Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:10, 31 paź 2013

Do góry
Karola 100 grabów to nie jest tak dużo i cięcia też nie ma tak wiele.
Przed ogrodzeniem mam taki żywopłot:
dwa razy w sezonie po 15 min.sekatorem spalinowym i" opitolone"
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:05, 31 paź 2013

Do góry
Pojechałam posadzić wilczomlecza i wreszcie zrobic wiklinowe kule, ale oba plany musiały poczekać...

Sąsiad działkowy, którego nigdy nie ma chyba korzystając z mojej nieobecności pociął morwy z jego strony i wszystko przerzucił na moją
Morwy rosną w granicy działek. Tak rosły kiedy przejęlismy działki (sąsiad tez jest nowy), gdyby nie moja praca nad nimi miałyby już chyba z 5 m. nie jestem w stanie ciąć tego co jest po stronie sąsiada, ale jak ściął, to chyba mógł sam się tym zająć? Też korzysta z ciena i owoców morwy. Nic to, zrobiłam porządek, docięłam morwy jeszcze bardziej, teraz po jego stronie nie ma nawet gałązki. Podwiązałam konary morw tak, że teraz nachylają się na moją stronę.

No ale wilczomlecz posadzony

Hebe nadal w rozkwicie, a obok szczypiorki czosnków

Pachysandra i Pyracantha

Głogownik w fazie przebarwień
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:01, 31 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, wg mojej wiedzy lawenda jest krzewinką.

Jak Ty już zaczynać katalogować rośliny to znaczy, że po rabacie formalnej wkroczyłaś na wyższy poziom ogrodnictwa - tak się z Tobą przekomarzam, Królowo Bylin!

Dlatego napisałam, że lawenda jest krzewem
Królowa bylin ze mnie taka jak i królowa jeżówek.. ... ale słowo królowa zarezerwowałam tylko na użytek kuchenny gdzie mam powieszona zawieszkę z hasłem "Królowa nie gotuje ".
Kataloguję od przypadku do przypadku już od 2 lat.. i dlatego niektóre nazwy potrafię podać.. bo zaglądam do katalogu.. i nazwa jest
Od Pana Bylinowego mogę wysłać coś, ale tylko dla zaprzyjaźnionych Forumek i Forumków Z powodów oczywistych i dla stałych bywalców forum znanych
Akcja "Rodeodendron" to był odjazd na maksa ... czasami mam takie szalone i nie do końca przemyślane pomysły Ale dzięki temu... nasza więź się zawiązała
Tak to było

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:47, 31 paź 2013

Do góry
Natalia krzak to raczej nie będzie najwyżej szeroki stożek

ostatni zakup w tym sezonie sosna czarna Goldfinger (1,3m za 70zł) i jeszcze jedno podejście do ościstej

iglaki juz są to wiosną rabata do wykończenia

Moja bajka 17:09, 31 paź 2013

Do góry

Mój berberys prawie "świeci" w ciemności
Moja bajka 17:03, 31 paź 2013

Do góry
Nad moim ogródkiem też latają niezidentyfikowane obiekty latające , że też mu nie zimno
i obiecane zdjęcia skrzyneczek, z małym opóźnieniem
Małymi kroczkami do celu... 16:48, 31 paź 2013

Do góry

To jest Joasiu to winogrono, chyba, że ma nie odpowiednią drabinkę i dla tego wolno rośnie?
Ogród na balkonie 16:44, 31 paź 2013

Do góry
Czas nadrobić zaległości .

Jedne z moich ulubionych pnączy jednorocznych: groszek pachnący i tunbergia oskrzydlona.

Kompozycja "na próbę". Tunbergia oskrzydlona i tytoń ozdobny z marcowego siewu . Szczerze mówiąc kompozycja niezbyt udana. Tytoń urósł za wielki... ale za to ładnie pachniało wieczorem .
Ciekawe, gdzie zapodziały mi się zdjecia z kwiatami .

Kwiatuszki tunbergii z bliska. Urzeka mnie ich jasny, pomarańczowy kolor w kontraście z czarnym oczkiem.

Ciekawy kolor kwiatów u nasturcji większej.

Kompozycja wisząca: fioletowe pelargonie, komarzyce i wilczomlecz. Prosto, ale dość ładnie .

Dekoracja kuchennego parapetu nad balkonem. Białe surfinie o pełnych kwiatach, fioletowy heliotrop peruwiański i po bokach (nie widać jeszcze) niebieska lobelia.

I na koniec mini warzywnik . Pomidory koktajlowe, po środku ogórek i wyrośnięte siewki sałaty. Może i plony nie były duże, ale zawsze to coś .

Wilcza Góra 16:31, 31 paź 2013

Do góry
pełni zadumy i spokoju...w oczekiwaniu na jutrzejszy dzień...
Mój ogród z psem:-) 15:50, 31 paź 2013

Do góry
Mój ogród od strony ,,wypoczynkowej,, jeszcze dużo pracy..i duuuuuuuużo miejsca na roslinki
barwy jesieniKOCHAM!!
GRIL I HUSTAWKA- wykonanie mój ślubny
- nowy nabytek- gdzieś się ostatnie zachowały podczas kiermaszu ogrodniczego w Końskowoli...do tego czywiscie kupiłam trawki bo uwielbiam takie połączenie)
Ogród Nebel 15:40, 31 paź 2013

Do góry
Na koniec jeszcze jeden "kwiatek" z mojego ogrodu z dzisiaj...

Miłego dla wszystkich
Ogród Nebel 15:37, 31 paź 2013

Do góry
Moje Goji jeszcze owocuje -
Ogród Nebel 15:36, 31 paź 2013

Do góry
Dlatego tak lubię róże - jest koniec października....

Ogród Eli 14:38, 31 paź 2013

Do góry
zastanawiam się kto mi tak urządził mój konfesjonał posadziłam tam tulipany ... czyżby mój kundel
Rododendronowy ogród II. 13:57, 31 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś u mnie biało , przymrozek . Zero stopni na wysokości 1,7m a przy ziemi pewnie z -2 bedzie. Miłego dnia wszystkim życzę.

Te rosliny wyglądają jakby na jakimś morzu albo jeziorze były, jak wyspy w tej zielono-szarej powierzchni.......
U mnie tez rano przymrozek na trawnikach i szron widziałam. Juz prawie listopad.......... ale i tak w tym roku mało tych szarg jesiennych było .....a kazdy kolejny dzien przybliża nas do WIOSNY !
Pozdrawiam
Mój jesienny ogród 12:55, 31 paź 2013

Do góry
Moniko , pozdrawiam i dziękuję, wpadnij jutro pokażę cmentarz jesienią. Tu nie obchodzą Święta Zmarłych. Ty pokazałem strumień od tyłu w stronę wodospadu i następny który robiłem ze specjalnego balkonu gdzie stoję rowerem, było 4 metry od krawędzi.
Nati, wiesz jak czuć je w lesie jest ich tyle, że nie widać gdzie się idzie. Nie wiadomo czy patrzyć się na górę, czy pod nogi. Pozdrawiam jesiennie.

Mój jesienny ogród 12:49, 31 paź 2013

Do góry
Bogdziu, dziś będą jeszcze ładniejsze fotki. Chyba wodospady każdy lubi są to ciekawe obiekty do fotografowania. Pokazałem też schody z rynną na prowadzenie roweru, tu jest 75 stopień z 298.

Mój jesienny ogród 12:43, 31 paź 2013

Do góry
Witajcie, dziś wyślę fotki z uskoku a po nich, pokażę z cmentarza w Toronto. Już nie byłem w Toronto z miesiąc, to znaczy przejazdem do Oshawy ale po mieście dawno nie latałem. Pokażę wodospady i widoki z góry. Gdy jechałem brzegiem uskoku robiłem fotki drzewom ,dojechałem do zakrętu pod którym był wodospad i buła metalowa barierka taka jak na autostradzie. Rower oparłem o nią ale nie od ulicy, tylko od podwórka, robię fotki i zaczepia mnie dwóch panów i pytają się czy to mój rower, bo stoi na jego własności a ten drugi pyta się dlaczego robiłem zdjęcie jego domu a ja że nie robiłem domu tylko drzewa i jesień ale widzą że ja nie tutejszy i pytają się skąd jestem, mówię że z Polski a to przepraszamy, podali mi ręce i poszli. Domy mają bardzo ładne ale nie chcę robić bo zaraz mam kłopoty. Kiedyś robiłem w Okville zdjęcie i też wyszła pani z domu i mówi żebym tylko nie focił jej domu. Skarpa wije się jak wąż, nie jest to prosta ściana, może z satelity wygląda inaczej. Dziś deszcz leje jak z cebra ale chociaż ciepło. Nie zdążyłem nic napisać, późno wróciłem a musiałem usmażyć 6 schabowych. Zawsze kupuję więcej, zawsze taniej i dwa są za darmo. Mogę kupić 2 za 4 $ lub 6 za 6 $. Zawsze wybieram tę drugą opcje.

Małymi kroczkami do celu... 12:17, 31 paź 2013

Do góry
Z powodu czasu wolnego, moje myśli zapląta mi kolejna rabata i COŚ co mnie STRASZNIE denerwuje i przeszkadza jest to blaszak z tyłu domu...Obecnie wygląda on tak

czyli paskudnie !!!! Na wiosnę będzie malowany na kolor ławki, która stoi przed nim, ale czy będzie to wyglądało lepiej wątpię !! Niestety nie mogę go zlikwidować, ponieważ nie posiadamy garażu, przenieść też, ponieważ mój M. składuje tam węgiel i dlatego stoi on blisko kotłowni. Myślałam o takim czymś, by go zasłonić.

Ogród cioci 12:14, 31 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jeszcze trochę ogrodu.
i kfiatuch na koniec

Super te fotki ogrodu,
pokaż miejsce gdzie chcesz ten żywopłocik berberyskowy zrobić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies