Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Liliowo i kolorowo:) 19:20, 15 kwi 2017

Do góry
Magnolia bardzo szybko zakwitła bo z końcem marca było bardzo ciepło ale chociaż długo cieszy, bo jest zimno i kwiaty nie opadają. Tylko obawiam się mrozu i śniegu a już wystarczająco mam strat po tej zimie. W planie mam też zakup kilku drzew, krzewów ozdobnych ale czekam na lepszą pogodę.
Ze wszystkim mam tyły i kilka planów muszę przenieśc na jesień albo następną wiosne.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:30, 15 kwi 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
O, cześć Aga
Moja magnolia Nigra jest niedorozwinięta Mam ją trzeci sezon i jeszcze jednego kwiatka na niej nie widziałam No i mam wrażenie, że w ogóle nie rośnie
Sypie jej nawóz specjalny do magnolii, a efektów jakoś brak...

Ja mojej sypię obornik granulowany, podlewam pokrzywówką, czasem fusami. Może zmień jej nawożenie ?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:17, 15 kwi 2017

Do góry
O, cześć Aga
Moja magnolia Nigra jest niedorozwinięta Mam ją trzeci sezon i jeszcze jednego kwiatka na niej nie widziałam No i mam wrażenie, że w ogóle nie rośnie
Sypie jej nawóz specjalny do magnolii, a efektów jakoś brak...
Madżenie ogrodnika sezon 2017 09:51, 15 kwi 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Jaka piękna Co to za magnolia???

Kupowałam ja jako NN, to Soulanginea najpopularniejsza magnolia

I dementuje wszelkie obawy, ze na wygwizdowie nie dadza rady. U mnie magnolia przez 5 lat była targana wiatrami i przezyła kilak amrozow po 20-28 stopni i dała rade. Dopiero od dwóch lat żywopłot jet juz taki gesty i wysoki, ze stanowi troche ochronę zima. Ale przeciez jeszcze dwa lata temu w listopadzie wichura wyrwała mi żaluzje z okien......
Magnolia musi miec wilgotne podłoze, przykryte korzenie korą, ochronić przed suszą , na zime na poczatku dobrze ściółkować, nawozic w sezonie. Z oewnosicą we wschodniej Polsce mogłaby ucierpieć ale w Polsce Zachodniej i Południowej bez obaw, da znakomicie rade.
U Pszczelarni w Karkonoszach rosnie przeciez drzewo magnoliowe, a u Ewy i mrozy i wiatry sa ekstremalne
Ogród z łezką II 09:49, 15 kwi 2017
Do góry
Kindzia napisał(a)
Magnolie u mnie jeszcze...w takim stanie są

tą magnolia sie zachwycam to jest taka moja wiosenna różyczka ( moja Piruetaka będzie miała 3 kwiatki ...a twoja juz okazała jest)
Mój ogród pod górkę... 09:44, 15 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
nawet jak mi napisałaś gdzie jest magnolia to musiałam wytężyć wzrok

czytałam u dziewczyn ...że maja problem co sadzić pod brzozami bo jak sa duże to nic tam nie chce rosnąć ...tak wiec rabatka dla czworonożnych podpieczonych trafiona w punkt )

popatrz https://www.ogrodowisko.pl/watek/7481-ogród-malej-mi-2017?page=50 Agania u Ani rzeszowskiej tak sobie dyskutują

Poczekaj niech liście wypuści, to ją dostrzeżesz, bo z kwiatkami to szału nie będzie - kilka pączków się tylko dopatrzyłam. I jak brzózkę przesadzę, to się uwidoczni.

Z trawami spróbuję przy ścieżce od furtki i zobaczę, jak je zmasakrują to odpuszczę. Będzie tam nawodnienie, to się może brzozy wodą z sąsiadami podzielą
Mój ogród pod górkę... 09:37, 15 kwi 2017
Do góry
nawet jak mi napisałaś gdzie jest magnolia to musiałam wytężyć wzrok

czytałam u dziewczyn ...że maja problem co sadzić pod brzozami bo jak sa duże to nic tam nie chce rosnąć ...tak wiec rabatka dla czworonożnych podpieczonych trafiona w punkt )

popatrz https://www.ogrodowisko.pl/watek/7481-ogród-malej-mi-2017?page=50 Agania u Ani rzeszowskiej tak sobie dyskutują
Skarbonkowy ogródek 23:41, 14 kwi 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Och i ach!!! Cudna magnolia!!

Skarbonkowy ogródek 22:49, 14 kwi 2017

Do góry
Och i ach!!! Cudna magnolia!!
Mój ogród pod górkę... 21:48, 14 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
fajnie ci ten front wyszedł ......i patrz udało się wszystko

ale jak patrzę na fote z balkonu to ten klon taki mały sie wydaję ...bo pamietam jeszcze świerki giganty

mam dwa pytania :
gdzie magnolia jest ...bo coś nie umiem odnaleźć i trzeba niestety mi pokazać palcem

i czy brzozy dołem będą takie dziewicze ? czy coś masz jeszcze w rękawie?

PS. jak u ciebie jest zagracone ...to u mnie napaćkane aaa zapomniałam dodać że miejsce dla brzozy zaraz z brzegu jest doskonałe

Zamysł był bardziej trawiasto- bukszpanowy, ale stwierdziłam, że jednak chce mi się tam trochę koloru. Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. Ostatecznie od czego są przeróbki
Klon przy świerkach rzeczywiście mały, ale sięga powyżej barierki na górze, to i tak dobrze
Magnolia jest w miejscu gdzie rósł niebieski jałowiec - zajrzyj na fotkę z rana. Brzozy będą dziewicze ze względu na psy, które tam grasują. Może ewentualnie jakieś trawy.
Zagracenie mi nie przeszkadza, choć doceniam urodę nowoczesnych, uporządkowanych ogrodów.
Brzozy trudno pokazać teraz na fotkach. Jak się pokażą liście, to będą lepiej widoczne. Po pierwszej myśli o ekranach kolejne, co mi przyszło do głowy, to brzozy. U sąsiadki jest taka wielka, piękna brzoza przed domem, to pomyślałam, że fajnie będzie do niej nawiązać.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:40, 14 kwi 2017

Do góry
Marta jakie róże zamówiłaś?
jaka duża jest u Ciebie pomponella?
piękna magnolia..
Rododendronowy ogród II. 21:28, 14 kwi 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

na 10 l wody po 1 cm w szklance kazdego z nawozów, jeśli potrzebujesz mniej to sobie podzielByłam tak szybko bo jeszcze nie zdązyłam wyjsc a juz zobaczyłam ze piszesz. Piękna ta zółta magnolia.

Dzięki. Zapiszę w kajecie i już będę miała . A Ty masz tego PJM Elite Bożenko?
Ogrodowy song 21:24, 14 kwi 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Susan to ogromna magnolia, nie wiem ile już ma lat u mnie ale od dołu 3x2 m a do góry 4 m Sadź mądrze by potem nie było problemu.

Byłam pewna, że magnolia, którą mam już od 12 lat to też Susan i dlatego, że nie jest pokaźnych rozmiarów chciałam drugą. Nie jest bardzo wielka, bo wysokości to nawet nie ma 2 metrów a szerokość też w miarę.
Trochę mnie wystraszyłeś słowem "ogromna"..muszę jeszcze sprawę przemyśleć.
Rododendronowy ogród II. 21:09, 14 kwi 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Ja jeszcze nie skończyłam pisać z prośbą żebyś zobaczyła, a Ty już byłaś . Dzięki Słonko . To jeszcze tylko (albo aż ) te proporcję poproszę, dobrze?

na 10 l wody po 1 cm w szklance kazdego z nawozów, jeśli potrzebujesz mniej to sobie podzielByłam tak szybko bo jeszcze nie zdązyłam wyjsc a juz zobaczyłam ze piszesz. Piękna ta zółta magnolia.
Ogrodowy song 21:03, 14 kwi 2017

Do góry
Susan to ogromna magnolia, nie wiem ile już ma lat u mnie ale od dołu 3x2 m a do góry 4 m Sadź mądrze by potem nie było problemu.
Rododendronowy ogród II. 20:35, 14 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Cudowne zdjęcia masz oko sokole
I doczytałam o nowych zakupach, nie tylko magnolia

No nie tylko magnolia .cos tam jeszcze kupiłam np Palbina na pniu, bergenie sie mi spodobały w OBI , u Ciepłuchy tez byłam -dwie szt nowe i jeszcze jakies bylinki ale to same drobiazgi.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:21, 14 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jaka piękna Co to za magnolia???
Mój ogród pod górkę... 20:07, 14 kwi 2017
Do góry
fajnie ci ten front wyszedł ......i patrz udało się wszystko

ale jak patrzę na fote z balkonu to ten klon taki mały sie wydaję ...bo pamietam jeszcze świerki giganty

mam dwa pytania :
gdzie magnolia jest ...bo coś nie umiem odnaleźć i trzeba niestety mi pokazać palcem

i czy brzozy dołem będą takie dziewicze ? czy coś masz jeszcze w rękawie?

PS. jak u ciebie jest zagracone ...to u mnie napaćkane aaa zapomniałam dodać że miejsce dla brzozy zaraz z brzegu jest doskonałe
Do raju daleko - u Ewy 18:42, 14 kwi 2017

Do góry
Magnolia Leonard Messel bardzo mi się spodobała ale już chyba brak dobrego miejsca u mnie na tego typu drzewka, będę podziwiał u Ciebie.
Koszyk wiszący z wiosennym kwieciem bardzo ładnie nawiązuje do pozostałych kompozycji w donicach.
Tulipanowe show się u Ciebie zaczyna, będę śledził kolejne odsłony.
W zgodzie z naturą 18:05, 14 kwi 2017

Do góry
Hej Elu, dziękuję za życzenia. Odpisałam u siebie ale tutaj też napiszę zdrowych pogodnych świąt.

Patrząc na awatarek w życiu bymm nie powiedziała że masz wnusię

Magnolia u Ciebie też piękna. To chyba ta sama odmiana co moja.

Zazdroszczę warzywek, ja u siebie dopiero truskawki posadziłam. Skrzynia na warzywa jeszcze nie gotowa a chciałam z pomidorami spróbować. Może sie jeszcze wyrobię.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies