Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe wariacje 17:44, 23 wrz 2022

Do góry
To teraz milsze dla ok widoki Takie było dzisiaj ładne niebo

Wymarzony sielankowy ogród..... 17:43, 23 wrz 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Przyjemna dla oka porcja zdjęć

Zuza a zapomniałabym pokazać, jakiego jegomościa mój mężaty w ogrodzie wypatrzył

Mam nadzieję że gdzieś tam w ukryciu buszuje sobie
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:31, 23 wrz 2022

Do góry

Ogrodowe wariacje 13:26, 23 wrz 2022

Do góry
Coś w tym stylu - bardzo prosto i schludnie jak na front Annabelle pod znakiem zapytania.

lub

Ogrodowe wariacje 12:01, 23 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Justynka muszę zobaczyć czy łopatę tam wbiję czy na korzenie od razu się natknę
I tak po prostu usunąć te piękne kuleczki? kosodrzewinę też?

Anetko to Twój ogród ja tylko propozycje rzuciłam .
A może te wszystkie kulki i kosodrzewinki dać w tę rabatę i tym samym zrobić jedną rabatę iglakową?

W ogródku Martki 11:25, 23 wrz 2022

Do góry
Słońce potrafi wpłynąć na odbiór miejsca Dzisiejszy poranek zdecydowanie to udowodnił

Ostatnie zbiory z mini-warzywnika Czas na poplon.

Słonecznego weekendu!
W ogródku Martki 11:20, 23 wrz 2022

Do góry
Dario, pogoda dziś słoneczna, ogród nastroił mnie pozytywnie do pracy

Haniu, to jest wyższy stopień wtajemniczenia, akceptacja okoliczności przyrody
Helsińska biblioteka Oodi to jedno, zajrzałam też do księgarni projektu słynnego fińskiego architekta Aalto. Tam również natychmiast chciałam czytać Tym bardziej, że wiele książek jest w j. angielskim.

Elu, świetnie, że o tych miejscach piszesz. Przy okazji zobaczę. Mamy sporo przykładów ciekawej architektury. Budynek u mnie w pracy projektowała słynna pracownia Kuryłowicz. Dostał nagrody. Podziwiam nieustannie, cóż z tego, gdy funkcjonalność mocno kuleje...

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:10, 23 wrz 2022

Do góry
ajka napisał(a)
Hej Wiola, masz może jakieś zdjęcie swojej świdośliwy? Ty masz kanadyjską?

Tak mam robione tydz. temu
Dziś już delikatnie łapie kolorki.
Ładne drzewko już z niej jest
Ja mam śś Lamarcką
Ogród z plażą 11:00, 23 wrz 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Ło matulu! Czy ten rdest to jeden krzaczek???

Judith, to sześć krzaczków, takie sadziłam w czerwcu. Szok jak urosły.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:39, 23 wrz 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Bardzo współczuję

Dziękuję Basiu.

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurcze kolejny wątek na który weszłam i znowu taka wiadomość Bardzo mi przykro Na świerzo rozumiem co czujesz bo w ubiegłym tygodniu pożegnaliśmy się z naszą 12 letnią Bunią Nowotwór w odbycie, zaczęła tracić przytomność na każdym spacerze tzn kilka razy w ciągu dnia i popiskiwac nocą. Musieliśmy podjąć decyzję o uśpieniu choć serce się krajało. Nie mogliśmy egoistycznie narażać Jej dłużej na cierpienia. Pierwsze objawy chorobowe były ledwie półtora miesiąca wcześniej, bardzo szybko się rozwinęło

Sylwia, współczuję. Choć w sumie lepiej jak się choroba rozwija szybko i zwierzę nie cierpi długo.

Martka napisał(a)

Mrokasiu, obrazki piękne i jakoś kojące.
Jak to się stało, że nie widziałam wcześniej tego buszu wokół tarasu? Wyciągasz jak z kapelusza W tym miesiącu dojrzałam do koncepcji obsadzenia tarasu u siebie. Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że warto. Czy z tylu za tymi nasadzeniami przytarasowymi masz już cały czas rabaty aż do ogrodzenia, czy trawnik?
Edit: a ta chmura grozy spowodowała jakieś deszcze?

Martka, ja nie mam nasadzeń wokół tarasu, ten placyk na zdjęciu to placyk na którym w lecie stoi basen . Busz wokół niego ma sprawiać, że basen jest niewidoczny z tarasu i z kuchennych drzwi, Powoli się to udaje, żywopłocik z irgi błyszczącej ładnie rośnie i do spółki z innymi roślinami robi dobrą robotę . Basen jest wkomponowany w taką podłużną rabatę na środku ogrodu.
Na tych dwóch zdjęciach z okna dachowego trochę widać układ:

Na dole zdjęć po lewej jest taras, w prawym górnym rogu za koroną brzozy dostrzeżesz niebieski basen .
To jest zdjęcie z tarasu:

Po środku zdjęcia widać złożony parasol, który stoi przy basenie.
A tu widać kawałek tarasu:
Ogród z plażą 10:33, 23 wrz 2022

Do góry
Rdest mnie nieustannie zachwyca

Nowe limelighty zaszalały:

Świecznice zakwitły ponownie

Ogród z plażą 10:27, 23 wrz 2022

Do góry
Sprawdzę te świdośliwy w takim razie. Boję się szerokich drzew, by nie było problemu z wjazdem, dlatego szukałam szczepionych na pniu lub kolumnowych, ale nie za wysokich.

Bodziszki to Rosemoor, posadziłam wczoraj pod heptakodium w kształt łezki.

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:54, 23 wrz 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Oj Monia u ciebie to można oko nacieszyć. Nic dodać nic ująć pięknie.
Żółte rudbekie przepiękne. Kilka lat temu też kupiłam mały krzaczek teraz rizsadzony w kilku miejscach.
Rabaty się wiją przepiękne.
Każda z nas ma chwasty ja to ciągle walczę że szczawikiem. Sieje się i na dodatek ma rozłogi.
Ten powojnik ładny muszę zapisać nazwe.
Sesliery i gaura na obwódce robią duzo dla oka. W tym roku trochę ich nakupilam więc będzie taK jak u ciebie.

Pozdrawiam

Elu dziękuję z seslerii i gaury będziesz bardzo zadowolona, jak dla mnie to rewelacyjne roślinki tego powojnik też plecam bo kwitnie obficie i długo u Ciebie Elu jest moc z tymi trawami, rewelacja

Zieleń, drewno i antracyt 09:53, 23 wrz 2022

Do góry
Jeszcze kilka kolorowych kadrów zostawiam i czas do pracy

Jak dobrze, że dzisiaj piątunio. Słońca dla wszystkich
Zieleń, drewno i antracyt 09:39, 23 wrz 2022

Do góry
galgAsia napisał(a)
Dwa stopnie, powiadasz... U mnie samochód pokazał 3,5 i powiedział, że gołoledź
Czy to nie za wcześnie aby...?

Mam nadzieję, że to chwilowy kaprys pogody. Kolejne noce mają być cieplejsze.
Niby malowniczy taki widok, ale wolę kiedy to jednak rosa a nie szron zdobi trawnik o tej porze roku.

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:36, 23 wrz 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Podziwiam przemianę działeczki z jedną brzozą w kwitnący, bujny ogród.
Na pewno będę zaglądać.
Monia a te trawki jasnozielone po jednej i drugiej stronie ścieżki czy to sesleria jesienna?

Gosiu zmieniło się, drzew przybyło już trochę są widoczne chociaż brzoza to królowa naszego ogrodu te trawki to sesleria jesienna, uwielbiam ją i polecam bardzo

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:31, 23 wrz 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Moniko, niesamowity ten Twój ogród, przepiękny. Zawsze zachwyca mnie ta ścieżka wśród traw.
U mnie w warzywniku też królują kosmosy, co roku na początku sezonu obiecuję sobie, że je usunę
i nigdy nie dotrzymuję tej obietnicy.

Alicjo dziękuję kosmosy dostałam nasionka od Agani i teraz zawładnęły warzywnikiem i w sumie zaczęły pojedynczo pojawiać się też w innych miejscach

Zieleń, drewno i antracyt 09:30, 23 wrz 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Fajnie to wygląda.

Ostatnio zanabyłam śnieguliczkę z różowymi kulkami. Zobaczę jak będzie rosła.

Pewnie będzie jej u Ciebie dobrze
Mój sadziec czekoladowy w końcu wziął się za siebie. Obok coraz więcej jesiennych barw.
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:27, 23 wrz 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Zachwycający widok
❤️

Cały ogród baaaadzo mi się podoba (to jeden z moich ulubionych )

Aga dziękuję to jeszcze parę widoczków pokażę

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:22, 23 wrz 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie się wiją te rabaty. Dopiero widok z góry uświadomił mi, że rzeczywiście po bokach masz ugory z problematyczna nawłocią. U mnie jej siewki pojawiają się z nasion przyniesionych przez wiatr na odległość ok. 200 m. Wyobrażam sobie, ile musi się ich pojawiać u Ciebie.

Pokochałam turzycę pagórkowatą. Czysty gatunek. Nie daje rozłogów i tworzy przepiękną kępę. Sukcesywnie wymieniam te rozłogowe turzyce właśnie na nią. Minus jest tylko taki, że te rozłogowe są zimozielone, ale plusem jest to, że pagórkowata bardzo wcześnie startuje, a tamte długo się zbierają po cięciu.

Nawłoci to mam pod dostatkiem niestety, usuwam jak mogę ja już się też za te turzyce chciałam zabrać w rym roku, ale samopoczucie i pogoda jakoś nie wspógrały ze mną. Może wiosną będzie lepiej to zrobię z nimi porządek zastanawiam się jeszcze czym zastąpić, mam kilka typów więc zobaczę Haniu piękne widoczki pokazujesz w sam raz na odpoczynek buziaki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies