalnikowych i niedoścignionym wzorem jest szefowa.........
Stipy pieknie prowadzi i pokazuje nasza Mandzen w wątku "Madżenie ogodnika" oraz Joasia w wątku "Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw" a także wiele innych osób tu na O, niestety stipy często wymarzaja więc traktowac je należy jako jednoroczne, ale warto je miec bo są piekne i można je samemu rozmnożyc wysadzjąc z nasion kupionych na all.
Tu widać stipy w Danusi projekcie pt. "Ogród z lustrem" to sa te lekie niewysokie trawki wyglądajace jak mgiełka https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=212
Anita, ty wiesz jak mi zrobić przyjemność...........róże sliczne, dziekuje i za zyczenia równiez wielkie dzieki.
Wzajemnie i dla ciebie oraz dla twoich chłopaków ( wszystkich trzech ) wszystkiego najlepszego na 2014 rok zyczę !
Witaj Irenko, u mnie prawie wiosna a u was na Dolnym Śląsku to według zapowiedzi juz wiosna całą gebą, po kilkanaście stopni...........chyba jednak bym wołałażeby ta zima przyszła, była krótko skoro i tak musi przyjść.........i szybko sobie poszła.........
Buziaki
Aga -szsz w jej rodzimych stronach czyli ciepłych krajach Afryki czy Ameryki Poludniowej to ona jest roslina wieloletnia ale u nas ze wzgledu na kłopoty w przezimowaniu traktuje sie jako jednoroczna, bo łatwo sie rozmnaża i niedrogo możana wiosna kupić małe sadzonki a okrywanie, dołowanie, zimowanie itp jest uciązliwe i moze dać kiepski efekt w nastepnym sezonie...
Ale tobie zycze powodzenia w tych działaniach, daj znac jak ci sie uda