Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Konstancja30 11:40, 17 cze 2012

Aniu dopiero teraz mnie olśniło ... przecież ty robisz oczko wodne a w tym ogrodzie wczoraj były do kupienia (chyba do kupienia bo inne roślinki z tego miejsca szły na sprzedaż ) takie cuda ...

chcesz?

Klamber 11:49, 17 cze 2012

Ania witaj, Super ostróżki, bardzo je lubię ale ja nie w tej kwestii, fajnie że pokazałaś paczkę jak była zapakowana, niech ludziska sobie popatrzą jak się pakuje, mniej będzie rozczarowań przy sadzeniu przysłanych sadzonek. Ja dostałem dwie paczki, i rośliny przyszły po prostu zmasakrowane, pokażę dla przestrogi jak wyglądają takie rośliny po posadzeniu. Zamiast zdobić rabatę to ją szpecą i musi człówiek patrzyć jak walczą o życie, i to jest najgorsze. Cały rok jest dla nich stracony.

tak wygląda gigantus

To była rozplenica bardzo ładna teraz ma trzy kłącza

to lasecznica na pięć karp trzy puściły wszstkie kły miały połamane czubki

To jest miskant który miał około 20-tu trawek, teraz ma 2, które odbiły od zera.
Całe szczęście że to trawy które są bardzo silnymi roślinami ale jak trafi na inne to podejrzewam że wylądują na kompoście, Ja wysłałem teraz największą paczkę jakie do tej pory wysyłałem i nawet podobno żaden listek nie ucierpiał. Prośba abyście zwracali uwagę na to jak pakujecie, nie mogą wszystkie rośliny luzem być włożone, Jak są doniczki muszą być umocowane a jeśli są sadzonki z korzeniami to trzeba puste miejsce wypełnić chociażby zmiętym papierem ja stosuję siano. Przepraszam Aniu że u Ciebie, ale jak zobaczyłem tą super zapakowaną paczkę to zadziałał jakiś impuls. Pozdrawiam
Milka 16:37, 17 cze 2012

odpoczywasz?
ja po części tak, jakoś nie idzie mi praca!
no ale idę, muszę te żurawki posadzić
andziulka 18:37, 17 cze 2012

Aniu, podziwiam Twoje ostróżki, bo ja nie mam ani jednej ale w tym roku na pewno zdobędę. Założyłam wiejską rabatę i teraz sadzę tego typu kwiatki. W sierpniu już mam obiecane 3 rodzaje piwonii
monteverde 01:43, 18 cze 2012

ładne kwiatki wystawiasz a jak tam sprawuje się drucik miedziany?
ell 05:56, 18 cze 2012

jotka napisał(a)

Aniu, przeczytałam u Bogdzi, że u Ciebie działo się coś dla dobra Ogrodowiska!
Więc jestem
No, no, no ....
Nie wierzę, że u Ciebie tak pięknie kwitnie delosperma! Czy ona zimę u Ciebie przetrzymała? Ja swoją " przywieziona z Chorwacji straciłam pierwszej zimy (pomimo, ze kradziona była

Bój się mojego ewentualnego przyjazdu, bo znowu będę kradła Napisz tylko najpierw co z nią robisz, że taka piękna

Jak Ty przez całą Polskę do niej przyjedziesz to i na kradzież pewnie dostaniesz oficjalna zgodę.

Ze zgodą to już nie kradzież ..... Musi Jola potajemnie...

Przyjadę z M. On będzie odwracał uwagę a ja ... zrobię swoje (jak w moim ulubionym filmie "Strach na wróble")

To ja na czatach będę stała - może i dla mnie coś Jola uszczyknie.

Tez ukradłam w Chorwacji, ale tamta to niestety królewna nie chowana w naszych warunkach i pierwszej zimy też nie przetrwała............... albo żeśmy się słabo ukrywały w czasie kradzieży.
danuta_ 07:32, 18 cze 2012

asc napisał(a)
A teraz skalniak..... po prawej....nie mam zdjęć całosci bo z powodu rozwalonego terenu mijam obiektywem ten bałagan...

Aniu hosty bardzo ładne, szczególnie te z jasnymi liśćmi, jak się rozrosną będą tworzyć piękną jasną plamę. Ostróżki bajeczne - też kiedyś gościły w moim ogrodzie ale nie wiem co się z nimi stało .
Aniu, masz tak dużą kolekcję roślin - zachwyca nie tylko ich ilość ale przede wszystkim Twoja praca, którą wkładasz w pielęgnację tych piękności A teraz jeszcze oczko wodne.... pracowita pszczółka z Ciebie
Mala_Mi 10:09, 18 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
[

Po prostu cudowne!!! I jeszcze jak napiszesz, że co roku się nowe wysiewają i kwitną to się potnę

No cóż moje ostrózki z tych wielkich i pełnokwiatowych...jakoś nie widzę.by sie chciały wysiewać...szkoda Wiec z uporem maniaka dokupuje...
Mala_Mi 10:10, 18 cze 2012

weronika77 napisał(a)
[

Jak ładnie.Taka hosta z obwódką dodaje czystości, też o takiej myślę do mojego ogródka, choć miejsca mało.

Można zrobić z miniaturowych hostek.. też są urocze
Mala_Mi 10:19, 18 cze 2012

bociek napisał(a)

A takie mam odmiany ostróżek..... na chwilę obecną

Ania, ja Cie udusze. Nie dosc, ze pedzisz na zlamanie karku i nie dajesz najmniejszych szans na bycie na biezaco to jeszcze z premedytacja poszerzasz moja liste chciejstw. No i jak ja mam teraz z tym zyc??? No jak???

Te ostrozki miec musze, tylko gdzie je wsadze, no gdzie?

Ajajajajaj

Bociek specjalnie dla Ciebie wczoraj nie zrobiłam żadnego wpisu..... a tak na poważnie walczyłam w ogorodzie... przyszły upały, a moje zakupy w doniczkach darły sie tylko pić, pić, pić.... powiędły...wiec sie wnerwiłąm i zaczęłam sadzić ..od świtu do nocy...dziś zdycham i sama nie wiem czy od łopaty czy od tego upału. Ptaki stały w kolejce do ciurkadełka, a ja miaąłm ochotę je stamtąd wyrzucić i sam wsadzić tyłek do tej balii z wodą i sie zostać...
Tak im było dobrze...

A ostrózki ładnie sie kmponują z różami, bodziszkami, trawami...... cytuję za poradnikiem ogrodniczym..u mnie sie komponują wszędzie