Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miniaturowy ogródek 13:36, 08 sie 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Jeżówki w pełni urody:

Rzeczywiście w pełnej krasie i jaka wielka. To Twoja dłoń, czy rączka Laurki
BB 13:30, 08 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Róża u mnie to Pastella... a to jej pierwsze tłoczenie.... nieco zupełnie inny kolor, to z 9 czerwca.... na początku podbiega takim niby różem, jak przekwita robi sie taka prawie biała.. trudno określić jej kolor..

I drugie tłoczenie.. różu nie ma, może za gorąco.. albo takie jest drugie.. mam ją od zeszłego roku i nie prowadziłam na niej obserwacji.. ale drugie kwitnienie ma tak samo obfite jak pierwsze...

Piękne efekty obu tłoczeń a czy pachnie?
Ogród Bogusława 13:12, 08 sie 2013

Do góry
aldonkaw napisał(a)
Witam Panie Bogusławie . Za Pana pozwoleniem wstawiam zdjęcia sosny czarnej , o ktorej rozmawialiśmy . Jest to sosna , która ma około 6 lat (wsadzona została wraz z urodzeniem córki) "dlatego ten nieszczęśny basen trochę ją zasłania ". , Co roku była uszczykiwana więc na dole ładnie się zagęściła lecz w tym roku pozwoliłem jej urosnąć tyle ile chce i podrosła o 60 cm, osiągając satysfakcjonującą mnie wysokość.

Teraz przyszedł czas na modelowanie "niwaki". Niestety nie wiem , w którą stronę ją wyginać czy w prawo czy w lewo i co zrobić : na razie z czubkiem czyli 5 długimi tegorocznymi odrostami. Ja bym je wyprostował jak zresztą wszystkie inne i poczekał na Pana wizytę bo nie chcę zepsuć bądż co bądź sentymentalnego dla mnie drzewka.
W załączeniu przesyłam zdjęcie mojej sosny czarnej jest trochę bardziej żółta i też kupiona w traczu tylko 2 lata temu . Ta sosna od przyszłego roku bedzie uszczykiwana dość radykalnie celem zagęszczenia , na razie wyłamałem jej tylko z środka przewodniki .
Pozdrawiam Zbyszek W.

Witam ja bym jej na razie nie ruszał, wysokość super, czekamy do maja, a basen kiedyś zniknie.
teraz należy skupić się na wygięciu, podglądamy pień i wyginamy w przeciwną stronę do istniejącego wygięcia, jeśli takie przy ziemi jest.
można się pokusić o wycięcie gałązki, która wyraźnie zasłania pień, czyli te z przodu przy samej ziemi.
przy żółtej jeśli są wycięte przewodniki to sama będzie się zagęszczać trzeba tylko pilnować by jakiś pęd się nie wychylił, wtedy go ciach.
ciekaw jestem tej sosny u teściowej proszę o foto
Ładna działeczka, a będzie ładniejsza,
na forum mówimy sobie po imieniu tak jest łatwiej, Zbyszku
pozdrawiam serdecznie Bogdan, pytaj odpowiem.
Ogród Hrabiego 12:42, 08 sie 2013

Do góry

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 12:40, 08 sie 2013

Do góry
Upału ciąg dalszy... i leniuchowania

Ogród Bogusława 12:27, 08 sie 2013

Do góry
Witam Panie Bogusławie . Za Pana pozwoleniem wstawiam zdjęcia sosny czarnej , o ktorej rozmawialiśmy . Jest to sosna , która ma około 6 lat (wsadzona została wraz z urodzeniem córki) "dlatego ten nieszczęśny basen trochę ją zasłania ". , Co roku była uszczykiwana więc na dole ładnie się zagęściła lecz w tym roku pozwoliłem jej urosnąć tyle ile chce i podrosła o 60 cm, osiągając satysfakcjonującą mnie wysokość.

Teraz przyszedł czas na modelowanie "niwaki". Niestety nie wiem , w którą stronę ją wyginać czy w prawo czy w lewo i co zrobić : na razie z czubkiem czyli 5 długimi tegorocznymi odrostami. Ja bym je wyprostował jak zresztą wszystkie inne i poczekał na Pana wizytę bo nie chcę zepsuć bądż co bądź sentymentalnego dla mnie drzewka.
W załączeniu przesyłam zdjęcie mojej sosny czarnej jest trochę bardziej żółta i też kupiona w traczu tylko 2 lata temu . Ta sosna od przyszłego roku bedzie uszczykiwana dość radykalnie celem zagęszczenia , na razie wyłamałem jej tylko z środka przewodniki .
Pozdrawiam Zbyszek W.

Liliowo i kolorowo:) 12:15, 08 sie 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Piękne te hortensje
Marzy mi się Siedlisko.... 12:09, 08 sie 2013

Do góry
Sundavilla przezimowana w domu dopiero teraz rozwija pierwsze kwiaty, słabiutko, nie wiem czy warto zimować jeżeli nie ma się chłodnego pomieszczenia

Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Gizę. Iwonkę i Jolę
Marzy mi się Siedlisko.... 12:05, 08 sie 2013

Do góry
Witam po krótkiej przerwie, miłych gości miałam. Upały okropne, to całe dnie nad jeziorem, a teraz dla odmiany wybieramy się nad morze.
Ogród podlewa się sam, co dzień w nocy pada, a dziś to nawet okropna burza była.
A w ogrodzie zaczynają kwitnąć hibiskusy

Milin też powoli rozwija trąbki

Trawy zaczynają kwitnąć

Hortensja Pinky Winky ma coraz większe kwiatostany
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:04, 08 sie 2013

Do góry
Dla Ciebie Marzenko moje pierwsze w życiu malwy

Kwiatki i rabatki u Elizy 11:55, 08 sie 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Dawno nie kukałam do Ciebie Elizo, a tu jak zwykle cudne kfiotki Pozdrawiam, powiedzieć gorąco chyba będzie nietaktem w ten afrykański dzień, więc pozdrawiam serdecznie

Masz rację, upał niemiłosierny, ale za to nasz chlapaczek ma w tym roku wyjątkowe powodzenie.

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 11:54, 08 sie 2013

Do góry
Tutaj widać to miejsce. Nie wiem czy chcę całość trawy zlikwidować. Mąż będzie się krzywił hehe

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:45, 08 sie 2013

Do góry
zobacz też
różne tawułki arendsa: https://www.google.pl/search?q=tawu%C5%82ka+arendsa&hl=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=oWYDUoqHO8Hnswav9YDoCw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1454&bih=726

Ogród ze skarpą 11:30, 08 sie 2013

Do góry
TeresaSz napisał(a)
Kilka kwiatków dla Was

[

Przyszłam się przywitać i o tego kfiatucha zapytać, co to jest ?

Prześlicznie masz, przepięknie, dobrze się zapowiada

BB 11:07, 08 sie 2013

Do góry
Róża u mnie to Pastella... a to jej pierwsze tłoczenie.... nieco zupełnie inny kolor, to z 9 czerwca.... na początku podbiega takim niby różem, jak przekwita robi sie taka prawie biała.. trudno określić jej kolor..

I drugie tłoczenie.. różu nie ma, może za gorąco.. albo takie jest drugie.. mam ją od zeszłego roku i nie prowadziłam na niej obserwacji.. ale drugie kwitnienie ma tak samo obfite jak pierwsze...

Moje poletko 11:00, 08 sie 2013

Do góry
O matko ale pobojowisko!Ale teraz będziesz miała salony Tylko kiedy to będzie?
Celinko mogłaś jechać do sanatorium a jak bys wróciła to wszstko byłoby gotowe
No ale ty napewno musisz miec oko na wszystko, my kobiety już tak mamy
Kwiatek posyłam i miłego dnia życzę
Metamorfozy ogrodowe 10:55, 08 sie 2013

Do góry
TeresaSz napisał(a)
Maj 2012

Lipiec 2013

skarpa prawie jak u mnie przy tarasie, ja teraz szukam inspiracji i może coś skopiuję od Ciebie ?!
nawet elewacja domku w moich kolorkach!
pięknie
pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 10:51, 08 sie 2013

Do góry
Dzięki Haniu za te piękne rymy
Ale z Barim już ledwo zipiemy.
Leżymy pod orzechem bez ducha
Bari czy zimno nie idzie pilnie słucha.

Godziny marszu mocno zmieniamy
o 6 tej i 20 tej wieczór uskuteczniamy.
W ogródku żurawkom liście popalone
Czy jeszcze odrosną w tym sezonie?

Moje poletko 10:36, 08 sie 2013

Do góry
Witajcie

nie ma co się już rozpisywać nad upałem! już sie zadomowił

Ale co tam upał! oto z czym walczę ja i moje dzielne chłopaki

Pozdrawiam
Ogród średniowieczny i nie tylko 10:35, 08 sie 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Queen of Sweden

Przepiękna. Aż dech zapiera.

P.S. Bardzo dziękuję za odwiedziny i rady
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies