Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

olciamanolcia 11:57, 07 mar 2023

Mnie się wydaje ze nic daliom nie będzie . One lekko zasuszone są - na pewno nie zmarzną. Zreszta są w kartonie zapewne w trocinach albo w torfie. Ostatnie dwa dni moje te z Lydla tez nocowały na tarasie. Tez było mroźno .

Poprawiłam byka sle już za późno
April 12:27, 07 mar 2023

Dorii napisał(a)
Nie masz kogo podesłać po te dalie? Słaby pomysł z wysyłaniem do paczkomatu w mróz.

Ja daty dostawy nie określałam. Nie ma mnie w domu, mi najłatwiej odebrać z paczkomatu. W innym przypadku po prostu rzucają mi na rabatkę między bramą a furtką. I tak źle i tak niedobrze. Termometr pokazuje teraz 1 na plusie. Może będzie dobrze
April 12:27, 07 mar 2023

olciamanolcia napisał(a)
Mnie się wydaje ze nic daliom nie będzie . One lekko zasuszone są - na pewno nie zmarzną. Z reszta są w kartonie zapewne w trocinach albo w torfie. Ostatnie dwa dni moje te z Lydla tez nocowały na tarasie. Tez było mroźno .

I tego teraz się trzymam bo się na robocie skupić nie mogę
Dorii 12:34, 07 mar 2023

April napisał(a)

Ja daty dostawy nie określałam. Nie ma mnie w domu, mi najłatwiej odebrać z paczkomatu. W innym przypadku po prostu rzucają mi na rabatkę między bramą a furtką. I tak źle i tak niedobrze. Termometr pokazuje teraz 1 na plusie. Może będzie dobrze

Nawet jakbyś określała to tak sobie myślę że warto by się z tobą skontaktowali czy na pewno chcesz mimo mrozów. To jednak towar wrażliwy. A może nie aż tak skoro wysyłają mimo mrozów
Kiedyś jechałam do paczkomatu o 2 w nocy bo miałam w paczce kosmetyki a mróz chwycił. Jak przyszło powiadomienie że już mogę odebrać to czasu nie miałam a potem zapomniałam. Zasnąć nie mogłam i mnie tchnęło.
Ewa777 13:46, 07 mar 2023

Nowa12 napisał(a)
Kiedy Wy te okna pogodowe znajdujecie?

U mnie też ciężko z tymi oknami pogodowymi, zwłaszcza, ze tak jak Ty czas mam tylko w soboty na prace ogrodowe. A tak się ciągle składa, że nawet, gdy w tygodniu jest słonecznie, to w weekend albo pada, albo wieje.
Nowa12 18:35, 07 mar 2023

Dzisiaj godzina do zmroku i udało się red barony ogarnąć.
Pole uprawne już prawie z niego jest. Zadarniacz niezły. Gorzej jakbym chciała coś innego posadzić . Niebieskim sprzętem poszło szybciutko.
W trakcie roboty jak widno jeszcze było .
Nowa12 18:36, 07 mar 2023

Ewa777 napisał(a)

U mnie też ciężko z tymi oknami pogodowymi, zwłaszcza, ze tak jak Ty czas mam tylko w soboty na prace ogrodowe. A tak się ciągle składa, że nawet, gdy w tygodniu jest słonecznie, to w weekend albo pada, albo wieje.

Stąd takie tyły mam podobnie jak ty. Cieszę się choćby z godziny roboty bo zawsze ciut do przodu.
Agatorek 20:45, 07 mar 2023

olciamanolcia napisał(a)

Asia ja już zapomniałam ze miałam suche rozplenice . Już ścięte, już niektóre się budzą.

Zaczynam podejrzewać, że masz jakieś ogrzewanie ogrodowe . Dmuchawy, rurki pod trawnikiem etc .
SylwiaBe 14:40, 08 mar 2023

Cześć, to ja chyba też ponarzekam na pogodę. W weekend ścięłam większość roślin, mam nadzieję, że jednak nie za wcześnie, bo był potem mróz i śnieg spadł...
Nowa12 20:25, 10 mar 2023

SylwiaBe napisał(a)
Cześć, to ja chyba też ponarzekam na pogodę. W weekend ścięłam większość roślin, mam nadzieję, że jednak nie za wcześnie, bo był potem mróz i śnieg spadł...

Ja już się nie przejmuję bo skoro w lutym cięłam to w marcu tymbardziej . No i jakbym miała czekać na pogodę to bym do kwietnia albo maja czekała .