Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

ewsyg 21:56, 09 sty 2014

Jeszcze jedno z 2012r - to małe za liliowcem, prawie jej nie widać

Eve 21:58, 09 sty 2014

Elu jak masz mało miejsca to szczepioną na pniu sobie kup

Ja tnę swoje magnolie....
malgorzata_s... 22:01, 09 sty 2014

gierczusia napisał(a)
Małgosiu .. To ja najpierw bedem ściskać z Twojej " kasy " a potem z mojej ... Może być ??...

Rozruchu nie zrobiłam , jestem niespakowana..... ..... Ale jakoś tam będzie ... Pewnie zarąbiście

Wy też mnie wspomnijcie ... Bo mi szkoda jednak ,że nie mogę być z Wami .......

Jakiejś maszyny do klonowania nie masz tam w piwnicy ??.....

Ściskanie może być Maszyny nie mam a chętnie bym Cię sklonowała coby cię osobiście wycmokać Następnym razem się uda Wypijemy Twoje zdrowie Buziaki.
gierczusia 22:31, 09 sty 2014

ewsyg napisał(a)
Jeszcze jedno z 2012r - to małe za liliowcem, prawie jej nie widać

Dzieki za szczegółowe podejście do tematu .. Wielkieeee bardzo buziaki

Wychodzi ja to ,że ona ma przyrost powyżej 1 m na sezon.... Łoo mammma, toż ona mnie zarośnie kompletnie calusi ogródeczek
gierczusia 22:37, 09 sty 2014

Eve napisał(a)
Elu jak masz mało miejsca to szczepioną na pniu sobie kup

Ja tnę swoje magnolie....

Muszę przyznać że i o tym myślałam, tym bardziej ,że Twoja magnolia na pniu bardzo mi się podobała ... Jest tylko jedno ale.. Jeśli mi tam postawią za tym pierońskim płotem ten nieszczęsny dom weselny , to jednak by mi się tam jakieś małe drzewko przydało... W zasadzie najbardziej pasowałoby mi coś na kształt sumaka.. O formę mi chodzi , ńie gatunek.... ( wielopniowy , rozłożysty i niezbyt szeroki i w sumie niezbyt wysoki ).. Ależ mam wymagania... A tu ta magnolia mnie zauroczyło swoimi kwiatuchami. .... A amelanchiera mam w doniczce i aaaaa......

Wybrzydzam tak ,że nic tylko mnie w dooopę kopnąć

A jak te magnolie znoszą cięcie ??... Czy to wpływa na ilość kwiatów ?!
gierczusia 22:39, 09 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ściskanie może być Maszyny nie mam a chętnie bym Cię sklonowała coby cię osobiście wycmokać Następnym razem się uda Wypijemy Twoje zdrowie Buziaki.

Noo to dobra .. To będę miała banię podwójnie ... Tą ze stoku i tą co Wy za mnie wypijecie .....

Bawcie się dobrze ... A na te cmokanie , to je sie jeszcze kedyś załapię ....

Buziaki
AniaDS 22:48, 09 sty 2014

ewsyg napisał(a)
Ja też mam galaxy , ale u mnie jeszcze nie kwitła. Faktycznie rośnie kolumnowo i jest dość wytrzymała na mróz. Mam jej zdjęcie jak chcesz to ci podeślę. W Białce jest śnieg, mąż był w niedzielę i mówi, że 85% naśnieżone, nie jest źle.

Ja mam Galaxy ponad 5 lat, dostałam już ładną, dużą, ale...
Do teraz nie kwitła i znów nie zakwitnie.
I z tego, co się orientowałam ona tak ma.
A jest już sporym drzewem .
Eve 23:11, 09 sty 2014

Elu ja tną gałęzie, które mi nie pasują, tnę Susan dolne gałęzie, przy pniu Soulengana też przycinałam bo miała za długą nieforemną gałązkę, zniosła to dzielnie. Ona jest szczepiona tak na 1.50 i urosła tak, że jest ładnym drzewkiem, koronę ma foremną, kwitnie każdego roku od czasu jak ją kupiłam.
Susan jest za duża, bo to krzew, rośnie bardzo szeroko,dlatego ją tnę. Z kwiatami to jak u róży jak ciachniesz tam gdzie pąk, to tam kwiatu nie będzie, ale jesienią je zawiązuje i wiesz gdzie kwiaty będą

A jak nie magnolia to szczepioną Robinię Akacjową, szybko rośnie, ma cudne kwiaty, zasłoni Cię na pewno.
Kindzia 11:25, 11 sty 2014

Samych wspaniałości na na OSIEMNASTE
Baw się dobrze!!!

anna_g 23:22, 11 sty 2014

Eluś Kochana - dzisiaj już całkiem oficjalnie i nie za wcześnie przybiegłam (chociaż dopiero wieczorem późnym dobiegłam ale zdążyłam) złożyć Ci najserdeczniejsze życzonka z okazji Twojego święta Wszystkiego naj, naj, naj... Zawsze tej Twojej zwariowanej i szalonej pogody ducha Buziole wielkie dla Ciebie

U Kindzi Cię wspominalim i pozdrowionka przekazałam. Mam nadzieję, że z dziewczynami bawisz się szampańsko - ba, ja nawet w to wcale nie wątpię. Czekamy na relację a w wątku "wycieczkowym" jestem na bieżąco choć niestety nie udało mi się załapać na żadne machanie