Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Diana 22:35, 20 cze 2012

będę czekała
AniaK 22:37, 20 cze 2012

no tak taras mam duży.

Mogłabyś spokojnie co drugą wyjąć i posadzić dalej.One po sezonie potroją swoją objętość.
Właśnie odkryłam, że inny miskant mi się wysiał i chyba mam kilka sadzonek, aż muszę to jutro sprawdzić bo dzis mokro cały dzień.Jeszcze mi się to nie zdarzyło,albo dokładnie wypieliłam zanim było widać, że to nie jest zwykła trawa.Bo ten jest wcisnięty przy pergoli za różami i trochę tam zarosło ciężko się tam dostać.Zobaczymy.Byłoby super mieć swoje sadzonki.
Dziś widziałam rudbekie w kilku miejscach, ale duże kępy.Też kusiły.A gdzie je sadzisz?
Diana 22:38, 20 cze 2012

no poprostu muszę Wam pokazać ile moja annabelle ma pąków tak się cieszę na ich rozwinięcie druga ma mniej słońca i widze że sporo mniej ma jaki wniosek - one chyba uwielbiają słonko

kiedy w końcu będą kwiaty !!!
motylla 22:40, 20 cze 2012

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale szok!!!!!!!! Piękna Anabelka!
Ana 22:42, 20 cze 2012

Diana, no już już lada moment pieknie obrodziła kwiatami! Ja też czekam na spektakl hortensji i te piękne pompony
Diana 22:44, 20 cze 2012

Aniu rudbekie będą przy dużym bukszpanie z lewej strony wklejam zdjęcie - nie zwracamy uwagi na "bonsai" hihhi który niedawno przyciełam....za pare lat może coś z niego będzie
Diana 22:48, 20 cze 2012

Gosiu dzięki oby te pąki sie rozwineły.......mi marzy się ta hortensja pinky winky lub vanille fraise W sumie to nie wiem czym one sie różnią.......wyglądaja chyba tak samo
agata_chrosc... 22:58, 20 cze 2012

Diana - różnią się dość zasadniczo. Vanille Fraise ma pełne kwiaty czyli wiechę składającą się z kwiatów płonnych wyłacznie i jest na początku biała a z czasem przebarwia się na jasnoróżowy. Natomiast Pinky Winky ma wiechy z kwiatów płonnych i płodnych i kolor zdecydowanie różowy i chyba jest nieco większa. czyli Vanille taka bardziej delikatna, a Pinky taki kawał baby! A Annabelki pięknie się zapowiadają! Sadzone tej wiosny? I czy na tym zdjęciu to jest jeden krzaczek czy kilka?
Diana 23:01, 20 cze 2012

AniaK napisał(a)
no tak taras mam duży.

Mogłabyś spokojnie co drugą wyjąć i posadzić dalej.One po sezonie potroją swoją objętość.
Właśnie odkryłam, że inny miskant mi się wysiał i chyba mam kilka sadzonek, aż muszę to jutro sprawdzić bo dzis mokro cały dzień.Jeszcze mi się to nie zdarzyło,albo dokładnie wypieliłam zanim było widać, że to nie jest zwykła trawa.Bo ten jest wcisnięty przy pergoli za różami i trochę tam zarosło ciężko się tam dostać.Zobaczymy.Byłoby super mieć swoje sadzonki.
Dziś widziałam rudbekie w kilku miejscach, ale duże kępy.Też kusiły.A gdzie je sadzisz?

własne sadzonki.....kobieto sklep wysyłkowy załóż w sumie nie musisz,w okolicy by sie rozeszły
te moje rudbekie jakieś wielkie nie są....kosztowały 5zł sztuka
Diana 23:09, 20 cze 2012

Agatko sadzone tej wiosny, to jest jeden krzaczek spory wydawał mi się jak już go kupiłam, taki ładnie od dołu rozkrzewiony......na dole widać że takich zdrewniałych ma może cztery łodyżki, a reszta takie jaśniutkie tegoroczne drugą annabelle mam tej samej wielkości .Tyle samo pędów, jednak kwiatów narazie mniej(ma mniej słońca od poprzedniej)
dziękuję za wyjaśnienie odnośnie hortensji Vanille Fraise i Pinky Winky teraz sama już nie wiem która lepsza.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies