Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Bogdzia 16:55, 19 lis 2013

Oglądam czekam na więcej.Pozdrówka.
Klamber 16:56, 19 lis 2013

Bogdziu, Pewnie jest tak jak mówisz., ja nie mam internetu więc piszę nazwy z atlasu po angielsku, choć pamiętałem że robin to wędrownik. Choć on wcale nie wędruje jest ich tu dużo przez cały rok. Kormoranów na razie nie pokażę chcę niagarę zakończyć.

Klamber 17:07, 19 lis 2013

Magdziu, jest naprawdę czysto, choć nie idealnie ale w porównaniu do naszego kraju to nie ma o czym mówić. Klony jak sama widzisz a w realu jeszcze piękniejsze. Rower już kupiłem tylko zdjęcie muszę zrobić, pokaze Wam wszystko co kupiłem. Do roweru muszę dokupić bagażnik i kiszyk do wożenia swoim maneli a jest tego trochę i bez koszyka na wycieczkę nie jadę.

Teraz zobzczcie ile na tym zdjęciu jest brudu i to wszystko musiałem wywalić, roboty co nie miara, Dobrze że trochę doczyściłem matryce ale jeszcze muszę popracować nad tym ale się boję żeby nie zepsuć.

Bogdzia 17:22, 19 lis 2013

Tyle pięknych zdjec pokazujesz ale Niagara bije na głowę wszystko.Przepiekne są te zdjecia. Znalazłam w internecie zdjecia tego drozda i tez je ktoś podpisał robin amerykański wiec nie bedziemy dalej tego tematu ciagnac bo obydwoje mamy rację . Bardzo podoba mi sie takie podpisywanie ulic , bardzo ułatwia trafienie na ulicę w czasie jazdy samochodem. Pozdrówka.
Klamber 23:51, 20 lis 2013

Witam, serdecznie. Dalej Niagarę pokaże. Już zdjęcia swoich super zakupów zrobiłem ale upchnę je w następnym poście z Niagarą, żeby nie było za dużo.

Klamber 23:56, 20 lis 2013

Bogdziu, dziś znów Niagara, zdjęcia im później tym będą ładniejsze a dziś już wieczorne się zaczynają. Może naraz się zmieszczą w następnym. Ptak jak go zwał, nie ważne, grunt że fajny kumpel z niego, zawsze ciekawy, nie bojący, wręcz trza uważać żeby go nie nadeptać. W BC, gdy zobaczyłem go pierwszy raz, to nie mogłem się nadziwić co to za ptak? Który biega między samochodami i nie można mu zrobić zdjęcia ,bo włazi w obiektyw. To jedyny ptak od którego muszę się odsuwać, gdyż moja lufa ostrzy od 3,5m. Powiem Ci że tu tabliczki są na każdym skrzyżowaniu wiszą na pałąkach od sygnalizacji, naprawdę to super i bardzo ułatwia drogą , nawet na tych małych są oznaczenia, na każdej nawet tej co kilkanaście metrów ma. Możesz sobie popatrzeć jak pokazywałem jesień w mieście to widać. Są tak powieszone żeby można je było odczytać z samochodu, wszystkie są w tym samym miejscu, tam gdzie nie ma świateł jest słupek przy chodniku. Podobają mi się te znaki informacyjne żółte o zwierzętach. Mam ich już chyba 5.lub 6.

Klamber 00:03, 21 lis 2013

Witaj Ola, Ola mnie się zapytała jak tęoić turkucia, więc odpiszę na wątku żeby większa ilość osób mogła to przeczytać. Ciężko tą zarazę wytępić, ja tam chyba pisałem co robię. Kupuje takie różowe chyba granulki i sypie po 2-3 do dziury i za godzinę trza zbierać i tak co 15 min. Ja tak z warzywnika zbieram po 30-40 szt. Najlepiej wypatrywać gniazda i wykopać małe. Gniazdo jest tam gdzie najwięcej powiędłych roślin. Wziąć saperkę i wiadro i szybko bo zaraz się rozejdą i postawić na słońcu, woda nie za bardzo to bierze, nieraz ptaki wyjedzą ja sypię do kuwety. Na zimę wykopać 4 lub więcej dołków, nie wiem jaki masz warzywnik, wyłożyć folią i nasypać gnoju , najlepiej końskiego i wczesną wiosną to raz dwa wykopać tam będzie ich dużo a latem można bawić się z olchą podobno nie znoszą jej zapachu. Można robić wywary lub sypać liście. Jak widzisz to roboty syzyfowa dla zawziętych. Trzeba być konsekwentnym to można przetrzebić to dziadostwo ale zlikwidować raczej nie. Ja już miałem obłożyć dookoła swój warzywniki blachą ale wyjechałem do kanady i mój pomysł na razie czeka ale tak zrobię, będzie to trochę nie wygodne ,bo blacha musi wystawać, przynajmniej 7-8 cm żeby nie przełaziły. Mam nadzieję że Cię nie podłamałem.

Ewa 05:57, 21 lis 2013

Robert piękne zdjęcia pozdrawiam
Bogdzia 20:18, 21 lis 2013

Piekne zdjęcia, im ciemniej tym piękniejsze . Wiem ze kolekcjonujesz te zólte znaki o zwierzętach , one sa bardzo ciekawe. Mam nadzieje ze kiedyś pokażesz całą kolekcję. Pozdrawiam.
Klamber 13:51, 23 lis 2013

Witajcie. Wczoraj rano nie wysłałem zdjęć, była piękna pogoda to poleciałem na zdjęcia. Wysłałem dopiero wieczorem gdy wracałem. Nocnych zdjęć nie robiłem, gdyż trafiła mi się podwózka i pojechałem z kolegą. Dziś też pięknie ale nie zabrałem sprzętu, bo ma padać po południu, to trza szybko będzie do domu zmykać. Fotki wyślę dopiero jutro, nie miałem czasu naszykować, trochę posprzątałem i poszedłem wcześniej spać. Wczoraj gęsi mi latały nad głową kilka razy ale nie udało mi się nakręcić filmiku, latały po cichu, nieraz to strasznie krzyczą i można się wtedy naszykować, piękny widok jak tak nisko lecą. Fala była wczoraj chyba największa jak do tej pory. Mrozek trzymał do południa, zimno było jak diabli. Nie wiem czy zdążę pomalować te dachówki przed zimą, dzień coraz krótszy, gdy jest mróz to nie maluje, tylko rozkładam sobie i segreguje.. Szkoda że nie ma jeszcze wszystkich okien, bo tak by można dmuchawę włączyć to by było ciepło i szybciej by schło, a tak to muszę mieć nadzieję że zima nie za atakuje, przez 3 tyg.