Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

Asisko_2005 19:14, 26 cze 2013

agam napisał(a)
Wieloszka znalazłam zdjęcie perukowca z października 2007.

to jest szansa , że mój też urosnie, bo póki co posadzony w maju - stoi w miejscu.
Nati 10:25, 28 cze 2013

tutaj jeszcze nie byłamjest pięknie widzę że dominują iglaki, ja też je uwielbiam i ciekawe odmiany żurawki. dobrze jest zobaczyć jak u kogoś wyglądają na rabatach i wtedy kupić bo w internecie zdjęcia trochę przekłamane ostatnio kupowałam kilka, przyszły malutkie a teraz palą się w słońcu np. żółta alabama, i znowu muszę wszystko zmieniać pozdrawiam.
agam 13:09, 22 paź 2013

Wracam na forum z prośbą o pomoc w wymyśleniu kształtu rabaty frontowej. Sama nie dam rady.

Cały czas chodzi mi po głowie coś takiego, ale nie jestem pewna.

Kulki bukszpanowe muszę przesadzić, rh też nie wyglądają najładniej. Nie wiem co posadzić na rabacie przed oknem i jak to ustawić aby wyglądało to jakoś z tym paskudnym prostym chodnikiem.
Za wszystkie podpowiedzi bardzo dziękuję.

Gardenarium 15:45, 22 paź 2013

A może prościej, po prostu tak

Instagram Ogrodowiska
agam 16:42, 22 paź 2013

Dziękuję bardzo. Myślałam o różnych liniach bardziej lub mniej pofalowanych, ale nigdy nie przyszedłby mi taki właśnie pomysł.
Na tej rabacie przy oknie mam 3 rh, które marnie sobie tam radzą gdyż to strona południowa. Co mogłabym posadzić w zamian. 3 trzmieliny na pniu, marikeny podsadzone pasychandrą?
Po lewej domyślam się że to rabata żwirowa z dużym drzewem. Bukiem podsadzonym kulkami bukszpanowymi (mam ich 5 sztuk) ?

Gardenarium 16:45, 22 paź 2013

Po lewej to rabata żwirowa, ale może bez buka i bez kulek? Mam już przesyt tej kompozycji.

Instagram Ogrodowiska
agam 16:52, 22 paź 2013

Mój ogródek po przeróbkach. Roślinki małe ale urosną. Wszystko spragnione wody. Już nie pamiętam kiedy u nas padało. Chyba we wrześniu trochę, na wakacjach z dwa razy. Bez systemu marnie to wygląda.

agam 16:53, 22 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Po lewej to rabata żwirowa, ale może bez buka i bez kulek? Mam już przesyt tej kompozycji.

Może ambrowiec i cóś
MarzenaG 13:55, 23 paź 2013

Witaj, a ten "Wojtek" to dużo miejsca zajmuje? chyba z tego co widzę w twoim pięknym ogrodzie niewiele.
Ja mam rabatkę ok 2,0 m szerokości - myślisz że będzie pasował?Chciałam przysłonić nim taki mur betonowy - ogrodzenie i żeby było zielono
a przed nim hortensje i hosty albo żurawki.

dziękuję za odzew
Gardenarium 09:44, 25 paź 2013

agam napisał(a)

Świerk kłujący wyciepać z tej rabaty, póki jest jeszcze mały. Za kilka lat będziesz musiała wysadzić wszystko pod nim, bo nie będzie rosło. To wielkie drzewo jest.

Albo ciąć go w stożek, póki młody.

Tylko on często ma szkodniki, to przeze mnie niepolecane drzewo. Pozostałe ok, tylko sine wszystko, dodaj cosik żółtego dokoła. Coś czerwonego na pniu na lewo. Tam coś widzę, czy to śliwa wiśniowa NIgra? Jeśli tak, to pasuje.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies