Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:11, 11 sie 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anek, jakie Ty tutaj zberezienstwa pokazujesz

Ale kapiel ptaszkow swietna Tylko po co Ty kamienie szorowalas??? Ze spatynowaly??? Anulek buziam

Bociek.. to Kamasutra..... Bez zbędnej gimnastyki

Kamienie pokryły się syfem, a nie patyną....... czarne, oślizgłe i brzydkie......
I patrz jak teraz ładnie...

I wiesz, że moje rozplenice, te normalne już maja pierwsze kocki...... szok, to nienormalne by już teraz ....... ja nie che jesieni, ja chcę lato.... ja sie tak nie bawię.... Miskanty też już mają pierwsze pióropusze.....

Oj, sprawdziłam jak było rok temu.. było tak samo.. to jeszcze lato trochę potrwać może.. i kocki i wrzoski w tym samym stadium były....uffff... niepotrzebna panika....

O....! 20:06, 11 sie 2013

Do góry
marzena napisał(a)
nsize=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/430091/original.jpg[/img]

Przepiękne masz widoki Marzenko, to zdjęcie i te powyższe .... cudo !
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:05, 11 sie 2013

Do góry
beta napisał(a)
pozdrawiam Aniu niedzielnie

Najpiękniejszy uśmiechu Ogrodowiska .. też pozdrawiam...... ale tak sie nie uśmiecham, bo walczyłam z jałowcem..... i jestem całą pokłuta i uczulona......ale drania pocięłam... na razie zostaje, a jak wnerwi to wyrzucę... obawiam sie jego pasowania do otoczenia, ale tyle zadałam sobie trudu by go przyciąć... że niech pomieszka.. Jutro tylko wyprofilować chmurki i ładniej podgolić.... taki śmieszny jest, bo gałęzie rosły mu w jedną stronę...

Rzućcie okiem na mojego bonzaja dla ubogich, czy mocno gryzie w tym miejscu (kosmos to samosiewka.... za rok go nie będzie)

Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 20:05, 11 sie 2013

Do góry
Kończąc relację z wizyty u Karoli wstawię nowego dobrego duszka tego ogrodu - małego elfa....jest sliczny i pasuje do tego miejsca jakby tu był od zawsze
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 20:03, 11 sie 2013

Do góry
Kontrastująca z zielnia host dąbrówka

Piekne niebieskie hortensje

I ponownie trawy z jeżówkami ale z innej strony domu
O....! 20:01, 11 sie 2013

Do góry
i kilka zbliżeń...

a za chwilę oglądam Wasze ogrody...może choć w części uda mi się nadrobić zaległości...
Aniu asc, ćwiczyłam nawet sporo, manewry też !
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 20:01, 11 sie 2013

Do góry
U siebie w ogrodzie zdjęć nie robiłam ale pokazuje je przecież na bieżąco w swoim wątku.

U Karoliny natomiast zrobiłam ich wiele, bo i obiektów do fotografowania było duuuużo.....
Jeżówkowy las

Róża eden rose - moja już przekwitła a tu prosze jaka sliczna i komponuje sie super z tą trawka w tle

A tu rozplenica z kolejną różą
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:59, 11 sie 2013

Do góry
Bea napisał(a)
Przyjemnie się patrzy na kąpielisko ptasie.

Czy Makolągwa to ptaszek czy przezwisko?

Hi, hi, hi... u nas też się używało słowa Makolągwa jako przezwisko.. i to o negatywnym znaczeniu..... i dopóki nie wypatrzyliśmy dziwnych ptaszków co trzymają sie w parze, a tylko jedno pracuje... i gniazdo zakładają w naszej conice pod oknem.... to nigdy bym nie wiedziała, że taki ptak istnieje

Zrobiłam foty o zachodzie słońca, wiec jakoś kiepska....
To powojnik co kwitnie cały czas..... Alionusha ........ jest suuper..... tylko kolorystycznie w tym miejscu nie pasuje I wiem, że powojniki źle znoszą przesadzanie

O....! 19:57, 11 sie 2013

Do góry
dzisiaj też było podlewanie...

a teraz fotki z kółka warzywnego...

Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 19:56, 11 sie 2013

Do góry
Poza tym ogród jest śliczny, dojrzały, dający cień i kojący wszechobecną zielenią

to ponad głową Karoliny to sa peruczki olbrzymiego perukowca-giganta, juz sie boje co bedzie jak mi mój na rabacie taki urośnie
A ostatnie zdjecie jest niewyraźne, wiem - za to jedyne na którym ja tez jestem jako dowód,że tez byłam w tym ogrodzie... taki jest los fotografa...ha, ha, ha
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 19:52, 11 sie 2013

Do góry
Warzywa są u niej równie piekne i dorodne jak pozostałe rośliny

i rosną w niespotykanych kompozycjach - to jak ustaliłysmy - taki specyficzny typ "rabaty angielskiej"

Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 19:49, 11 sie 2013

Do góry
Potem zawitałysmy do Małgosi - Margolki a tam .......wielgaśna, kwitnąca i owocująca magnolia, której gałęzie wyłażą dosłownie na boki

a oto i nasza sympatyczna gospodni ( w czerwonej bluzce) z magnolia w tle

Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 19:45, 11 sie 2013

Do góry
Pieknie u ciebie Kasiu !!!
(uważny obserwator dojrzy na tej fotce ową śliczną maleńką ławeczkę, widzicie ją...?)

I jeszcze trzy gracje - humory nam dopisywały na przekór pogodzie...
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 19:39, 11 sie 2013

Do góry
Staw jest śliczny, takie "leśne oko" z kwitnącymi roslinami

I chyba to własnie staw powoduje że niektóre rosliny osiągją olbrzymie rozmiary jak ten rododendron

klony palmowe

i jeszcze jedna wielgaśna roslina ,której nazwy zapomniałam, ale prezentuje sie tak oto :

Ogród do kwadratu 19:36, 11 sie 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)

Alez pieknie masz na tarasie... Cudnie...
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 19:34, 11 sie 2013

Do góry
Imponujące hosty - bez dziur po slimakch.....dlaczego ? Kasia ma stadko małych rasowych kurek, nie pamiętam ich nazwy, ale one spacerując po całym terenie swobodnie załatwiaja ten problem.....a jajka jakie smaczne noszą.... było widać w relacji Anity jak wyglądają na stole, a smak jaki...pycha !

I katalapa

oraz mega-wielka pęcherznica nad stawem

Ogród... reni 19:34, 11 sie 2013

Do góry
Moje vanilki

Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 19:28, 11 sie 2013

Do góry
Kasia ma naprawde piekne róże i wiele odmian, niestety deszcz padający całą noc i od rana też spowodwał,że pochyliły swoje główki ale i tak udało nam sie podziwiac ich urok
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 19:25, 11 sie 2013

Do góry
Nowe wzniesione rabty sa imponująće, jak byłyśmy tu w maju to były tylko plany a teraz prosze bardzo jak cudnie

Hortensja czekała na naszą wizyte pod parasolem, naprawde, żeby nie oklapła pod ciężarem deszczówki
Rododendronowy ogród II. 19:23, 11 sie 2013

Do góry
Bożenko, buziaczki przesyłam Kuruj się, nie męcz oczu.
Bardzo mnie ucieszyła wiadomość, że trochę lepiej z jednym okiem.
Opowiem Ci, jaka jestem gapa
Nie pisałam, ale - pomimo tego, że obiecałam (sobie) nie karmić ptaków, to jednak słowa nie dotrzymałam. Kupiłam ziarna słonecznika (do kuchni) ale okazało się, że dostałam słonecznika z wkładką - jakieś jedno stworzenie małe, acz latające zoczyłam.
Miałam do wyboru - wyrzucić albo dać ptaszkom.
Ptaszęta były zachwycone - przylatywała cała rodzina sikorek, a od kilku dni jakieś inne ptaszki, też rodziną całą, podobne do wróbli, ale mniejsze.
W piątek napełniłam karmnik prawie do pełna.
Wczoraj jeszcze widziałam, jak jedzą. Dziś tylko rano narobiły hałasu, siedząc całą rodzinką na czubku drzewa, były tak głośne, że aż wyszłam zrobić im zdjęcie.
Potem nawet przez chwilę się zastanowiłam, czemu dziś nie przylatują do karmnika, ale zajęta różnymi różnościami przestałam o nich myśleć.
Dopiero mój syn, idąc po coś pod wiatkę zauważył, że (cytuję): "coś się spsuło".
Karmidełka były puste, bo pokarm zawilgotniał (całą noc z soboty na niedzielę u mnie padało), napęczniał i nie opadał, więc i nie wsypywał się do karmidełek.

No czyż ja nie gapa?

Teraz mam rozterki, czy pokazać Ci te ptaszęta, czy dać kfiatka. Może jednak ptaszków nie dam, żeby Cię nie kusiło

Malwę nadbużńską przesyłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies