Piękna ta Twoja stipa mam od zeszłego roku kilka sadzonek i w tym pokazała swoją urodę. Bardzo mi się podoba na żywo to już wiadomo czemu się wszyscy nią zachwycają
Magduś -nie fochaj. W końcu kiedyś Cię i Twój ogród dopadnę .
Martko - Kapiasowe ogrody znacznie bliżej mam niż Kraków. Wpadłam tam z nadzieją udanych połowów trojesci bulwiastej lub białej jarzmianki. Zadowolić musiałam się tiarrelą.
Haniu - ja zakochałam się w jej zapachu. Gotowa byłam popełnić ten grzech i kupić różę! Ja, która talentu i cierpliwości do hodowli róż mam tyle co nic
Czerń ściany w promieniach słonecznych zanika ukazując nieciekawa kolorystykę poprzedniej farby
Madziu, ale pięknie Ci te rabaty się udały. Bardzo przypominają mi rabaty w Przypkach. Też takie elegancki kanciki, bujne rośliny, piękne zestawienia. Cudnie.
Buziaki, zdrówka.
Ale lilia już Ci kwitnie? No, no.
Polubiłem ściółkowanie skoszoną trawą. Nie wygląda to najgorzej a same korzyści. Trzyma wilhoć, chwasty tak nie wychodzą a jak już się przebiją to łatwiej usunąć. No i darmowy nawóz gdy się przekompostuje.
Wie ktoś jak się zwie ta roślina po prawej na drugim zdjęciu? Szybko rośnie, ładnie kwitnie i startuje już pod koniec marca.
Podoba im się u nas i to bardzo tylko ja ich się trochę bałam, że to takie właśnie wymagające są mam taką fajną sąsiadkę, 200- 300 metrów dalej, warunki można powiedzieć, że takie same i ma ogrom pięknych róż akurat dziś zrobiłyśmy ogrodowy obchód zrobiłam na szybko jedno zdjęcie małej części jej ogrodu sama nie wiedziałam na której róży się skupić jedna ładniejsza od drugiej
Ja na odmianach słabo się znam, ale wiesz chyba trafiłaś w dziesiątkę bo szybko w necie sobie ją sprawdziłam i ta moja "okrywowa" to chyba taka właśnie jest, mam zdjęcie z szeszłego roku, trochę niewyraźne, ale to chyba jest coś podobnego