Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:50, 21 paź 2013

asc napisał(a)
Cofnęłam sie do śmierci plaskatej... musi tyle wystarczyć aby wiedzieć o co chodzi

Red baron w porównaniu do innych traw u mnie ma sie całkiem dobrze.. I wcale go przymrozki nie załatwiły na cacy a tylko troszeczkę..

Dużo nie mam, ale na ogródek cioci Małgosi trawka made in ASC się znajdzie
Trzyma się lepiej niż inne trawy, a mam w 3 różnych miejscach.... ale faktem jest bardzo późno rusza

Noo to Małgosia już siem cieszy ... I muszę przyznać ,ze red baron uCiebie trzyma się pierszorzędnie ... Mój to już jest mega bidok .. Nawet nie ma co obfocić
ewa004 20:59, 21 paź 2013

Byłam tu
gierczusia 21:04, 21 paź 2013

Cześć Ewka... Traktat o śmierci plaskatej czytałaś ??....
ewa004 21:16, 21 paź 2013

Nie gdzie ?co ?jak ?
gierczusia 21:44, 21 paź 2013

Noooo , opuchlaki , mordowanko. ... Śmierć plaskata najbardziej efektywna
malgorzata_s... 22:01, 21 paź 2013

No proszę a nie mówiłam że tu cudowni ludzie cuda czynią. Co prawda nie chleb i ryby ale trawki rozmnażają i dzielą między ludzi. Dzięki wielkie.
anna_g 22:16, 21 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Rozplenica Alinki , specjalnie dla Anusi od ogrodoterapii ... Bo siem martwiła ,że się gdziesik zgubiła....

Za tą pęcherznicę w tym miejscu dostałam po głowie od Dziewczyn ... Że tam za wielka ... A jak kofffam ten kontrast z glauca globosa ... Nie przesadziłam jej , bedom bić. ....

Dziękuję Kochana za zdjątko - mnie siem ona tam od początku podobała. Super
anna_g 22:21, 21 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Dzięki Madziu ...nie wiem czy wiesz o tym ,że jaszczurki też żzerają opuchlaki i są teź drapieżne chrząszcze , które nazywają się biegaczowate i one są naturalnymi wrogami opuchlaków .... Ja mam taki plan , że jak już wyrąbię chemią co sie da ( dorosłe paskudy ) a potem po odczekaniu jakiejś " chwili " larvanem .. To potem przyniosę z lasu kilka tych biegaczowatych i dam na mszę ,żeby się rozmnożyły i zafomowiły u mnie i z tą resztą bajdy opuchlakowej dały już sobie radę

Buziam ... A ze temat paskudny , trudno ... Walczyć trza ... A wymiana doświadczeń jest bezcenna

Ja siem przez Ciebie wykończę Dobrze że ze śmiechu Jak będzie brzmiała intencja tej mszy ofiarowanej za biegaczowate??? A dużo siem na taką mszę daje za te biegaczowate i wykończenie opuchlaków? bo jak pomoże to może ja na mszę będę zbierała zamiast na Larvanem czy cuś

Dobrej nocy Elus - od rana pracusiuję papierowo - i jeszcze tak ze 2 tygodnie wzmożonej pracy mi zostało no góra 3 Ale do Ciebie to zawsze zajrzę Buziole
Kindzia 08:50, 22 paź 2013

Klubokawiarnię następną odwiedziłam...żeby nie było Ale cichutko posiedziałam...
Agania 09:54, 22 paź 2013

gierczusia napisał(a)
Dziewczynki ... Jak miło ,że mnie odwiedzacie ... Nawet wtedy , kiedy po raz kolejny w sezonie imprezowym odsypiam szaleństwa ... Dziękuję ... Buziaki Wam zasyłam i życzę miłej niedzieli .... U mnie dziś przepiękne słońce.. Wręcz niesamowite na tę porę roku.. Więc wykorzystuję to na ostatnie łapanie promieni słonecznychi relaks w ogrodzie...

Dla Was parę fotek z jesiennego już mikro ogrodu

Iseli fastigiate... bardzo go lubię .. Trochu mnie wnerwia ,że tak wolno rośnie , o majątku , który kosztował to już taktownie nie wspomnę... Ale przynajmniej ,na połowę ogrodu siem nie rozwala
Tu w towarzystwie red barona.. Który jak widać odczuł już mocno skutki wieczornych przymrozków...

Rozplenica Alinki , specjalnie dla Anusi od ogrodoterapii ... Bo siem martwiła ,że się gdziesik zgubiła....

Za tą pęcherznicę w tym miejscu dostałam po głowie od Dziewczyn ... Że tam za wielka ... A jak kofffam ten kontrast z glauca globosa ... Nie przesadziłam jej , bedom bić. ....
Elu, witaj, nie będą bić, milusi ten Twój ogród mikrusi, ale jak najbardziej w moim klimacie, o te roślinnki imienniczki to musisz szczególnie dbać, mój ogrod jest trochę w skali macro i też cierpię z powodu powolnego wzrostu niektórych iglakowych szczepieńców w ogrodzie, pozdrawiam cieplutko