Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka
22:02, 13 cze 2012
Krysiu u mnie poziomki obrodziły, truskawki zmarzły - tylko kilka krzaczków ocalało, a na nich niewiele owoców. Ale zapraszam
Pokaż swoją Inversę jak kupicie! Nakręciłaś M, nieźle! 
Bożenko dziękuję za cudną piwonię
Moniko jeszcze nie posadziłam, na razie czekają w doniczkach. Jeszcze parę dni. Może jutro się nimi zajmę - muszę wypoziomowac miejsce pod nie i pasek wymieszać z dobrą ziemią. Będę je dość rzadko sadzić, mam 100 sadzonek, a to z 15-17 mb jest (?) Jak posadzę pokażę na pewno i zmierzę jak gęsto są!
Żurawkowo - uporządkuję tę rabatę jak przekwitną. Marzą mi się schludne pasy różnokolorowe jak u GabiKa 
Tawułkowo - dzisiaj kupiłam przy okazji kupowania ziemi w Nomi z przeceny sporą tawułkę z czerwonymi kwiatostanami - przeceniona na 3,9 zł
Ta moja starsza, podobna do nowej:
I maleństwa tawułki - chyba po prostu inna odmiana?
Miskant Variegata szaleje
Maki bylinowe wschodnie - kupiłam 2 sadzonki białych, jedna zakwitła gdy byliśmy w Augustowie... na pomarańczowo
na szczęście blady ten kolor
Takie zatrwiany też kupiłam sobie - ale chyba do słońca je przesadzę? Nie wiem co lubią...
Dwuletnie goździki brodate kwitną w warzywniku
Bożenko dziękuję za cudną piwonię
Moniko jeszcze nie posadziłam, na razie czekają w doniczkach. Jeszcze parę dni. Może jutro się nimi zajmę - muszę wypoziomowac miejsce pod nie i pasek wymieszać z dobrą ziemią. Będę je dość rzadko sadzić, mam 100 sadzonek, a to z 15-17 mb jest (?) Jak posadzę pokażę na pewno i zmierzę jak gęsto są!
Tawułkowo - dzisiaj kupiłam przy okazji kupowania ziemi w Nomi z przeceny sporą tawułkę z czerwonymi kwiatostanami - przeceniona na 3,9 zł
I maleństwa tawułki - chyba po prostu inna odmiana?
Miskant Variegata szaleje
Maki bylinowe wschodnie - kupiłam 2 sadzonki białych, jedna zakwitła gdy byliśmy w Augustowie... na pomarańczowo
na szczęście blady ten kolor
Takie zatrwiany też kupiłam sobie - ale chyba do słońca je przesadzę? Nie wiem co lubią...
Dwuletnie goździki brodate kwitną w warzywniku