Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:09, 29 wrz 2013

Do góry
Grandiflora obok vanila fraise tak wyrosla że szok zdecydowanie za wysoka stojąc obok sięgała mi do czubka głowy a mam 187cm wzrostu

Jesienna h.sargentiana
W kamiennym kręgu od początku 16:07, 29 wrz 2013

Do góry
Aneczko oczy mi wyszły na taki piękny widok
Wiosną będzie kosmicznie Ja dziś oglądałam z Mężem zdjęcia wiosny z Twojego ogródeczka A w przyszłym roku dopiero będą widoki .......

Ogród z widokiem na jezioro 16:05, 29 wrz 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Wczorajsze dzieło Prawie jesiennie

Piękna rabata powstala. Za rok będzie busz, który będzie cieszył Twoje oczy
W kamiennym kręgu od początku 16:03, 29 wrz 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Tutaj szczękę zostawiam na podłodze i idę dalej

Madziu, posiedź troszkę dopuki piękne kolory...potem to już będzie tylko buro

W kamiennym kręgu od początku 15:56, 29 wrz 2013

Do góry
makkasia napisał(a)

wielkie dzięki nie wiem co to fioletowe ?
Dobranoc Aniu

Kasiu, to Mietelnik żakula, jendoroczna roślinka, sama się wysiewa i pięknie przebarwia jesienią
Majowo nie tylko w maju 15:56, 29 wrz 2013

Do góry
Ale jesień tez jest kolorowa
W kamiennym kręgu od początku 15:52, 29 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wyszło po prostu modelowo. ślicznie jest, dodaj więcej trawek niskich typu preriowego, nawet ostnicę co nie zimuje, warto dla efektu.

No i nie mogę wyjść ze zdziwienia jak poczytałam że kwitło 4000 tulipanów, no nie mogę, a teraz 1100 nasadziłaś?

Ależ Zacny Gość mnie odwiedził
Witaj Danusiu...bardzo dziękuję za miłe słowa ...trawek dosadzę w przyszłym tygodniu, ale nie wszystkie takie, jakie bym chciała...u nas niestety trawowy deficyt....byłam w sobotę na bygdoskim jesiennym "kiermaszu ogrodniczym"...zdumiewa mnie fakt, że wystawcy nie mają opisanych odmian roślin...opisują "żurawki w odmianach" albo "trawy" koniec kropka, a najśmieszniejsze, że jeden z wystawców miał w swojej ofercie "gryszpan"....zazdroszczę Tobie jak pokazujesz szkółki w których aż kipi od gatunków i oznaczonych odmnian........kociec narzekania.... mus wybrać się gdzieś dalej , do lepiej zaopatrzonych kiermaszy i szkółek
Co do tulipanów to uprzejmie donoszę, że jeszcze nie sadziłam...czekają przygotowane w ilości.....2400 szt....ciekawe ile z nich zakwitnie
Pozdrawiam i zapraszam

oto dowód

Marzy mi się Siedlisko.... 15:48, 29 wrz 2013

Do góry
Kolory jesieni

pierwsze bukiety z liści, uwielbiam te pierwsze przebarwiające się liście klonów.

Marzy mi się Siedlisko.... 15:38, 29 wrz 2013

Do góry
Zimowitów ciągle przybywa

Wrzosy kwitną, a wrzośce już zawiązują pąki

Przed ogrodzeniem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:17, 29 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

No to oboje lubimy te same miesiące w ogrodach Ja też nie wiem jak się tam mieszczą dwa auta Leżałem u Ciebie na leżaczku?? Nie pamiętam....Skleroza

No wiesz co? skleroza faktycznie, ale żeby mojego leżaczka nie pamiętać???

Spacery wśród świerków

Szukanie mrówek

Szukanie dziury w całym

Przeglądanie się w lustrze

Przytulanie do Gosiaka

I leżenie na leżaczku

Ranczo Edy 15:15, 29 wrz 2013

Do góry
Miłej niedzieli Ewo.Aniu i Kasiu u mnie też astry dopiero ruszają zrobię zdjęcie jak całe zakwitną będzie efektownie pozdrawiam wszystkich odwiedzających
Moja bajka 15:13, 29 wrz 2013

Do góry
Nie byłabym sobą gdybym choć jednego patyka (jakże uroczego) nie upchnęła w kuchni Oczywiście nadmorski
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:13, 29 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

tak jak pisze Danusia georgia peach jest różowa, w tej chwili nawet bordowa bym powiedziała bardzo ją lubię i mam w kilku miejscach sporo i polecam jeśli ktos szuka koloru od różu do bordo

Dziękuję za zdjęcia poglądowe, rzeczywiście ta żurawka wygląda u Ciebie przepięknie. To jeszcze zapytam się o trawki na tarasie po lewej stronie zdjęcia i obydwie trawki na drugim zdjęciu
Moja bajka 15:11, 29 wrz 2013

Do góry
Mój kwiatuszek stoi już sobie na miejscu docelowym - na parapecie w kuchni
A tu jeszcze kompozycja z patoli w łazience. Może bez szału, ale podobno siła tkwi w prostocie
Zaczątek ogrodu 14:55, 29 wrz 2013

Do góry
as226 napisał(a)
[img

Rabata przed tujami powinna być połaczona z tujami, a nie jako wysepka w trawniku. Będzie bardziej spójnie i ładniej.
Makowo na Kociewiu 14:54, 29 wrz 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kasiu, czy ten cyklamen dobrze zimuje? Zabezpieczasz go jakoś na zimę ?

[/quote
Ewuniu one są w doniczce i nie przechowuję cebul traktuję je jak jednoroczne
Macham
Makowo na Kociewiu 14:42, 29 wrz 2013

Do góry
Jeżu jest na wolności
domek:
zbudowany jest ze skrzyneczki drewnianej obudowanej wełną i styropianem, wymoszczone sianem -
jest niesamowicie ciepły i suchy o nowoczesnej minimalistycznej budowie budowniczy to mój M i mój Tata

Jeżu wlazł do domku ale za chwilę wyszedł i poszedł swoją drogą ...mam nadzieję, ze zasiedli domek
dziękuję wszystkim za wsparcie o trzymanie kciuków za Jeżyka

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:29, 29 wrz 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Aniu widziałam w Twoim wątku że w zeszłym roku kupiłaś żurawki Georgia Peach, Pytanie czy jesteś z nich zadowolona i czy może widziałaś inne pomarańczowe odmiany. Zależy mi na razisto pomarańczowym kolorze przez prawie cały sezon i nie wiem która będzie najodpowiedniejsza Georgia Peach czy Peach Crisp czy Peach Flambe a może Sweet Tea.

tak jak pisze Danusia georgia peach jest różowa, w tej chwili nawet bordowa bym powiedziała bardzo ją lubię i mam w kilku miejscach sporo i polecam jeśli ktos szuka koloru od różu do bordo

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:21, 29 wrz 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Na pewno Kasiu rośnie wolniej, niż tradycyjny sumak octowiec, ale to raczej zaleta, niż wada.Ja uwielbiam tego mojego sumaka, bo w pochmurny dzień daje tyle światła w ogrodzie i wprowadził trochę egzotyki do mojego ogrodu.

Wtedy,kiedy mówię o klimacie miejsca pod sumakiem,mam na myśli ten obrazek

zakochałam się w klimacie i korze tego sumaka ... znów mnie zainspirowałaś ... oj ... przed moje salonowe okno mus mieć sumaka ... muszę poszukać takiego już troszkę wyrośniętego ... ładnie mu będzie na tle przebarwiającego się winobluszczu na ceglanej ścianie i z hostami .. jak u Ciebie ... nie da się nie chcieć złapać choć trochę z tego klimatu ...

jak on się dokładnie nazywa ?
Majowo nie tylko w maju 14:12, 29 wrz 2013

Do góry
Trzmielina szaleje, uwielbiam ją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies