Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

...uDany ogród 23:16, 03 cze 2017

Do góry
Przerazeni tak pieknym ogrodem? Brzozy usuwaja?

......
...uDany ogród 23:05, 03 cze 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
A jak nowi wlasciciele przyjeli ogrod? Tez beda zmiany czy zaczela sie milosc od pierwszego spojrzenia?

Kasiu brzozy pójdą pod nóż, ku uciesze moich obecnych sąsiadów
Są raczej przerażeni...

Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:54, 02 cze 2017

Do góry
Natka098

To czarna plamistość brzozy. Oprysk co 7 - 10 dni bravo, mirage lub sportak alpha i topsin lub sarfun. Liście zbierać i spalić - choroba łatwo się rozprzestrzenia.

Pozdrawiam
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:16, 01 cze 2017

Do góry
3,5 m brzozy? To mnie zaciekawiłaś, czekam na zdjęcia pozdrawiam
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:06, 01 cze 2017

Do góry
Część dziewczyny, witam Lusi . Strasznie zarośnięty ten mój ogród.

Aga, jakoś się zgadamy co do odbioru

Jutro, lub w sobotę przyjadą moje nowe nabytki . Około 3,5 m brzozy

Ania zapraszam na oględziny moich bodziszków
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:02, 01 cze 2017

Do góry
Cześć Kasiu
Ty masz zupełnie ładny, dojrzały ogród, który się miło ogląda i cieszy oko! Przyłączam się do Kasi, że tło piękne- zwłaszcza brzozy.
Generalnie kawał dobrej pracy odpada- ramy są jak nic
W projektowaniu nie pomogę, bo jestem noga ale gości masz zacnych i na pewno doradza Ci wyśmienicie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:12, 01 cze 2017

Do góry
vita napisał(a)

Niech tego nie robią! Dla mnie wspaniałe widoki, tyle ciekawych drzew. U mnie z dużych drzew trzy ogromne brzozy- pijaczki. I byliny. Ale klona strzępiastokorego mamy o podobnych gabarytach. Wilgoć u Ciebie mu służy, szkoda, że tak z tą wilgocią wybiórczo. Nie wiem co gorsze, zastoiny wodne w ogrodzie, czy woda po kostki w piwnicy? Ja musiałam fundamenty drenować.

Lepiej nie rozważać co lepsze co gorsze....musimy dążyć do wypośrodkowania i liczyć na optymalne warunki pogodowe dla ogrodu i suche podłogi.

Dzisiaj sprawdzałam stan gleby pod moim klonem pensylwańczykiem i wydaje się normalnie, woda nie stoi mu w korzeniach, on sam nie wygląda najlepiej, trochę go podlałam, kora jest żywa, nastawiam gnojówkę ze skrzypu może mu pomoże.

Nad stawikiem wznosi się klika patyków z czosnkiem Mount Everest

W naszej granicy rośnie 10 pięknych starych brzóz, moja dygresja do tych pijaczek, pod nimi nic nie chce już rosnąć.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:24, 01 cze 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ale masz zacny front domu tuje kulki wyglądają z tej perspektywy na gigantyczne w porownaniu do wejścia do domu

A jakie masz cudowne brzozy za ogrodzeniem, bezcenne i jakie tlo Ci dają.. miodzio...

Dziękuję bardzo
Tuje kulki rzeczywiście są wielkie, jak zresztą sporo innych iglaków w moim ogrodzie. To z jednej strony fajne, a z drugiej nie bardzo, bo nowe nasadzenia giną na ich tle lub wyglądają karykaturalnie.

A brzozy faktycznie są piękne i robią fajne tło, choć niestety przed brzozami są chaszcze, łany pokrzyw i innych chwastów, czasem do pasa. Sąsiad nie dba o ten las kompletnie a ja nie mam ani siły ani czasu walczyć z tym gąszczem, nawet gdyby sąsiad mi pozwolił.Więc z bliska nie wygląda to niestety za pięknie .
Na zielonej... trawce :) 16:03, 01 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moja krzewuszka też pięknie kwitnienie. Taka trochę zapomniana rośnie na tyłach ogrodu. Nawet nigdy fotki jej nie zrobiłam

Moim ewidentnie coś nie pasuje. Obstawiam, że brzozy zabierają im wodę, nie wiem czy słusznie...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:03, 01 cze 2017

Do góry
Ale masz zacny front domu tuje kulki wyglądają z tej perspektywy na gigantyczne w porownaniu do wejścia do domu

A jakie masz cudowne brzozy za ogrodzeniem, bezcenne i jakie tlo Ci dają.. miodzio...
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:21, 01 cze 2017

Do góry
Juzia napisał(a)

NIc a nic?
U mnie wczoraj trochę.... i teraz też siąpi.
Tylko wietrzysko denerwuje. Boje się o brzozy.

Ani kropelki, wszystko przeszło bokiem
A wieje tak ze poobłamywalo nowe przyrosty na tulipanowcu.,, on nie ma u mnie lekko
Nawet czeremcha miała wylamany 1 przyrost
Zbieram młode, kruche gałązki kilka m dalej...
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:08, 01 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Padało i były burze na zachodzie, na poiudniu...
Teraz zapowiadają na północy
U mnie wciąż nie spadła śni kropla deszczu chociaż chmury ciemne oglądałam
Susza jak na pustyni

NIc a nic?
U mnie wczoraj trochę.... i teraz też siąpi.
Tylko wietrzysko denerwuje. Boje się o brzozy.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:35, 31 maj 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Iglaste też mogłyby się już zatrzymać...łatwiej jest wszystko w obiektywie złapać

Niech tego nie robią! Dla mnie wspaniałe widoki, tyle ciekawych drzew. U mnie z dużych drzew trzy ogromne brzozy- pijaczki. I byliny. Ale klona strzępiastokorego mamy o podobnych gabarytach. Wilgoć u Ciebie mu służy, szkoda, że tak z tą wilgocią wybiórczo. Nie wiem co gorsze, zastoiny wodne w ogrodzie, czy woda po kostki w piwnicy? Ja musiałam fundamenty drenować.
W Kruklandii 16:53, 31 maj 2017

Do góry
NIe chce mi się wychodzić. Łeb urywa.
Brzozy do połowy wygięte Boje się, że je złamie...
Malutki pod lasem 06:13, 31 maj 2017

Do góry
Anusia to Ty może firmę projektowa załóż fajnie usłyszeć takie słowa, mnie póki co tylko mąż chwali, że ładnie

Ps. Werbena okazała się nie być jednak werbena to prawdopodobnie siewka brzozy
Małymi kroczkami do celu... 13:39, 30 maj 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
piękne zdjątka i jak ładnie kalinka się odwdzięcza to coś tak jak Zoja pisze na werbenę nie wygląda, ale na jakieś siewki drzewa, mi tak się wysiewają młode brzozy

Dzięki Monia oj tak kalina się odwdzięczyla, nawet całkiem dużo ma kwiatów powiadasz brzoza? Całkiem możliwe
Małymi kroczkami do celu... 11:25, 30 maj 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
piękne zdjątka i jak ładnie kalinka się odwdzięcza to coś tak jak Zoja pisze na werbenę nie wygląda, ale na jakieś siewki drzewa, mi tak się wysiewają młode brzozy

brzozy???
i ja je wyrywam chociaż mi się marzyły???
ale
Małymi kroczkami do celu... 11:09, 30 maj 2017

Do góry
Kondziowy ogrod cz II 22:20, 29 maj 2017

Do góry
Kondzio napisał(a)

A tu Cię zaskoczymy, ponad 1,5-2 metry czubków brzóz zostało w tym roku ściętych wraz z żywopłotami, więc widzisz brzozy po ciachaniu Dziękujemy Reniu i pozdrawiamy serdecznie

Wysokość trudno ocenić, ale pien grubszy i korona chyba bardziej rozbudowana.
Również pozdrawiam.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:16, 29 maj 2017

Do góry
Natka drzew nie chcę- po lewo strażnicy, po prawo będą brzozy. Starczy

Mirka tam do 18-19 słońce. Funkie by się męczyły. Szałwia mi się podoba bardzo jest tylko jedno ALE - muszę zacząć korzystać z tego, co mam, bo mój przechowalnik pęka w szwach No i jednak podstawowe pytanie- Ty byś coś dołożyła, czy ja się uparłam, to coś próbujesz dosadzić?

Ewa wygląda na to, że ja również lubię busz i kolory, do czego zresztą zawsze w ogrodzie miałam skłonność, rzekłabym by zanadto

Aniu wiem Kupowałam tam ostatnich 5 choin i była wystawka Tylko akurat klińca nie było na wystawce i nadal nie wiem jak wygląda

Iwi kilka sztuk mi zostało, ale nie mam pomysłu jak je wsadzić. Po całości wzdłuż się nie zmieszczą- myślałam o jakichś plamach ale też nie wiem jak i gdzie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies