Hej Mynarka Wreszcie Cię znalazłam
Slicznie Ci poszła rabatka z kulkami i stożkami.
A gdyby tak te ładne kolorowe żurawki spod kulek pociągnąć dalej półłukiem przed stożki?
Byłoby kolorowo (wesoło) no i zgodnie z Danusiowymi radami nie za dużo gatunków w jednym miejscu.
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale tak mi się jakoś skojarzyło.
A gdzie masz tę różaną rabatkę o której u mnie pisałaś??
Gdyby nie przenikliwy chłód i masa grzybów wcale nie powiedziałabym że to już jesień
Krzewuszka mnie zadziwia i choć pojedynczymi kwiatami to nadal kwitnie:
Tak jak już wspominałam trzmielina zieloniutka ani jednego czerwonego listka (widać tylko owoce):
Rabata w prostokąty: lawendy, kostki z bukszpanów, róże okrywowe; żurawki, troszkę traw i funkii.Między płytami prowadzącymi do warzywniaka ma być karmnik ościsty którego nie udało mi się kupić na razie.
Mam nadzieję, że z wiosną nabierze to takiego wyglądu jak sobie wyobrażam.
Myślę wciąż co zrobić z betonową ścieżką.
I jeszcze wrzuce zdjecie przed cieciem- niestety tylko z daleka. Posadzony pomiedzy tujami, niestety azalia go przyslania. Ale mial wiotkie wiszace pedy.
Chwale sie cisem. Pierwsza to mloda, roczna sadzonka i juz po roku pomalutku tniemy ja w ksztalt kuli- jestem zdziwiona, ze tak szybko nabiera ksztaltu, bo straszono mnie ze potrwa to wieki. A tu prosze.Sadze ze za dwa lata juz ladnie sie zagesci. Drugi, to sadzony z pojemnika cis, udalo mi sie wybrac taki w ksztalcie choinki bo chce go ksztaltowac na stozka. Po posadzeniu przycielam go sporo. Ciekawa jestem ile mu zajmie, by dobic do 2 metrow i sie ladnie zagescic. Zaczynam lubic te rosliny.
Bogdziu, nie udało sie ptaszków sfocic ,a co gorsza juz więcej ich nie zobaczyłam,
Sylllwuś,
Kasia KatKat,
Anitko, Marzenko ( drzewo o które pytasz to platan), Mira ( kapustki miałam raz i były długo) Ela,
Paulina_ns,
Ania_studio,
dziekuję bardzo za kukanie do mnie....
i mam dla Was fotki z Parku Sanssouci – park (298 ha) otaczający pałac Sanssouci, dawną letnią rezydencję Fryderyka II Wielkiego w Poczdamie w Brandenburgii.
tulipanowcowo Moja Królowo
Normalnie jak tu wpadłam to nie wiem, które komplementować
Brzóski białe jakbyś jakimś cifem wyszorowała. Cudne. Wrzosy w trawie. Miodzio.
Uprzedzę Gabisię: Emejzing ales
Lukaszu, patrzę się na te zdjęcia i myślę, że jesteś za surowy dla siebie i bardzo niecierpliwy
Ja bym zrobiła tak: Miskanty do tyłu, hortensje do przodu.
I jeszcze jedna sprawa, której nauczyłam się na ogrodowisku:
Otóż:
Masz piękne żurawki, posadź obok siebie kilka w jednym rodzaju, to spowoduje wrażenie "zakończenia" rabatki.
Moim zdaniem to właśnie żurawki (każda inna) powodują wrażenie misz - maszu i ciągłego niedokończenia. Każda osobno jest śliczna, ale razem tego nie widać.
pozdrawiam cieplutko, piszę z obawą, mam nadzieję, że Cię nie urażę
Witam,
Ja wysiałem Barenbrug SuperSport 36 dni temu. Na tym etapie u mnie było podobnie . Nadal też mam dużo Wiechliny o wysokości ok 1 cm. W piątek 27.09 zasiliłem trawę nawozem jesiennym Barenbrug ( 25 g/m2), dobrze podlałem i po weekendzie dziś już prezentuje się lepiej niż w piątek ! (wcześniej żółkła - zamieszczałem zdjęcia) Poniżej zdjęcie z dziś. Zamieszczam też zdjęcie małych siewek Wiechliny.
Z okazji Dnia Chłopaka życzę wszystkim naszym Chłopakom dużo szczęścia i miłości, cierpliwości do nas- dziewczyn oraz realizacji wszelakich marzeń! Buziaki dla Was posyłam gorące