Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 13:07, 28 lip 2013

Do góry

Ogród z łezką 13:06, 28 lip 2013

Do góry

i moje dziecko (które się zupełnie nie nudziło...Ania rzeszowska potwierdzi)

Ogród z łezką 13:02, 28 lip 2013

Do góry
wgrywają się...to jeszcze od Alinki

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 12:59, 28 lip 2013

Do góry
quote=Konstancja30 napisał(a)
Ogród u stóp klasztoru ... w rzeczy samej jest pod stopami klasztoru ...
jest przestrzenią tak dużą jak piekną ... to przenikające się rabaty ...
uderzają kolażem roślin w swych małych sektorach i upajają gdy spojrzy się na drugą przez pierwszą a wtle zobaczy kolejną ... akurat na zdjęciu się nie ujmie ... kucałam ... leżałam ... wychodziłam z siebie ... nie moi kochani laik tego nie odda w kadrze ...

ogród jest piekny ... banalne bo trudno w tym jednym słowie oddać to co w nim zachwyca ...
tworzony latami legitymuje się dającymi cień drzewkami ... drzewa to jest coś co spaja ... są magią ... i te, które rosną u Alinki i te, z którymi ma szczęście sąsiadować ... magia szelestu i filtrowanego światła ...w dniu gdy 40 stopni atakuje z atmosfery cenniejsze od pierwszych samorodków złota

w tym ogrodzie pląta się kilkadziesiąt osób ... oglada ... stara zapmiętać nasadzenie bo ich kolaż robi wrażenie i chciałoby się coś tego powtórzyć ...
pomiędzy nimi z ] tym absolutnie rozbrajającym uśmiechem .... pląsają dziefczyny ... córki Alinki [/b]mające w darze od matki natury ten uśmiech niczym skarb ... pani życzyła colę ? ... nie kawkę ? zaraz przyniosę ... serwują napoje ... bawią rozmową ... Alinko to najpiękniejsze kwiaty w Waszym ogrodzie ...

atmosfera ... ach ta atmosfera spotkań ogrodowiskowych ... coś niewiarygodnie entuzjastycznego ... ogrodowisko stworzyło pewen ewenement społecznościowy ))) ... kofam ten ewenement ... przecież normalnie kilkadziesiąt obcych osób nie wpuszcza się do ogrodu ... normalnie nie jest z nimi tak wesoło i normalnie nikt nie chce znać histori powstawania rabaty ... normalnie nikt nie upaja się ku radaości właściciela pojedynczą roślinką i ich kolażem ... a my tak i to jest boskie ... i tylko NASZE ... dziękuję Wam kochani, że mogłam z Wami spędzić ten dzień ... pobyć ... porozmawiać ... to coś co pielęgnujmy bo fajne jest ...

wspomniałam o rabatach ... muszę wspomnieć o czymś co mnie oczarowało i jest wielkim sukcesem pana domu ... gołębnik ...
ja nie wiele w życiu gołębników widziałam ... wiele za to słyszałam o tym jakie to są uciążliwe dla otoczenia ... a co zobaczyłam ... ???
sterylny wręcz ... zadbany ... królewski salon dla ptaków ... nie wysprzątany na naszą okoliczność a z pietyzmem prowadzony dom dla pupili ... coś na co napaczeć siem nie mogłam ... męzu Alinki to największy majstersztyk pasji i miłości (bo trzeba kochać te ptaszki by im taki eden stworzyć ) jaki widziałam ... hmmm ... okazuje się, że may szczęście nie tylko ogrodów ale i do e- Mów ...

Wiedziałam, że Konstancja powie za nas wszystko
a niżej parę foto na potwiedzenie jej słów

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 12:55, 28 lip 2013

Do góry
Iza dzięki za piękny opis tego co zobaczyłaś. Dziękujemy Ci Alinko ( Krysia, Jola i Zbysio) za to co zobaczyliśmy, za Waszą krzątaninę wokół gości. Nie wiem czy Alinka pokazywała ogród w szerszej perspektywie. Tyle tu roślin że głowa boli. Działkę mają położoną na takim przegięciu terenu. Na szczycie jest domek, z przodu podjazd a po obydwu jego stronach mnóstwo roślin. Za domem teren się obniża w drugą stronę i tam właśnie jest ten raj. Dookoła rabaty a na środku też wysepki roślinne.
Od Alinki nie wyjechaliśmy z pustymi rękami. Wykopała nam 2 sadzonki rozplenicy! Bardzo dziękujemy.

To te właśnie

W kamiennym kręgu od początku 12:51, 28 lip 2013

Do góry
Dopiero dziś jestem w domu, więc mam dostęp do komputera, dlatego spóźnione ale bardzo serdeczne życzenia imieninowe przesyłam.

Ogród z łezką 12:50, 28 lip 2013

Do góry
Największego szoku doznałam u Alinki jak zobaczyłam Jej 3-letnie rozplenice Hameln...u mnie rosną takie 3 w łezce...i jeszcze wiele innych rzeczy w tej łezce jest...na wiosnę czeka mnie eksmisja żurawek i jednej rozplenicy...one rosnsą WIELKIE !!!!!!!!! W życiu mi się to tam wszystko nie zmieści...
Już się zaczynają szczotki do butelek pokazywać Takie są teraz

mniej więcej będą miały 3- razy większą średnicę...nie pomieszczą się.
Jakość zdjęcia ... trudno takie światło

Najlepsze jest to, że chciałam wysadzić żurawki i posadzić tam jeszcze jedną...
Ogród z łezką 12:44, 28 lip 2013

Do góry
Ania rzeszowska mnie ochrzaniła równo w związku z decyzją reklamacyjną mojej słynnej już płyty indukcyjnej...obiecałam pokazać dziury...tylko nie wiem, czy zdjęcia już się da wgrywać.

wlazło...zobaczymy jak dalej pójdzie.
Mój ogród 12:38, 28 lip 2013

Do góry
Zakwitły zawilce japońskie, mam ich sporą kępę, ale muszę przesadzić, bo przechylają się do słońca, trzeba im znaleźć bardziej słoneczne miejsce.

I jeszcze zawilce, a właściwie ich portrety.

Mój ogród 12:34, 28 lip 2013

Do góry
Jestem w domu, moja działka na kilka dni została sama. Ale jak dotąd radzimy sobie obie dobrze, tzn. ja i moja działka . Lato w pełni, aż mi się nie chce wierzyć, że za kilka dni sierpień, a jak sierpień, to powoli lato się kończy. Wody roślinom nie brakuje, bo Bozia często podlewa nasze ogrody. W tym roku, niektóre rośliny, które do tej pory były lichutkie ruszyły z kopyta i pięknie się rozrosły. To znaczy że aura sprzyja naszym ogrodom.
Moje jeżówki, a te jak wiadomo kochają motyle.

Teraz już wiem dlaczego, te byliny nazywają się jeżówki.

Liliowce dalej w pełni kwitnienia.

A wsród kolorowych cynii "liliput" znalazła się jedna biała a właściwie kremowa cynia.

.
Ogród z łezką 12:34, 28 lip 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu ta lilia co ci się u mnie podobała to Muscadet
Miłego spotkania

Już nazwę zapisałam Dziękuję Bogusiu

Ale było rewelacyjnie...żałuj
Ogród z łezką 12:32, 28 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

tak u mnie rosną młode gałązki, a reszta się okaże
dziś taki upał, że ja nie mam sił zdjęć wklejac, już chcę do domu!

takie dalie, część zdjęć po ciemku, nie wszystkie jeszcze kwiaty pokazały, ale pąki są

1,3,4,5,7... lubię pełne. Ta Twoja biała ładniejsza od mojej, wymienię sobie

Porównywałam młode gałązki Chopina i Kronerburga...masz rację, to Chopin

Dzisiaj jeszcze gorzej z tą temperaturą...chyba się całkiem odmoczę w basenie dzisiaj...
Mikro...klimat. 12:32, 28 lip 2013

Do góry
U Was też tak gorąco?????
W oczekiwaniu na kostkę. Może jutro...
Tym czasem...

Po prostu ogród... 12:24, 28 lip 2013

Do góry

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:22, 28 lip 2013

Do góry
Znawcą hortensji nie jestem ale z moich obserwacji wynika, że bukietowe już w drugim roku są wielkie a ogrodowe potrzebują około dwóch lat aby się rozkrzewić i wzmocnić. Oczywiście dodatkowym czynniikiem dla ogrodowych jest zima i jakość okrycia. Tegoroczna zima była u mnie wyjatkowo łaskawa dla ogrodowych.
Moja incrediball jest w moim avatarku, w drugim roku zachwyciła mnie kwiatami. Doradźcie jednak jak ją wiosną ciąć? Przycięlam tak jak limelight nad 3 oczkiem. Limka i magical moonligt jest wielka i sztywna w drugim sezonie a lincrediball się pokłada. Nie odważe się jednka jej przyciąć nad pierwszym oczkiem jak zwykłą anabell a może powinnam?

Incrediball i ogrodowe w drugim sezonie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:22, 28 lip 2013

Do góry
Eden chyba nie jest Edenem, ale i tak ładna

Nowa róża ma drugi kwiat zupełnie inny niż pierwszy... i przypalony, wczoraj było 32 stopni...

Fasolka:

Pomidorki:

Poziomeczki
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:18, 28 lip 2013

Do góry
U nas coś się chmurzy... może wreszcie popada? Jest 30 stopni w cieniu...

wstawiłam ciasto drożdżowe z morelkami i kruszonką do pieca, będą też paszteciki ze szpinakiem i faszerowane papryki, koło 15-16 przyjedzie GabiK z rodzinką
wracam do pracy

Wczorajsze fotki:
Graham Thomas, uwielbiam tę różę

Pomarańczowe lilie.. byłyby super gdyby nie ten kolor

Alba Meidiland na patyku powtarza.. jakieś dziwne tym razem kwiatki, zniekształcone...

Pomponella

Jabłek nie będzie, chorują i opadają.. co to jest? pewnie trzeba było czymś pryskać

Cynie
Ogród z prostymi liniami 12:00, 28 lip 2013

Do góry
Witam,
Myślę nad rabatą zwirową z klonem 'Globosum' i z jałowcami sabina 'Variegata'. Chciałabym ją zmienić część do beberysów. Na razie nie mam za wiele pomysłow. Myślałam, żeby otoczyć może świerk 'Conica' obwódką, moze w kolorze srebrnym. Jężeli macie pomysły, proszę się nimi podzielić. Rabata ma wymiary 150x500cm
Pozdrawiam z Grodu Piasta Kołodzieja (Kruszwica)
Zapach ziemi 12:00, 28 lip 2013

Do góry
Witaj Agnieszko, masz problem ze zdjęciami, wszyscy mamy ale admin stara się to naprawić, musimy uzbroić się w cierpliwość, piękny tytuł wątku, no właśnie czy ludziska znają zapach ziemi? też lubię ją wąchać szczególnie jak robię rozsady lub coś sieję pozdrawiam
Ogród Tosi 11:58, 28 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Tosiu zaśmiece Ci wątek fotami hortek
w tym roku sadziłam pinki whinki

ubiegłoroczne limeligh zdjęcie z lipca

Czyli u mnie limki pomieszane z pinki

Mam Pinki mimo, że nie sadziłam - a to niespodzianka hehehehe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies