Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W kamiennym kręgu od początku 22:43, 30 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
cudowne te tulipanki Aniu już wczesniej je podziwiałam powiedz wypraktykowałas jakie kolory się nie zmieszają je posadziłam pod sumakiem ciemne, czerwone posadziłam w trawę ale mi prawie nie wyszły albo nie zakwitły myslę że za twardo i sucho miały teraz chcę wsadzić na nowej rabacie jeszcze nie kupiłam i zastanawiam się jaki kolor wybrać a może pójsć na żywioł a to moje czarnuchy dla ciebie

Edytko, moim zdaniem najlepsze tulipany są z polskich hodowli...dobrze przyrastają i nie są porażone przez choroby..... te holenderskie są piękne w pierwszym roku.....zdażyło mi się, że nie zakwitły, albo były chore....ale ja i tak co roku daję się uwieźć tym kolorowym obrazkom...teraz już raczej nie kupuję w supermarketach, tylko w sprawdzonych małych sklepach ogrodniczych, albo przez internet......piszesz, że sadziłaś tulipany w trawie....one lubą pulchną dobrze przekopaną ziemię...pod drzewami też musi być przekopane, bo inaczej nie mają miejsca na rozrastanie się...źle też rosną w koszyczkach....a co do kolorów, to sprawa gustu....szalej Edytko jak masz ochotę
...a to moje czarnuchy
Ogród u stóp klasztoru 22:40, 30 wrz 2013

Do góry
było pięknie i słonecznie
Do Gierczusi przybyłyśmy z takim opóźnieniem że szok . ale Ela jest baardzo cierpliwa i wyrozumiała .

Eli ogród określam zdaniem że małe jest piękne . ....i to lustro .....

i niestety jak się zjada takie gaduły jak my to fotorelacja przechodzi na plan dalszy i dopiero w nocy przypomniałyśmy że fotek niet . i jak tu focić po omacku

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:35, 30 wrz 2013

Do góry
Sylwuś wszystkiego co najlepsze dla Ciebie !

Po prostu ogród... 22:35, 30 wrz 2013

Do góry
iwka - jak miło się czyta takie wpisy jak Twój i wielki szacunek dla Ciebie, że przeczytałaś cały wątek. Zapraszam do podglądania i miło mi będzie jak znajdziesz u mnie jakieś inspiracje Ogrodowisko dla mnie również jest nieustannym źródłem inspiracji. Pozdrawiam serdecznie Iwonko

Ewa - wij Ewuś wianki, wij te hortensjowe łatwo się robi. Dzisiaj przy wieczornej rozgrzewającej herbatce kolejny uwiłam

Jurajski Ogród 22:32, 30 wrz 2013

Do góry
Agnieszka w swoim ogrodzie wykorzystała do maximum krajobraz zapożyczony i to mi się podoba . niczego nie udaje tym ogrodem . powiedziałabym że ogród subtelnie podkreśla urodę miejsca i ładnie harmonizuje z przyrodą .
ogrom pracy jaki włożyli z M w przygotowanie rabat już zasługuje na uznanie . podzielam zdanie jurorów , którzy przyznali im nagrodę dla najpiękniejszego ogrodu w powiecie .

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:29, 30 wrz 2013

Do góry
Puk puk - masz latarkę???? Bo muszę szczęki poszukać, a ciemno No po prostu booooskoooo!!!! Polskie CHFS

Ale przyczołgałem się w innym celu Wszystkiego najlepsiejszego na urodzinki!!!! Dużo zdrówka, uśmiechu i dalszego spełniania marzeń

Jurajski Ogród 22:23, 30 wrz 2013

Do góry
no tak własnie wygląda nasze planowanie . a było dokładnie tak . chciałam wypić kawę w przydrożnym barze a Anka orzekła to jedziemy do Agnieszki w końcu to tylko 35 km. ..... w bok od trasy .
a potem wszystko zwaliła na mnie .......już się z nią nie bawię .

to nasz kochana Agnieszka - wesoła dziewczyna ze skałek

a tak wygląda Anka która sie śpieszy

i tak wygląda głupi co się śmieje do kwiatków

Ogród w budowie - nieustającej 22:17, 30 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Plony wczesnej jesieni:

A tu są moje nowe i śliczne rękawice do róż, z białej mięciutkiej skórki, w sam raz dopasowane do dłoni, są tak nieskazitelne, że aż żal ich do różanych kolców.

Piękne wino i pomidorki U mnie nie są aż tak duże..ach ta Syberia.
A rękawiczki superaśne! Muszę takie nabyć, zdradzisz Gabrysiu gdzie je kupiłaś ?

Ps. gratuluję 3-setki

Pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 22:11, 30 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

ot i cała tajemnica

O wow! Aniu! Szczena opada! Pięknie to wygląda..ach, podziwiam Cię, Twój cebulowy kunszt i ogród!
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:06, 30 wrz 2013

Do góry
No nie wiem czy Wy też wiecie
Syla dziś urodziny obchodzi przecie.
Życzę Ci Zdrowia i Ogniska domowego
I zakończenia wreszcie ogrodu Pięknego!

Ogród u stóp klasztoru 21:59, 30 wrz 2013

Do góry
że dzień był ciekawy to mało powiedzieć o wyprawie na Śląsk . niespodzianką był każdy zakręt i skrzyżowanie . dla tych co umieją się tam sprawnie po drogach poruszać przyznaję MEDAL .
OOOO dobrze że istnieje Hołowczyc ze swoim słodkim głosem w gps .

ale podróż była tak zaplanowana że na kawkę zjechałyśmy 30 km z hakiem do AGNIESZKI DO JURAJSKIEGO OGRODU .
Przemili gospodarze nie zrazili się faktem że wpadłyśmy na dosłownie pół godz. a widoki jakie zobaczyłyśmy warte były nawet 50 km. w bok od trasy

W cieniu - zacieniona 21:53, 30 wrz 2013

Do góry
...jeszcze kwitną białe lilie.
W cieniu - zacieniona 21:51, 30 wrz 2013

Do góry
Kilka drzew przycięliśmy o połowę...były bardzo wysokie -sąsiad pozwolił nam zrobić to na jego stronie {na działce sąsiada}
Poszukuję pomysłu na taras 21:50, 30 wrz 2013

Do góry
Emka napisał(a)
Witam. Mam niedużą skrzynkę z płyty OSB. Po wsypaniu ziemi okazało się, że przydałyby się wzmocnienia łączące dłuższe boki. Ziemia rozpycha skrzynię. Jestem ciekawa jak wyszło u Ciebie.

Witam. Znalazłam jedno zdjęcie na krórym widać wzmocnienia. Rozmieszczone są co 1 m na górze i na dole donicy. Jak na razie wszystko się trzyma Zima pokarze

Jutro zrobię zdjecia efektu końcowego
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:49, 30 wrz 2013

Do góry
Ubrania dziewczynek pięknie wpisały się w jesienną kolorystykę wrzosów i rozchodników. Ja mam trzech synków, zupełnie inne barwy Jeszcze raz STO LAT
Małymi kroczkami do celu... 21:43, 30 wrz 2013

Do góry
paulina_ns napisał(a)
dziś zakupiłam swoją pierwszą trawę ozdobną, niestety Pan w szkółce nie był w stanie powiedzieć mi jej nazwy, może ktoś z Was wie? i proszę o podpowiedź jak zrobić sadzonki

Fajna trawka, przy okazji spytam gdzie kupujesz trawy?
Może jakieś nowe szkółki odkryje

Co do rozmnażania, to sie nie wypowiadam, żeby nie było na mnie
Ja swoją turzycę podzieliłam na pojedyncze roślinki i powsadzałam do skrzynek.
pewnie widziałaś u mnie. Ale teraz już trochę strach tak korzenie szatkować,
bo coraz zimniej sie robi i nie wiadomo czy się zdążą zakorzenić.

Więc może metoda Joasi?? Ciach na trzy i sadzić

O....! 21:36, 30 wrz 2013

Do góry
oraz róże okrywowe z rabaty francuskiej

Moja bajka 21:36, 30 wrz 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Tak Go siaczku, dalej coś tam wymyślam. Jesień w wyjątkowy sposób mnie nastraja na takie wymyślanie, chyba przez te cudne kolory. A to z dzisiaj kompozycja

śliczne kompozycje Kasiu, a ten rowerek z tyłu to co to? bo fajowy
Zielona odskocznia 21:35, 30 wrz 2013

Do góry
Udało mi się w insekcie kupić trochę czosnków szt. 10 i tulipków.
Ale szczęśliwa byłam jak zobaczyłam, że na mnie czekają

O....! 21:34, 30 wrz 2013

Do góry
i kwiaty...

złocień

szczawik ( dzisiaj już go wykopałam i schowałam do piwniczki)

werbena wciąż kwitnie

kółko 'francuskie' za werbeną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies