Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Bogdzia 21:41, 28 wrz 2013

Rzeczywiście werbena robi wrażenie, śliczny kolor. Zdjęcia ogrodu jak zwykle piękne tylko za rzadko wstawiasz.Pozdrówka serdeczne.
Mariusz 08:03, 06 paź 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Verbena zachwyca zawsze i w każdym miejscu , pięknie wszystko rośnie u Ciebie.

A pomysł z marcinkami i trawami , to już w tamtym roku pisałam ,że odgapiłam delikatnie
Efekt bardzo mi się spodobał.

Pozdrawiam

Następna rabatka to żurawki z trawami, część roślin już mam, przyjechały wczoraj z szkółki w Skępe.
Mariusz 08:10, 06 paź 2013

Kondzio napisał(a)
Piękne zdjęcia pokazuj częściej zdjecia ogrodu bo masz naprawdę piękny ale myśle ze zobaczę go na żywo jak pojadę na to spotkanie wyjazdowe

Bardzo dużo zmieniłem w ogródku od chwili pobytu na ogrodowisku, a to właśnie za sprawą ciekawych rozwiązań w waszych ogrodach i licznych artykułów i tematów merytorycznych. Staram się i mam nadzieję, że nie zawiodę.
Mariusz 08:14, 06 paź 2013

asc napisał(a)
Jeżówki można posadzić już rzadziej... bo sie zagłuszą, a rosną u Ciebie jak na drożdżach..

Zaczyna mi kwitnąć pierwsza siewka.. z innych odmian.... i nie zapeszyć, nie przechwalić.. chyba będzie w innym kolorze niż róż i biel.... Trochę słoneczka by sie przydało i brak przymrozków t ojeszcze zakwitnie.. na razie płatki dopiero rozchyla

Jak radzisz, jeżówki rozsadzić teraz czy wiosną?

A to wczoraj przyjechało na nowa rabatkę, wyższe trawy posadzę na rabacie z Twoimi jeżówkami i pysznogłówkami.

Mariusz 08:18, 06 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Rzeczywiście werbena robi wrażenie, śliczny kolor. Zdjęcia ogrodu jak zwykle piękne tylko za rzadko wstawiasz.Pozdrówka serdeczne.

Witaj, wiem, że rzadko, w takiej lepszej odsłonie pokaże ogród razem, ale jeszcze ogrom pracy.
Pozdrawiam i miłego dnia.
Madzenka 09:17, 06 paź 2013

Mariusz napisał(a)

Jak radzisz, rozsadzić teraz czy wiosną? A to wczoraj przyjechało na nowa rabatkę, wyższe trawy posadzę na rabacie z Twoimi jeżówkami i pysznogłówkami.

Maiuszu a co to za smukłe piękne trawki?
Pszczelarnia 15:38, 07 paź 2013

Trzcinniki, Marzeno.

Mariusz, macie w Arboretum jabłonie starych odmian - gdzie je można kupić? Zapragnęłam bowiem dosadzić jeszcze trochę drzew owocowych. Mus wyciąć stare. Szczepić ani oczkować nie będę (chociaż kiedyś nawet sobie podkładkę posadziłam, żeby mieć w zapasie). Oczkować umiem (umiałam).

Posadzę gotowce. Przecież są szkółki i szkółkarze przywracający do życia dawne odmiany.
Mariusz 17:20, 07 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Maiuszu a co to za smukłe piękne trawki?

Jak pisze Ewa, to trzcinniki - wzbogacą jeżówkowe rabaty

Pszczelarnia napisał(a)
Trzcinniki, Marzeno.

Mariusz, macie w Arboretum jabłonie starych odmian - gdzie je można kupić? Zapragnęłam bowiem dosadzić jeszcze trochę drzew owocowych. Mus wyciąć stare. Szczepić ani oczkować nie będę (chociaż kiedyś nawet sobie podkładkę posadziłam, żeby mieć w zapasie). Oczkować umiem (umiałam).

Posadzę gotowce. Przecież są szkółki i szkółkarze przywracający do życia dawne odmiany.

Odpowiedziałem u Ciebie
Pszczelarnia 17:25, 07 paź 2013

To bardzo miłe, że zacytuję:

"Są w sprzedaży w Bolestraszycach, ale nie prowadza sprzedaży wysyłkowej.
Sprzedaż tych odmian rusza 15 października, możesz kupić 23 odmiany, miedzy innymi najlepsze moim zdaniem Kandil Sinap, Malinowa Oberlandzka, Cellini, Kosztela, Kronselska."

Malinowa, Kosztela, Kronselka .... - nazwy marzenie.
Madziarzeszow 18:45, 07 paź 2013

O i zakupy są , czekam niecierpliwie na zdjęcia gotowej rabaty żurawkowo trawiastej