Moje "Ranczo Akapulko"
00:04, 07 wrz 2013
Piątek, 6 września 2013
Porządki
Mam troszkę kłopotów, bo nie mam kogo do pomocy , by ułożyć podłogę w blaszaczku. Każdy obiecuje, a później inaczej to wygląda. Albo czasu nie mają, albo żądają nie wiadomo jakiej sumy za ich pracę. Ja na początku kupiłam podkłady kolejowe z myślą o podłożu do blaszka na to chciałam położyć deski, lub płytę meblową , bo mam jej pod dostatkiem. Później wymyśliłam palety, bo są tanie i jest ich pod dostatkiem końcu pomyślałam o dopasowaniu każdej palety do rozmiarów blaszaka i zrezygnowałam z tego zamiaru,bo do tej pracy potrzebne są narzędzia i człowiek który to zrobi.
Dziś zadzwoniłam do tartaku i zamówiłam nowe deski i kątowniki na które deski trzeba będzie położyć i przybić.Mniej pracy i uważam że najlepsza decyzja.
Za kilka dni pojadę po deski, dokładnie we wtorek.Muszę to szybko zrobić zanim przyjdzie pora deszczowa a w międzyczasie skopałam kawałek ziemi pod kwiaty i posadziłam przy przyczepce żywopłot.Wszystko co mogłam zrobić na działeczce.
Wczoraj porządkowałam domowy ogródek , wyrwałam pomidory,chwasty i zeschłe kwiaty.
Jutro nie wiem co będę robiła, nie mam jeszcze planów, co prawda chciałam jechać po thuje i krzewy, ale nie wiem czy pojadę, bo nie mam transportu.