Ogrodowy spektakl trwa ...
09:57, 25 paź 2013
zaiste sam jak to naczelny ogrodnik - posłuchałam i rozstawiłam doniczki na długość jaką mi wskazal - dobry pomocnik
orliki tak
Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Topiary z bukszpanu i cisa
Któregoś roku zaczęłam eksperymentować z formowaniem iglaków. Trochę znudziły mi się ich naturalne formy. Szczególnie, że dziadek posadził ich mnóstwo. Cóż kiedyś taka moda była. Zaczęłam to robić w tylnej części ogrodu, żeby w razie czego nie psuć sobie widoku. Po jakimś czasie są nawet efekty. Muszę mu jeszcze wyrównać dolną kulę. Obok były duże krzewy i wyschło mu się.
Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Topiary z bukszpanu i cisa
Moja koleżanka tak ma przed domem,dokladnie niewiem z czego to jest,mówiła,że to juz jej dziadek zaczął tak ciąć
Danusiu doradź mi co zrobić z tymi tujami. Są już stare, mają chyba z 20 lat. Od dwóch sezonów przycinam górę i niektóre ładnie się zagęściły, ale boki i doły są rzadkie. Może po prostu wyrzucić i posadzić nowe.
Kształty jakie sobie kto wymarzy . To jest już artyzm. Pewnie można rzeczywiscie ciąć wszystko . Ja również tnę modrzewia , wierzbę japońską i jałowiec .
specjalne przykłady mojej pracy dla Iwony

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis
Witam i znów mam dylemat na temat nasadzeń. Mam do obsadzenia żywopłot. Chciałabym zrobić mieszany tzn. iglasto liściasty. Nie znalazłam takiego wątku, więc tu pisze. Danusiu jak źle utrafiłam to proszę przenieście mnie gdzie indziej. Zaczynam walkę na wsi. Teraz mam do obsadzenia 30 m.