Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

zawitka 19:14, 07 sty 2014

Agatko nowy awatarek ;D Dom pięknie ustrojony i te pyszności ha ha Pozdrawiam
monteverde 19:37, 07 sty 2014

agatanowa napisał(a)
Gabrysiu, dziękuję za wizytę i miłe słowa. W święta prawie wszystko wygląda bajecznie - magia świąt

Ostatnio zjadłam ostanią cukinię oraz 2 patisony w postaci pikantnej zupy posypanej wiórkami długo dojrzewającego sera, skropionej wyborną oliwą kreteńską i rukolą :

i przedostatnią dynię piżmową w zapiekance według przepisu Ani Monteverde - pycha!

No pięknie, pięknie,ciasteczka wyborne, a co to za torcicho takie olbrzymie? zupki bym spróbowała, bo smak dyni znam
z opisu czytam, że smakowala, strasznie długo świętowałaś najlepszego na Nowy Rok
as226 00:17, 08 sty 2014

Witam, zostawiam ślad, wątek przeglądnęłam Pięknie udekorowany dom i specjały Zapisuje do obsewrwowanych
agatanowa 23:24, 08 sty 2014

Dziękuję za odwiedziny w 2014! Niechaj Wam, nam się szczęści!

Aniu, Monteverde, torcicho to tort orzechowo-czekoladowy, tzn. blaty orzechowe (bez grama mąki, ale z 2 - 3-ma łyżkami bułki tartej), krem orzechowy z rumem oraz czekoladowy na bazie gorzkiej czekolady Taki naprawdę orzechowy bozonarodzeniowy, ciężki. Orzechy pochodzą z orzecha rodziców (gdzieś tam jest fotka wcześniej, ale jeszcze załączę ) za młodu rozpęknietego przez mróz na 5 konarów, w czym upatrujemy głębokiej symboliki rodzinnej (mam dwoje rodzeństwa ).
Od trzech lat - hehe - to już tradycja, że zawsze piekę ten tort na Wigilię i rodzinnie zjadamy przez święta Jakby co przepis dam

AniaDS 20:31, 09 sty 2014

Ja poproszę o przepis, szczególnie te biszkopty mnie zaintrygowały , piękny dom i udekorowany pięknie, jak lubię .

A ten orzech... wow!!
agatanowa 23:10, 10 sty 2014

Aniu, wysłane
Orzech rodzicieli, u mnie taki się nie zmieści
as226 02:07, 11 sty 2014

Poproszę przepis na torcik
elzbieta_g 09:45, 17 sty 2014

wpadam z rewizytą masz śliczny domek i przecudną córeczkę znalazłam u Ciebie troszkę podobieństw : krety- zmory choć już sobie z nimi poradziłaś, ja też siedzę na wychowawczym z 3 latkiem i zakup roślinki uzależniony zazwyczaj od ceny trawnik już masz śliczny a roślinki powoli dojdą i będzie ogródek marzenie
Nati 10:28, 17 sty 2014

witaj Agatko jak w nowym roku jak po świętach, życzę Ci wszystkiego dobrego!!!

zaglądam czasem ale już dawno się nie odzywałam, nadrabiam zaległości i gorąco pozdrawiam
malgorzata_s... 12:03, 17 sty 2014

Torcik orzechowo- czekoladowy też piekę Ulubiony to nasz przysmak Niestety orzechy nie z drzewa rodzinnego Pozdrawiam.