Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 20:13, 23 wrz 2013

Do góry

Elu wszystkiego najlepszego, kolejnych rocznic z tym samym eM.
Czas na ogród 20:13, 23 wrz 2013

Do góry
Idąc dalej z tematem warzyw.... skrzynia oczywiście okazała się za mała na moje potrzeby więc postanowiłam zedrzeć darń po drugiej, niezagospodarowanej jeszcze stronie domu, zaraz przy obejściu i wyjściu do ogrodu przez taras, to był strzał w 10-tkę wydzieliłam półkole a środkiem położyłam (czyt. mąż) płyty chodnikowe (zostały po robieniu obejścia). Powstało miejsce na warzywka i przy okazji mniej odpadów po robotach budowlanych
wygląda to tak...

Po obu stronach chodnika posadziłam dwie odmiany truskawek żeby było bliżej je podskubywać, po lewej stronie rosły pomidory koktajlowe po prawej początkowo sałata, później posiałam cukinię. Z prawej dodatkowo posiałam koper, posadziłam trochę ziół (mięta, melisa, rozmaryn, oregano, bazylię) oraz lubczyk. Po zewnętrznych stronach obu części zrobiłam sadzonki z trzmieliny, którą ścięłam na wiosnę, żal było wyrzucać więc wykorzystałam. Kiedyś zrobi się z tego fajne obrzeże.
Największą frajdę miała córcia jedząc truskawki prosto z krzaczka, taki widok rekompensuje cały wysiłek

z ogródka korzystam nie tylko ja

Moja bajka 20:13, 23 wrz 2013

Do góry
Okiennice wyszły rewelacyjnie Super wyglądają
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/46/462828/original.JPG[/img]
Aneczkowe marzenia 20:09, 23 wrz 2013

Do góry
Słup energetyczny musiałby zostać, przy jego nogach te czerwone kropeczki to czrwona róża pnąca (jeszcze malutka), którą poprowadzę w łuk, a te czarne kółko które dorysowałam, to te dzewo, wokół którego posadziłam funkie i bordowe żurawki.
Tego słupa nie przesunę więc może nawiązać do niego ścieżkę, czy lepiej nie? Bo on jakoś tak niefortunnie stoi, że nie wiadomo co z nim zrobić
Ogród z łezką 20:08, 23 wrz 2013

Do góry
a w ogóle to już jesiennie...

Ogród z łezką 20:04, 23 wrz 2013

Do góry
Jodełka dostała następny oprysk...róże też, przyplątał się mączniak na białych astrach, różowe i fioletowe zdrowe...dopiero zaczynają kwitnąć.

za to dalie zdrowe

Działka wkoło Lubczyka :) 20:04, 23 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
Ale kompostownik w końcu złożony

ale fajny będzie gdzie gromadzić ogrodowe złoto
pozdrawiam Kasiu
Ogród u stóp klasztoru 20:04, 23 wrz 2013

Do góry
Dziewczyny dziękuję za odwiedziny i pozdrowienia . dzisiaj mam dzień ogrodowiskowy . nadrabiam każdy ulubiony wątek . dzień smutny , deszczowy , więc nie robię popołudniem nic na siłę .

na ocieplenie wieczoru ulubione trawki ogrodowiczan

ostnica pony tail

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:01, 23 wrz 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Elu piękne widoki, aż ciepło od patrzrenia się zrobiło i miło na duszy
pozdrawiam
Angielski ogród - chciałabym... 19:59, 23 wrz 2013

Do góry
Wekkend upłynął pod znakiem "GÓRA ZIEMI". Leżała od zeszłego roku i nie chciała zmaleć. 80 ton do rozwiezienia taczką i do przebrania, bo w środku masa śmieci zalegała. Ale kosztowała grosze a potrzebowałam jej dużo, więc wzięłam. Zbieraliśmy się do tego jak kot do jeża, aż nastał ten dzień.... Góra zniknęła. .
Taki obraz jeszcze w sobotę rano mnie witał, ale to już historia.
Jak jest obecnie pokażę jak przestanie padać.
Ogród z łezką 19:59, 23 wrz 2013

Do góry
W sobotę byliśmy u Ani z Ogrodoterapii Kupiła mi wypaśne ostróżki w dobrej cenie (jeszcze raz dzięki Aniu) i sadziliśmy z wnusiątkiem. Posadziłam też krokusy i iryski niskie. Pogoda sprzyjała, bo teraz to już klapa zupełna...ale przynajmniej podlewa nowoposadzone

na spacerze takie cudo...był na prawdę wielki

Moja bajka 19:57, 23 wrz 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Dziewczyny, ale kochane jesteście, chyba mi skrzydła urosły od tych pochwał Strasznie mi miło słyszeć to wszystko. Normalnie w duszy mi gra Z ogródka cieszę się niezmiernie to prawda, tyle tylko, że póki co lepiej od planowania nasadzeń wychodzą mi okiennice Ale tłumaczę to sobie tym, że dopiero się uczę. A największy paradoks jest w tym, że wśród mojej rodziny i bliskich (którzy nie mają wiele wspólnego z pracą w ogródku, jakoś nie palą się do tego) uchodzę za eksperta. A przy Waszej ogromnej wiedzy i doświadczeniu to ja taki malutki żuczek jestem. I nie ukrywam, że liczę na Was Kochane A to zawieszone już okiennice Zapraszam Was do mnie jak najczęściej, bo każda Wasza wizyta sprawia mi ogromną radość, o taką:

jak to mówi moja córa: cód, miód i orzeszki piękne okiennice
Ogród w budowie - nieustającej 19:54, 23 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
"Oto widzisz znowu idzie jesień, człowiek tylko leżałby i spał..."
Co Ci poeci widzieli w tej jesieni?.

Gabriela ..jak to co widzieli ....spali , śnili , i potem nam sny opowiadali .ten widok akurat to na odę do tarasu zasługuję , już ja coś o tym wiem .
ogrodoweimpresjejolki 19:52, 23 wrz 2013

Do góry
Jolu czy ta paskudna aura mocno ci doskwiera?
życzę pogody ducha i słoneczka
przesyłam kilka jabłuszek, bo dosłownie po kilka na drzewkach rośnie,
ale muszą się zregenerować po ubiegłorocznym wysypie
uściski i pozdrowienia

W kamiennym kręgu od początku 19:42, 23 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, na tym rozchodniku motyli zdecydowanie mniej

Ale za to pszczółki lubią do niego przylatywać
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:34, 23 wrz 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
kolejna rabatka po lekkich przeróbkach...
teraz widzę jak krzywooooo

hahahhaha - dlatego lubię fotki a jak sobie jeszcze na drugi dzień otworzę ogrodowisko i luknę , to od razu ląduję w ogrodzie i przesadzam . mimo samokrytyki muszę pochwalić .....równiutko ....uwierz
Działka wkoło Lubczyka :) 19:31, 23 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
Tak to wygląda na przyklad:

Kochana, obawiam się, że zbyt blisko muru
Ogród w skali mikro :) 19:31, 23 wrz 2013

Do góry
Dziś eMuś zrobił mi fajną kolację ... To może jeszcze jakie echhhhoooooooo porocznicowe ... A może ...aaaaa... ... Nic nie mówię

Front - moje pierwsze nasadzenia 19:28, 23 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Krzewy przed Rh nie wejdą moim zdaniem, jeśli to są hortensje. Ale pisałaś o azaliach więc japońskie wejdą, ale w jednym rzędzie.

Jeden róża głupio wygląda, może 3, moim zdaniem będzie ładniej ? Może dalej od brzegu trawnika, czyli bliżej płotu? a nie w tym samym rzędzie co pienny iglak.

Danusiu dziękuję za odzew!
Na 1 zdjęciu rzeczywiście ta 1 róża wygląda głupio.
Zrobiłam wizualizację z 3 różami, ale zmieniłam kolor na delikatniejszy. Podsadziłam ją hakonechloe, bo rośnie dalej między żywotnikami, a z przodu szławia. Chociaż jak teraz patrzę, to może lepsza by była pionowa, niewysoka trawka pod tymi różami, coś jak STIPA

Przed różanecznikami są właśnie azalie japońskie. Chcę je tam posadzić. Najwyżej jak różaneczniki mocno się rozrosną, to je przesadzę.

Nadal myślę nad kształtem trawnika...
Ogród... reni 19:26, 23 wrz 2013

Do góry
reni napisał(a)

Reniu jakie piękne zestawienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies