Po milionie przeróbek cieszę się, że się podoba
A materiały naprawdę nie wyniosły nas dużo. Więcej robocizna a to można spokojnie zrobić samemu bo żadnej filozofii w tym nie ma...
Nie popisałam się zdolnościami plastycznymi ale widać mniej więcej o czym myślałam... I jak? Tylko szczerze Jest ok czy nie? Moze lepiej wybrać Jakieś większe krzaki?
Tutaj miałyby być rozchodniki z rozplenicami:
Z przodu P.Danusia zaproponowała kule z bukszpanu i bardzo mi się ten pomysł podoba;-D Tylko miejsca jest za mało... W piątek przychodzi brukarz powiększać - W ogrodzie działam szybko;-D
Bardzo masz zadbany ogródek, zazdroszczę... Zupełnie inaczej sobie wyobrażałam do miejsce z klonem, myślałam, że to jakiś środek działki. Fajnie będzie z tymi kulami i koniecznie dodaj do nich trawki. A co do tych świerków, to nie wiem... To znaczy świerki super, tylko nie wiem, czy te rozchodniki i rozplenice tak blisko ścieżki, widoczne stale dla oka będą cieszyć. No wiesz one jednak zdobią później. Ja tą rabatę mam jednak tak z daleka, dosadziłam tam też żywotniki wschodnie Aurea Nana, żeby było co oglądać wczesną wiosną po ścięciu trawy i rozchodników.
Ale widziałaś to, piękne. https://www.ogrodowisko.pl/watek/2616-roztoczanskie-klimaty?page=535
Ten ogród, który mi pokazałaś jest rewelacyjny! A te rozchodniki i trawy - cud miód!
Czyli mam rozumieć, że Ty nie sadziłabyś tam rozchodników? Muszę zapełnić czyms to miejsce bo jest pusto i mdło;-( Myśłałam, ze to dobry pomysł.. Co polecasz jeśli mogę spytać?
Koło świerków są Ogniki kolumnowe.
Poza tym to nie wiem kto tu komu może zazdrościć... Chyba bardziej ja
Marz piekne donice z cegły. One są tytaj "gwiazdami i to co w nich rośnie. Ogniki bym przesadziła, albo cięła je w kule, takie roztrzepane nie dają dobrego widoku, a raczej psują efekt. Kule przybliż może do kompozycji trzech, czyli świerku, kolumnowego drzewa. Blisko donicy ogniki nie mogą być, albo wcale albo przesadź gdzie indziej a tu dosadź duże kule po jednej.
Rabata z prawej nie obejmowała u Ciebie drzew, zostawiona tak na skraju nie wiadomo czego nie będą łądnie wyglądały: jak tu kosić, nie ma idealnej linii trawnika.
Moi m zdaniem nie rób tutaj tej rabaty z rozchodników.