Już mi się Edysiu przypomniało, że to zawilec...dostałam od Elizy Ogrodowiskowej, tylko, że teraz nie mogłam Jej zapytać, bo się wczasuje Została mi jedna taka sirotka, ale chyba przetrwa. Z tego co pamiętam, to się szybko rozrasta i mam nadzieję, że w przyszłym roku już będę ich miała więcej
Dzięki za różowe, te co mam to białe
Danusiu a tuje smaragd i jodła górska compacta też powinny być dołowane? Wiem, że młode przyrosty jodły są wrażliwe na kwietniowe przymrozki. Nie wiem jak radzi sobie w donicy.
Zastanawiam się czy nie rozebrać dołu tych donic(nawet dwóch dolnych rzędów), w których rośnie bukszpan i ich nie wkopać na ile się da - podobnie jak Ty robiłaś (zdaje się tylko 30cm, bo ogród jest na garażu). Może wtedy będą miały większe szanse na przetrawanie.
Druga sprawa-
Mam takie miejsce przy tarasie( którego jeszcze nie ma, a będzie zadaszony na poziomie gruntu). Taras kończy się tam gdzie tynk na cokole. Potrzebuję zagospodarować to miejsce. Jest tam oczyszczalnia i podłe pokrywy w kolorze blue. Nie bardzo wiem czym to zasłonić. Chciała bym aby rosły tu rośliny niskopienne iglaste. Może pomożecie?