Ależ Zacny Gość mnie odwiedził
Witaj Danusiu...bardzo dziękuję za miłe słowa ...trawek dosadzę w przyszłym tygodniu, ale nie wszystkie takie, jakie bym chciała...u nas niestety trawowy deficyt....byłam w sobotę na bygdoskim jesiennym "kiermaszu ogrodniczym"...zdumiewa mnie fakt, że wystawcy nie mają opisanych odmian roślin...opisują "żurawki w odmianach" albo "trawy" koniec kropka, a najśmieszniejsze, że jeden z wystawców miał w swojej ofercie "gryszpan"....zazdroszczę Tobie jak pokazujesz szkółki w których aż kipi od gatunków i oznaczonych odmnian........kociec narzekania.... mus wybrać się gdzieś dalej , do lepiej zaopatrzonych kiermaszy i szkółek
Co do tulipanów to uprzejmie donoszę, że jeszcze nie sadziłam...czekają przygotowane w ilości.....2400 szt....ciekawe ile z nich zakwitnie
Pozdrawiam i zapraszam
Miłej niedzieli Ewo.Aniu i Kasiu u mnie też astry dopiero ruszają zrobię zdjęcie jak całe zakwitną będzie efektownie pozdrawiam wszystkich odwiedzających
Dziękuję za zdjęcia poglądowe, rzeczywiście ta żurawka wygląda u Ciebie przepięknie. To jeszcze zapytam się o trawki na tarasie po lewej stronie zdjęcia i obydwie trawki na drugim zdjęciu
Mój kwiatuszek stoi już sobie na miejscu docelowym - na parapecie w kuchni
A tu jeszcze kompozycja z patoli w łazience. Może bez szału, ale podobno siła tkwi w prostocie
Jeżu jest na wolności
domek:
zbudowany jest ze skrzyneczki drewnianej obudowanej wełną i styropianem, wymoszczone sianem -
jest niesamowicie ciepły i suchy o nowoczesnej minimalistycznej budowie budowniczy to mój M i mój Tata
Jeżu wlazł do domku ale za chwilę wyszedł i poszedł swoją drogą ...mam nadzieję, ze zasiedli domek
dziękuję wszystkim za wsparcie o trzymanie kciuków za Jeżyka
tak jak pisze Danusia georgia peach jest różowa, w tej chwili nawet bordowa bym powiedziała bardzo ją lubię i mam w kilku miejscach sporo i polecam jeśli ktos szuka koloru od różu do bordo
zakochałam się w klimacie i korze tego sumaka ... znów mnie zainspirowałaś ... oj ... przed moje salonowe okno mus mieć sumaka ... muszę poszukać takiego już troszkę wyrośniętego ... ładnie mu będzie na tle przebarwiającego się winobluszczu na ceglanej ścianie i z hostami .. jak u Ciebie ... nie da się nie chcieć złapać choć trochę z tego klimatu ...