Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim magicznym ogrodzie wszystko... 14:32, 23 wrz 2013

Do góry
Motyle zajrzały do mojego ogrodu.....

A poniżej mój misz-masz truskawkowo-malinowo-malwowy i jescze zaplątało się trochę zawilców z poprzedniej kompozycji.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:28, 23 wrz 2013

Do góry
aaaa zapomniałabym pudełko od ciebie mam na karteczki z moimi roslinami i założyłam zeszyt nazw trochę z musu bo ostatnio wszystko straciłam przez awarię kompa
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:26, 23 wrz 2013

Do góry
Piękny ogród!

Rudy kot to main coon?

To moja kotka:

Pozdrawiam Maciej
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:24, 23 wrz 2013

Do góry
ooooooo super że jestes Zuziu brakowało mi ciebie czekam cierpliwie wiem jak to jest gdy pełna chata buźiam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:19, 23 wrz 2013

Do góry
Małgosiu przegapiłam setkę! Gratulacje!
Moje Grahamki dla Ciebie

Wczoraj przed 9tą przejeżdżałam Al. Politechniki i baardzo chciałam się zatrzymać pod Halą, ale nie miałam czasu i darowałam sobie może w przyszły weekend podjadę? Chociaż nie wiem po co, bo planów zakupowych nie mam, a znowu coś kupię i będę się zastanawiać gdzie wcisnę Cebulowych już mam stosy i nie wiem gdzie je posadzę.. ech

Buziaki!!

A ile chcesz vanilek, ja zamawiałam na alle po 7 zł, nieduże, ale tanie... jak parę sztuk to warto, jak jedna to koszt wysyłki niezbyt niski - 20-25 zł

pozdrawiam!!
Mój jesienny ogród 14:15, 23 wrz 2013

Do góry
Bogdziu, Fakt że jest tu jeszcze zielono ale z każdym dniem widać coraz więcej liści. Przez ostatnie trzy dni zauważyłem spore przyśpieszenie. Polski ziomek którego poznałem w busie nie odezwał się, szkoda bo mógłby zostać moim dobrym informatorem. Adres mu podałem na pewno dobry, gdyż jeszcze zdążyłem sprawdzić, szkoda że nie wysiadłem z nim na przystanku i nie wziąłem od niego adresu. Może się jeszcze odezwie w weekend. Byłem znów nad rzeką Humber ale o tym napiszę już jutro. Nazbierałem dziś wielką torbę orzechów na pewno ponad 15 kg, rękę mam wyważoną. Przez kilkanaście lat ważenia mosiądzu umiem mniej więcej określić na oko wagę. Zrobiłem trzy paczki i wszystkie ważyły po 20 kg +/- o,5 kg, bez wagi. Mijając park James, znalazłem dużą rabatę z pigwowcami i pigwa. Oczywiście zerwałem 8 szt. Na więcej nie miałem miejsca, były b. duże więc na razie mi wystarczy. Na pewno słoik mi wyjdzie i jutro się napiję po półrocznej przerwie herbatkę z pigwą. Półroczną, bo w zimę piłem swoje dwa słoiki po dżemie które zaprałem z Polski. W parku zebrałem jeszcze 5 jabłek na spróbowanie, czy dobre. Dziś sama zdrowa żywność, jak to mówią kanadole, organic. Dużo droższe jest jedzenie hodowane naturalnie, prawie 100% .Na stacji nie było prądu i zaczepiłem się pod szkołą. Pozdrawiam

Mój jesienny ogród 14:11, 23 wrz 2013

Do góry

Haniu, on jest tak mały że nie dziwne, ja je poznaje po szybkich ruchach, gdy unosi się ponad kwiatkami. On bez dziobka ma 3cm i wygląda jak malutka myszka, gdyż jest od spodu szary a jak fruwa to nie widać my skrzydeł. Ale z bliska wygląda pięknie, z wierzchu jest mieniąco zielony, jak mój Romek.. Jest tak delikatny jak poranna mgiełka, mógłbym stać godzinami i patrzeć na nie. Ja na wet nie wiem czy u mnie pigwowce obrodziły i jak moja pigwa żyje. Kanny są tu w tylu odmianach i liściowych i kwiatowych że nawet mi się nie śniło.
Kondziu, tu jeszcze wszystko kwitnie, nawet irysy jeszcze znalazłem. Jednak jak by nie patrzył jestem na wysokości Bukaresztu i Genewy. Tu są ciepłe noce a to bardzo wiele znaczy dla roślin. W tym zachodzącym słońcu tak się wszystko pięknie mieniło i do tego te grające piechotki, po prostu fantastycznie, naprawdę żal było jechać na pociąg.

Mój jesienny ogród 14:07, 23 wrz 2013

Do góry
Witajcie, u mnie lało cały dzień ale gdy miałem jechać do domu przestało, szczęście mi dopisało, dzięki temu jak zwykle orzechów nabrałem żeby pustych przebiegów nie było. W domu mam teraz suszarnie orzechów, na budowie też. Dziś idę szybko spać, żeby rano wstać i jechać szukać jesieni i łososi. Kusi mnie żeby ruszyć do Hamilton, tam są trzy arboreta ale jeszcze nie wiem. Przy naleśnikach rozłożę mapę i podumam.
Janinko, liście nie są podobne do wierzby, bo są trójklapowe i wyglądają bardzo oryginalnie, właśnie one przykuły moja uwagę.
Moniko, Park nie ma ogrodzenia a domy stoją w nim. Tu jest tak że są 3-4 ulice i park. Bardzo mi się to podoba. Teraz pokażę Wam swoją ulicę też jest jak w parku ale domy są odgrodzone strumieniem tak że od naszej strony nie ma wejścia, albo brzegiem jeziora albo do ulicy wejściem. Do Oakville, jeżdżę pociągiem GO, bardzo mi się tam podoba, piękne rezydencje i ogrody a do tego te olbrzymie drzewa. Żeby sfocić dom to trzeba się namęczyć żeby go jakoś wyłuskać z tej zieleni. U nas nie ma takich widoków. Jadę to przy ulicy, to ciągnie się ogród przez cały czas, tylko domy się zmieniają, żadnych ogrodzeń. Tylko nie które domy są ogrodzone, głównie te wielkie rezydencje. Szkoda że nie umiem Ci doradzić dlaczego chorują bukszpany, mam jednego z 15 lat, ale się nim nie zajmuję.

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:03, 23 wrz 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Nowe "kwiatki" na rabatki

Czy widać przerażenie w moich oczach????????
Pasje ogrodnicze Magdy 13:59, 23 wrz 2013

Do góry
Co prawda ogródek mały, działka prostokątna, ale zmieściłam w nim kilka osobnych zakątków.

Słoneczna część przed basenem Oczywiście basenem to było nazywane, kiedy miałam 5 lat. Wtedy wydawał się całkiem duży. Kilkanaście lat temu, jako początkująca eko, przerobiłam go na staw z rodzimą roślinnością.

Pod świerkiem widać wejście w strefę cienia To tam testuję moje byliny pod kątem przystosowania do ekstremalnych warunków: u stóp starych cisów, jałowca, w całkowitym cieniu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:59, 23 wrz 2013

Do góry

no i co jak myślicie????
rabata ma ok 6x3m

W kamiennym kręgu od początku 13:53, 23 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, na tym rozchodniku motyli zdecydowanie mniej

piękny kolor ciemny suuuper pozdrawiam cieplutko
Zielony chaos u Dawida 13:48, 23 wrz 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
ybaczcie dłuższą nieobecność. Trochę się u mnie działo i już chyba nigdzie nie pojadę aż do grudnia. Dziś spędzam jeszcze dzień na targach w Barzkowicach (już co nieco wczoraj upatrzyłem ). Ale żeby nie nudzić to wstawiam fotki z końca sierpnia

ta ostatnia ze skrawkiem nieba suuuuper mi się podoba
Grembosiowo 13:46, 23 wrz 2013

Do góry
Pobiegałam oko zachwyciłam i kwiatek zostawiłam miłego
Ogród Tosi 13:37, 23 wrz 2013

Do góry
alo alo jak tam bukszpanki urosły ? ciekawa jestem ha ha buźiam
Moja działka. 13:34, 23 wrz 2013

Do góry
Bogusiu pięna ta Twoja róża, skąpana w deszczu
Śliczne ujęcie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:33, 23 wrz 2013

Do góry
Witaj Hanus polatałam z Tobą balonem super widoczki i piesiu jaki fajny ,przyjaciel dobrze że go masz przesyłam ci trzykrotkę bo bardzo mnie cieszy swoim kwiatkiem pierwszy raz tak widocznie kwitnie od czasu jak ją dostałam od Dawida w letnim sadzeniu buźiam
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 13:24, 23 wrz 2013

Do góry
Nati trzykrotka od Dawida już szaleje jednym kwiatkiem ale jest widziałam u Eluni też taką buźiole
Jurajski Ogród 13:11, 23 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na progu jesieni - ogród
size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/46/462341/original.JPG[/img]

Jurajski Jesienny Ogród wygląda bajecznie A grzybobranie cudniaste
Aneczkowe marzenia 13:09, 23 wrz 2013

Do góry
A może coś takiego:
przy drodze możne by zrobić taki żywopłot z berberysów jak u vivy, a brzed nim bonicę od strony drogi, i jeszcze taki żywopłot przed gospodarczym, a przed nim ławeczka i po jej bokach np chortensje

Albo przed gospodarczym cyprysiki i chortensje, żeby nie było tak samo, a w środku ławeczka? Przynajmniej zakryłyby ten okropny gospodarczy. Dużo lepiej byłoby postawić tu ławeczkę, niż przy ścianie sąsiadów. Przynajmniej będzie można na niej rozmawiać bez krępowania się przy sąsiadach

Ten plac od gospodarczego do ogrodzenia betonowego ma 37m długości i ok 24m szerokości. Im bliżel domu, tym bardziej się zawęża, ponieważ chcę poprowadzić łukiem drogę do garażu, który znajduje się na końcu gospodarczego w głębi podwórka, żeby zostawić przed tarasem miejsce na rabatę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies