Chcę Wam pokazać jakie ozdoby robię własnoręcznie, co do bociana , kupiłam go w sklepie i postawiłam go wysoko na gruszce . Były tam suche gałęzie które musiałam ściąć, i na to miejsce postawiłam tam bociana. Rano miałam zbiegowisko sąsiadów z sąsiedzkich bloków. Bo bocian wyglądał jak żywy , dzieci szalały kiedy zobaczyły bociana na gruszce. W ten sposób ozdobiłam moją gruszeczkę .
Moj bociek pozostanie na zimę na tym drzewku
Musze wam powiedzieć, że teraz go na drzewie prawie nie widać, bo gruszka wypusciła nowe pendy i schowała mojego bociaka.
Kolejne ozdoby zrobiłam ze ściętych gałęzi z gruszy i topoli są ta kwiaty i grzybki które oczywiście kupiłam i umieściłam na tych konarach. Są jak żywe
Najwięcej dekoracji robię zimą bo więcej przebywam w domu i mam na to czas , a na wiosnę jak znalał.Drzewo rózne konary możemy zaimpregnować dużo wczesniej, lub pomalować je lakierem bezbarwnym, ale konary muszą być wysuszone. Takie konary możemy okleić mchem, lub róznymi trawkami, tak jak widać na zdjęciu, wszystko oprucz pnia jest ze sztucznego tworzywa.Różne takie ozdóbki znajdziecie na allegro, począwszy od ptaszków, muszek, żabek, i grzybków.Tam jest tego wszystkiego bardzo dużo.
To tylko kilka pomysłow
Tutaj tylko mieszkam