Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

motylla 08:34, 16 cze 2012

Aniu, u mnie napisałam szerzej, tu tylko krótko: cisy bierz!
Ana 16:50, 16 cze 2012

wzięłam

Wróciłam, zleciało mi ...5,5 godziny! Kupiłam wszystko na hortensjową rabatę, nawet Limelight!!! Znalazlam ją w Rajkowie w składzie kamienia, mają piękne żurawki i hosty, dużo lepszy wybór niż w smętowicach, tylko nie podpisane...ale będę się domyslać

W głowie jest gotowy projekt rabaty, teraz tylko sadzić! Juz bym poszła ale leje, ja też zmokłam w szkółce od stóp do głów, więc teraz gorąca herbata i kocyk...

Fotek zakupów nie ma ale auto było wyładowane po brzegi, bagażnik i tylne siedzenia z cisami i szmaragdami, fotel pasażera trawy i hosty, w nogach też hosty i byliny

Mam miskanty gracilimus, Roter pfeil, variegatus, piwonię festiva maxima, carex the beatles, karmnik oscisty, przetacznika, limelight, chyba 7 odmian host, derenia spaetti - z niego będzie drzewko, cisy Hicksii, szmaragdy, jeżówki....i 110 kg żwirku i kamienia

M dzielnie w deszczu przesiewa i czyści korę - będzie piękna i co najwazniejsze przekompostowana, a ziemia pojdzie do roslinek...
Ana 16:51, 16 cze 2012

Szef szkółki stwierdził, że jeszcze się z zatruciem cisem nie spotkał, że jego zwierzaki czasem skubią i nic im nie jest...nawet znielubiana koza sąsiadów wtryniła im jednego i nic jej nie było no przekonał mnie, owoce będę na bieżąco sama obrywać, żeby nie kusiły i przypilnuję maluchy.
arcobaleno 17:29, 16 cze 2012

Łaaaaaaaaaał - jakie zakupy !!! Ale Ci fajnie !
U nas też popaduje - ja w deszcz pojechalam z dzieciakami na domowe zakupy - teraz nakarniłam głodomorów, ogarniam kuchnię, kawka na odsapnięcie, zakasuję rękawy i w ogród Rabata z murkiem przygotowana do sadzenia
Diana 17:29, 16 cze 2012

kochana, no to się umęczyliście ............ale ile zakupów
superowo
szkoda że dzisiaj pada.........już napewno szalałabyś w ogródku
czekam, aż wszystko posadzisz
a jak dzieciaczki??
monitka 17:30, 16 cze 2012

Ana no, no, no zakupy wypasione
Muszę odwiedzić ten skład kamienia jak tam taki wybór. Nawet nie wiedziałam że tam rośliny są.
Po ile Limelighty były? Bedę musiała dokupić bo tylko 3 sztuki z Warszawy do mnie jadą
Nie wpadł ci gdzies w oko miskant Morning light?

No i czekam na efekty sadzenia
Ana 17:35, 16 cze 2012

Monia, też szukałam morning light, ale niestety nie ma nigdzie
Limelighty są po 36 zł, zostało jeszcze 4 lub 5 szt, ale chyba w tym roku nie zakwitną...trudno, ważne, że są
Rajkowo polecam, i fajny mini ogród pokazowy mają, mozna opdocząć i podgladnąć ciekawie zaaranzowane kąciki...

Diana - sama byłam, oj bolą ręce od pchania tego ogromnego "wózka"...

Marta - zazdroszczę sadzenia dziś Ja uziemiona z Młodym w domu, córa "sprzedana" do sasiadki, M dzielnie działa z korą a ja się chyba wezmę za malowanie komody, bo co tu robić w domu...
AniaK 17:35, 16 cze 2012

No, no zakupy jak się patrzy, ja to już bym w deszczu sadziła .
Też czasem zaglądam do Rajkowa i jakieś roślinki kupuję ale nie wiedziałam że mają też limelighty i też bardzo jestem ciekawa po ile i jakie duże, jedną kupiłam w Rajskim Ogrodzie, ale tam wiadomo cenią się.
AniaK 17:37, 16 cze 2012

O to 2zł tańsze.
Też podobają mi się tamtejsze aranżacje i donice z łupka.
Ana 17:38, 16 cze 2012

Aniu, jak wyżej pisałam po 36 zl, ceny w porównaniu do ubieglego roku zawrotne! (w ub.r. kupiłam po 22 większą sadzonkę!) no ale cieszę się że w końcu trafiłam na nią, bo brakowało mi tej jednej sztuki do rabaty...

Ja tam też bym sadziła w deszczu, ale ktoś musi być w domu z Antosiem

nooo, donice piękne!! I ścieżki z kamyka ukladanego na sztorc! Genialne!
generalnie to bardzo fajne mają tam dodatki, znaczniki, donice, konewki, no ale nie na sprzedaż niestety I kota mają fajnego ze zwichniętą łapką, raz go pogłaskała i cały czas chodził przy nodze i miałczał, żebo go posmyrac jeszcze...a wieeelki piesio przynosił piłeczkę do rzucania Fajnie się tam czułam....