Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Agam 15:45, 22 paź 2013

Do góry
A może prościej, po prostu tak

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 15:22, 22 paź 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
W popołudniowych, jeszcze wrześniowych, promieniach słońca:

to kółeczko z bukszpana i zawartość... dla mnie rewelka
Problemy z tujami 15:19, 22 paź 2013

Do góry

No właśnie zrobiłam im zdjęcie nie są brązowe ale straciły troszkę tego zielonego kolorumam nadzieję że to całkiem normalne bo mam

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:12, 22 paź 2013

Do góry
Pozdrowienia ślę
Małymi kroczkami do celu... 15:02, 22 paź 2013

Do góry

Kto pomoże zaprojektować mi to miejsce?
Ranczo Edy 14:58, 22 paź 2013

Do góry
i trzasnę jeszcze bo taki ładny dzień dzisiaj
Ranczo Edy 14:56, 22 paź 2013

Do góry
A teraz obiecana dynia ja też w końcu na nią się doczekałam miała być jedna a tu cała rodzinka brader się postarał teraz tylko lampeczki i można świętować
Ogród w skali mikro :) 14:44, 22 paź 2013

Do góry
Dziewczynki ... Własnie bawiłam się wersją demo programu garden puzzle.. Wiecie , myślę o tej rabacie pod płotem... Nooo tej

Zabawę miałam Fantastiko

Kiścien ,żurawka żółta , trzmielina na pniu żółta... Koło żurawek miały byc konwalniki ale ich w programie ni ma,,, a perukowca wsadziłam na próbę ... Bo nadal myślę ... A może mnie wspomożecie ...

Kiścień tam musi być , i trzmieliny 2 na pniach przy nim bardzo bym kciała....

A na podorędziu mam kłosówkę , brunnerę , rdest , amelanchiera ,rozchodnika tego z podbarwionymi na bordo listeczkami ( skleroza , sorry )... Aaaaa... I bez czarny black lace .... Sporo tego ,nieee ???
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:30, 22 paź 2013

Do góry
i znowu jakaś przeróbka -dzień wcześniej rosły tu liliowce

trzy świerki serbskie (9zł szt-80cm) będą ocieniały ławę i stół (po lewej)
z ciekawszych daglezja Glauca Pendula świerk wężowy(NN -bardziej srebrzysty od gatunku)
swierk Engelmana i sosna Watereri

chwilowo wygląda to skromnie ale rok góra trzy

kolorowo to mam tutaj
tawulec Tanaki

kalina

Ogród w Puszczykowie 13:48, 22 paź 2013

Do góry
Przekopiowane z projektowania:

Drodzy Forumowicze
Zakładam ten nowy wątek w projektowaniu, gdyż mam nadzieję, że może zajrzy tutaj więcej osób niż do mojego ogródka, a bardzo chciałabym prosić Was o pomoc i ocenę mojego pomysłu. Mam nadzieję, że ze strony technicznej nie popełniam błędu, zakładając tutaj wątek mimo, iż mam już swój ogródkowy.
Mam taką nadzieję, że może i Danusia zajrzy i podpowie (a może i zgani ).
Krytyki się nie boję, a powiem nawet, że będę za nią wdzięczna, bo mam nadzieję, że dzięki temu mniej się napracuję, a i efekt będzie lepszy
A więc, pokrótce...
Chciałabym jeszcze tej jesieni posadzić przynajmniej kilka szkieletowych roślin, aby się już zadomowiły, a od wiosny dosadzać mniejsze. Sytuacja obecnie wygląda tak:

nasadzenia obecne:
1 - choiny kanadyjskie 2x
2 - sosna czarna kolumnowa x 1
3 - jałowiec chiński Stricta x 3
4 - katalpa x 1
5 - amonagawa
6 - smaragd x 4
7 - jodła kaukaska x 1
8 - świerk serbski 12x
9 - grujecznik japoński x 3
10 - sosna czarna x 1
11 - jarząb Edulis x 1
Nasadzenia planowane ( na razie zaznaczone ołówkiem na lini rabaty i trawnika, musiałabym trochę trawnika uciąć, żeby drzewa nie właziły na serbki):
- klon jesionolistny Kelly's Gold 2x
- klon Royal Red lub Brandywine (w każdym bądź razie czerwona odmiana) pomiędzy nimi
Dodatkowo chciałabym posadzić buki Purple Fountain 2szt (jeden pomiędzy katalpą, a choiną kanadyjską, a drugi pomiędzy grujecznikiem, a jarząbem), oraz świerk Brewera (pomiędzy kompostownikiem, a katalpą).
Jak wydam taką furę kasy, a to wszystko nie będzie grało to się chyba załamię
Będę bardzo wdzięczna za Wasze rady
Kamienne płyty łamane 13:31, 22 paź 2013

Do góry
Maleńki placyk przy studni wyłożony kamieniami.
Moja bajka 13:27, 22 paź 2013

Do góry
Mały wielki Pomocnik (ma własne sposoby na grabienie )
A gdy pomaganie zrobiło się nudne...
Ogródek Agam 13:09, 22 paź 2013

Do góry
Wracam na forum z prośbą o pomoc w wymyśleniu kształtu rabaty frontowej. Sama nie dam rady.

Cały czas chodzi mi po głowie coś takiego, ale nie jestem pewna.

Kulki bukszpanowe muszę przesadzić, rh też nie wyglądają najładniej. Nie wiem co posadzić na rabacie przed oknem i jak to ustawić aby wyglądało to jakoś z tym paskudnym prostym chodnikiem.
Za wszystkie podpowiedzi bardzo dziękuję.

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:03, 22 paź 2013

Do góry
ogród zachwaszczony, trawa do koszenia.... nie ma nic specjalnego do pokazania

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 12:58, 22 paź 2013

Do góry
Nati Na razie wpadłam w depresję i nie wiem, co robić Np. przed domem, o tu:

wymarzyłam sobie kiedyś taką rabatę: http://www.zielonyogrodek.pl/images/media2/1882Schowek-4.jpg ale za nic nie jestem w stanie zrobić czegoś podobnego... Wyszedł mi miszmasz totalny. Danusia zrobiła mi fajny projekt tego miejsca, tylko nie ma w nim różanecznika, którego bardzo bym chciała zostawić gdzie już rośnie, no i są tam cyprysiki, które na bank mi przemarzną (wszystkim w okolicy przemarzają). I podobno moje wymarzone jałowce za parę lat będą brzydkie i do wywalenia... Teraz będę przemyśliwać i bić się z myślami, co mi pewnie zajmie z pół roku jak nie więcej...

No to się wyżaliłam
Zagospodarowanie działki 12:57, 22 paź 2013

Do góry
Mały projekt jak to miało by wyglądać:

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:49, 22 paź 2013

Do góry
Pędziwiatr z Ciebie jak orient express! Gratki !

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:45, 22 paź 2013

Do góry
zdjęcie od edytki fajnie obrazuje widok małego miejsca do obsadzenia obecnie jest tam wszystko planowo ma być duża lime light kulki z bukszpanu i lime marmalade na obwódkę ale pomyslałm że jest to pierwsze miejsce przed domem które powinno przyciągać wzrok np. duży świerk brewera chociaż on po latach będzie chyba za duży albo zimozielone drzewko jakieś ciekawe bo tymi charakteryzuje się mój ogródek , bonsai duży byłby fajny ale nie doczekam się go zanimurośnie a na gotowy mnie nie stać albo ciekawe liściaste pomóżcie bo szukam zmian chyba że limki tutaj będą super
eda napisał(a)
drewno drewno dodaje uroku
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:43, 22 paź 2013

Do góry
Kolejna setka stron za tobą......!!!! Ale lecisz z tym wątkiem !
Gratuluje i pozdrawiam z tej olazji ! Trawiasto........

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies