Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:16, 09 wrz 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Beta, ja też uwielbiam ten kącik u Ani, i naprawdę nie rozumiem, czemu ona tak psioczy na niego... Przecież tu jest pięknie I ten domek ptasi na kamyczkach... Jak dla mnie cudo.

Na ten kącik nie psioczę wcale Tylko jałowca muszę eksmitować..

Ale na inne kąciki psioczę

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:15, 09 wrz 2013

Do góry
Agata - zapraszam.. reszta na PW
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 11:15, 09 wrz 2013

Do góry

zwróćcie uwagę na perfekcyjny kancik

domek, prześliczny i porządek godzien naśladowania
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:14, 09 wrz 2013

Do góry
W 2003 roku mamy się wprowadzać, mieszkanie sprzedane, przewozimy meble, mieszkamy na działeczce, jak myślicie gdzie, u mamy. Dzieci mieszkają z teściami. Dachówka już położona, jeszcze okna i drzwi tarasowe. 20 październik, to magiczna data, wprowadzamy się z naszymi psami, ja maluję ściany, M z teściem układają podłogi, hydarulicy kończą swoją robotę. Mamy ogrzewanie, piec uruchomiony i łazienka skończona. Budżet budowlany wyczerpany, toniemy w długach, a my nie mamy jeszcze drzwi wejściowych.
Prowizoryczne te drzwi
Nadzór budowlany
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:14, 09 wrz 2013

Do góry
A tu na zdjęciu autorstwa Weroniki od lewej:

Małżonek Ewy, Ewa z bodziszkami dla mnie , Agnieszka (Gagu), ja z wiankiem od Agnieszki i druga Ewa, koleżanka Ewy. A stoimy pod gruszą właśnie

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 11:10, 09 wrz 2013

Do góry
Danusia w ogrodzie Krysi....dalej Gosia i Joasia

i cd ogród Krysi
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:08, 09 wrz 2013

Do góry
A tu zdjęcie autorstwa Małgosi z Kubusiowa:

Powitalne

W wątku spotkaniowym jest fajna historia związana z tym zdjęciem opisana przez Małgosię, na stronie 24.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:06, 09 wrz 2013

Do góry
smaczne były
miłego dzionka
Ogrodowe zawirowania 11:00, 09 wrz 2013

Do góry
I jeszcze moi mali pomocnicy bez których ten ogród nie byłby taki jaki jest.
Kask, rękawiczki, pełen profesjonalizm.

A po jednym z odcinków "Mai w ogrodzie" przebudowaliśmy wspólnie piaskownicę.

Maluchy bardzo dzielnie uczestniczyły w jej budowie.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:56, 09 wrz 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
nagroda

prezentacja nagrody

A kwiatki od A.

Joasiu, jeszcze raz gratuluję nagrody, ale też ślicznej spadkobierczyni ogrodu.
Nagroda wypasiona!
Ogrodowe zawirowania 10:51, 09 wrz 2013

Do góry
Kącik przy kuchni zmienia troszkę oblicze w trakcie sezonu. Aktualnie wygląda tak.

Moje upodobanie do staroci nie maleje i szczęśliwie udaje mi się trafiać na przedmioty przydatne do ogrodowych aranżacji

Kolorystyka pozostaje niezmieniona, biały i cynowy to wiodące kolory przedmiotów.

Pędraki w trawie 10:49, 09 wrz 2013

Do góry
Witam i proszę o pomoc.
W piątek przesiewałam kompost ( wyszedł śliczny i pachnący wilgotną ziemią- ale do rzeczy) i ku mojemu zdziwieniu znalazłam 7 wielkich robali. Ja stawiam, że to pędraki, są grube i twarde. No i teraz pojawia się pytanie: co mam robić? Czy mogę przesiany kompost wykorzystać czy może najpierw polać czymś na to paskudztwo? Nie zauważyłam do tej pory jakichkolwiek odznak ich żerowania w innych miejscach ogrodu. Nie chcę w przyszłym roku mieć plagi tego robactwa.

Będę bardzo wdzięczna za rady.

A oto 7 nieszczęść...

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:48, 09 wrz 2013

Do góry
weronika_kraszewska napisał(a)
Przyznaję się do trawki ale nazwy jej nie znam,wiem że przezimuje,i duża hosta żółta,druga srebrna to dary z mojego Lawendowego kredensu.

Zaraz, czy to Ty Basiu? Bo Lawendowy kredens to Basia, a tu Weronika
Dzięki za dary z Kredensu!
I za piękną oprawę trawki, co widać na zdjęciu Weroniki - przetacznika i na moim avatarku

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:47, 09 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

Bogusia, to jest śnieżniczka wiosenna, twoja może być ta odmiana większa od gatunku... ich nigdy nie miałam Śnieżyczki olbrzymie - Galanthus elwesii
Te tradycyjne to śnieżyczka przebiśnieg Galanthus nivalis

Poszukuję Leucojum aestivum Gravetye Giant, kwitną dużo później od gatunku naszego

(nazwy zaczerpuję z internetu, aż taka mądra nie jestem )

Leucojum aestivum - nie ma nawet w polskiej Wikipedii.. a na zagranicznych jest.. i za granicą jest ona popularna, a u nas w Polsce nie ma Kiedyś miałam i bardzo mi się podobała... i mam tylko jedno zdjęcie jej i to takie byle jakie Miała wysokość ok. 0,5m

No patrz a ja myślałam że to ta sama roślinka,ale podobna -nawet chciałam ci zaoferować pare cebulek
Trzeba szukać po markietach może się trafispisałam nazwe
Ogrodowe zawirowania 10:46, 09 wrz 2013

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:46, 09 wrz 2013

Do góry
Historia budowy domu i ogrodu i jak to przeżywaliśmy.

Początki były trudne jak u każdego z Was, a od 2002 roku taczki i łopata to moje zabawki,
a paca tynkarska nie jest mi obca. Znaleźliśmy nasze miejsce na ziemi. Rozpoczęcie budowy, jej etapy, to jak bomba zegarowa i gonitwa z czasem. Najpierw, wytyczanie drogi, ogrodzenie z siatki, fundamenty, już rosną ściany, są już otwory na okna i drzwi i wyobrażenie jaki będzie widok z tarasu, a tu wkoło ugór i glina. Tyle jeszcze przed nami, a tu strop już wylany i rośnie więźba dachowa, brakuje dachówki, wciąż rachunki do zapłacenia, gdzie są ci elektrycy i ekipa od wentylacji.
Nasz ugorek
Jak to na budowie
Rodzina z wizytą
Co z tą dachówką

Ogrodowe zawirowania 10:43, 09 wrz 2013

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:40, 09 wrz 2013

Do góry
Iza ja również chciałam zostawić naturalne dechy na tarasie aby pod wpływem czasu zrobiły się na szaro (jak skandynawskie terasy), ale mąż wybił mi to z głowy, ponieważ one nie zrobią się szare a zsinieją i niczym nie zabezpieczone szybko będą do wymiany. Np Szwedzi mają zupełnie inną deskę, gdyż ona jest już impregnowana a gdy się ją kupuję to jest ciężka od tego środka, nie to co u nas że kupujesz czasem nie najtańsze deski a one są mokre ale nie od impregnatu a dla tego że mają jeszcze w sobie wilgoć
Tak więc u nas padło na olej tikkurila VALTTI COMPLETE http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/produkty/produkty_zewnetrzne/powierzchnie_drewniane
deski zaostrzyły kolor zrobiły się bardziej kontrastowe,lekko zżółkły, myślałam że będzie mi to przeszkadzać ale muszę powiedzieć że nabrały takiego wyrazu
wkleję na moment fotki potem wywalę aby nie zaśmiecać

Ogrodowe zawirowania 10:39, 09 wrz 2013

Do góry
Dziękuję Haniu.
A teraz dla Ciebie i innych troszkę zdjęć z ogrodu. Jest ich dużo więc będą w kolażu. Zeszłoroczne zmiany w nasadzeniach zaowocowały w tym roku nowym wyglądem rabat.

Tak było w maju przy kuchni

A tak od czerwca prawie aż do sierpnia

Kocimiętka i przewrotnik królują prawie w każdym zakątku ogrodu.

Ranczo Edy 10:35, 09 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)

Edytko, dobrze że juz internet wrócił, a Ty z nim

Ja tez wracam po niewielkiej przerwie, bo w głowie miałam tylko nasze spotkanie sobotnie. Już po, zapraszam do oglądania relacji

Piekny masz widok z ogrodu i historyczne sąsiedztwo. Wyczytałam, że to XIII-wieczny kościół filialny pw. św. Antoniego z Padwy. O tu wyczytałam
http://www.polskaniezwykla.pl/web/place/25503,klodzino-trzynastowieczny-kosciol-filialny-pw--sw--antoniego-z-padwy.html

Piękny!

W ogrodzie rzeczywiście szalałaś, ale jakie efekty

Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies