Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:15, 15 lis 2013

Joku napisał(a)
Ja w sprawie szprosów i obrazka. Mnie byłoby szkoda dzielić taki obrazek na części. Szprosami.
Ojej, ale wam urosło Mam na myśli te mury.

Jolu no właśnie właśnie dlatego postaram się mieć jak najmniej dzielonych okien w domu
Urosło więcej, tylko zdjęcia nie mam jeszcze tydzień i zabierają się za dach
Tess 22:18, 15 lis 2013

KasiaWB napisał(a)
Witajcie, przepraszam, że rzadko teraz zaglądam, ale nieczasowa zupełnie jestem

No ja myślę, że nieczasowa Widział ktoś czasowego inwestora w trakcie budowy?
Kolory okien wymienione przez Ciebie też mi się podobają.
Ale nie wiem, jaki kolor ma mieć elewacja, więc trudno cokolwiek radzić.
Buziam i życzę, żebyście zdążyli przez zimą
Milka 12:37, 16 lis 2013

Widoki będziesz miec bajeczne, a sosna tak na straży stoi
Joku 12:58, 16 lis 2013

Kasiu, zajrzałam dzisiaj na początek twojego wątku. Trochę przypadkowo bo tak mi się kliknęło. Poczytałam z zaciekawieniem. Minęło sporo czasu i bardzo dużo się zmieniło. Bardzo ciekawie opowiadasz/ piszesz o swoim miejscu do życia. Były leszczyny, wiem że już ich nie ma i sporo trudu kosztowało was ich wykarczowanie. Z dwóch sosen została chyba jedna - widać ją na którymś z ostatnich zdjęć. Masz nadal ten "odziedziczony" po poprzedniku metalowy sagan? Wypatrzyłam też taki biało obrzeżony bluszcz. Ciekawa jestem czy rośnie nadal.
Oj, poczytałabym sobie całość jeszcze raz. Może na emeryturze, bo czasu będzie więcej.
Alisonek 21:59, 17 lis 2013

Witaj Kasiu, powoli zbliżam się do bieżących postów, obecnie jestem na wiośnie 2013 czyli już prawie jak byś miała chwilkę to rozrysowałam schemat naszego ogrodu i już jest wklejony w wątku, także zapraszam do krótkiego spacerku pozdrawiam cieplutko
ANIA 11:13, 22 lis 2013

Widzę, że mury rosną błyskawicznie. Będziesz miała cudownie zagospodarowaną działkę. Od razu i dom i rabaty i płot w formie muru. Wszystko świetnie zaplanowane i konsekwentnie realizowane w sposób dobrze zorganizowany. Wyrazy uznania.
Strażniczki sosny zazdroszę
Pozdrawiam i ciągle kibicuję, ale z taką pewna nieśmiałością napiszę, że już drugi raz nie chciałabym przechodzić przez etap budowy.... Ale widzę, że Ty świetnie sobie radzisz. Trzymam kciuki.
an_tre 11:26, 22 lis 2013

KasiaWB napisał(a)
to teraz wypadałoby coś pokazać

no to może taki obrazeczek w ramce )

Kasiu widok przez okno piękny
życzę powodzenia i radości tworzenia
Pozdrawiam cieplutko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 13:03, 23 lis 2013

Tess napisał(a)

No ja myślę, że nieczasowa Widział ktoś czasowego inwestora w trakcie budowy?
Kolory okien wymienione przez Ciebie też mi się podobają.
Ale nie wiem, jaki kolor ma mieć elewacja, więc trudno cokolwiek radzić.
Buziam i życzę, żebyście zdążyli przez zimą

Tesiu, ten rok jest wyjątkowo pracowity, miałam może 3 dni odpoczynku... na czas budowy najlepiej mieć urlop żeby wszystkiego dopilnować. O kolorze okien będę myśleć zimą zresztą nie tylko o tym elewacja będzie jasna - biel lub biel złamana ale jeszcze konkretnego producenta i koloru nie wybrałam, narazie zbieram pomysły m.in. mam podpowiedz od naszej forumowej koleżanki ale wszystkie podpowiedzi mile widziane
Buziam w zimie mam nadzieję, będę bardziej czasowa, bo marzy mi się leniuchowanie oraz spokojne przeglądanie naszego forum
KasiaWB 13:10, 23 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Widoki będziesz miec bajeczne, a sosna tak na straży stoi

Irenko, zrobiłam kilka zdjęć z otworów okiennych w różne strony niestety było już troszkę ciemno wiosną zrobię nowe
tu zapożyczony widok na świerka i orzecha
z dolnej łazienki

i z górnej

tu na liściaste - obecnie bez liści

tu jeszcze raz 3 świerki rosnące w ogrodzie botanicznym
KasiaWB 13:15, 23 lis 2013

i jeszcze widoczek z łazienki na ... pień sosny )

a tu narazie jest składowisko ale w tym miejscu ma być kiedyś widoczek na ładną rabatkę bo okno jest duże 240x180