Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Gabrysia_ 21:00, 13 paź 2013

No i już rozkopy za wami...teraz bedzie tylko lepiej,piękniej
...moja koleżanka siała trawę w zeszłym roku w listopadzie,wzeszła chyba w grudniu,byłam u niej niedawno i trawka ma się całkiem dobrze,wiec chyba można siać
wiunia 21:19, 13 paź 2013

Gabrysiu witam Cię serdecznie i dzięki za odpowiedź, więc będziemy siać
Borbetka 07:50, 14 paź 2013

Wiunia, ryzyk fizyk. Nasiona trawy nie są kosmicznie drogie. Nawet jeśli trochę wymarznie, to nie ma tragedii. Trawnik zawsze lepiej na jesień, tak mi tata mówił.
wiunia 10:47, 14 paź 2013

Borbetko i to jest to-więc siejemy trawniczek!
Bogdzia 14:29, 14 paź 2013

Szybko się uwinęli z tymi rurami , u mojej siostry ponad pół roku trwało i aż 5m głębokości bo coś tam jeszcze w ziemi było. Trawka nawet jak nie wzejdzie teraz to bez problemu wzejdzie wiosna zeby tylko choc troszke śniegu było.Fajnie ze już nie ma wykopów , od razu lepiej. Pozdrawiam serdecznie.
ermigo 15:59, 14 paź 2013

No widzisz wiuniu!
I po bólu! W ciągu miesiąca ziemię wyrównasz, a jakby jeszcze wzeszła trawka to szybko zapomnisz o tym pobojowisku. Powodzenia.
Pozdrawiamy
Milka 15:41, 15 paź 2013

wiunia napisał(a)

A to widoczek po bitwie, zdemolowany trawnik sporo gliny na wierzchu, doły, dołeczki itp.
Czy można na to wszystko nawieźć dobrej ziemi, wyrównać te doły i posiać trawkę czy konieczna jest wizyta glebogryzarki, aby tą zdemolowaną darń przemielić? Wolałabym pierwszy wariant ze względów
technicznych, ponieważ glebogryzarki nie posiadam

Czekamy jeszcze, aby ziemia się ubiła , tzn. osiadła w miejscu kopanego rowu, do kiedy można siać trawkę dziewczyny, koniec października wchodzi w grę? ( oczywiście jak nie będzie mrozu!)

szybko się uwinęli nie wygląda źle, a trawkę siej, bo za jakieś 3 dni będzie padać, będzie dość ciepło, to szybko wzejdzie, jest szansa, że będzie bardzo dobrze u nas trawa rośnie cały czas i nadal, co tydzień koszenie, nie ja mój m.
wiunia 21:50, 15 paź 2013

irena_milek napisał(a)

szybko się uwinęli nie wygląda źle, a trawkę siej, bo za jakieś 3 dni będzie padać, będzie dość ciepło, to szybko wzejdzie, jest szansa, że będzie bardzo dobrze u nas trawa rośnie cały czas i nadal, co tydzień koszenie, nie ja mój m.

mój M sam wszystko robił, u nas każdy musi sam podłączyć się do studzienki jedynie studzienkę nam zrobili na brzegu działki , a reszta samemu całe podłączenie... sama też zakopywałam te rury i w ogóle tak się namachałam łopatą w sobotę, że rąk nie czułam, ale już najgorsze za nami i nie trzeba pilnować terminu wywozu szmba i to jest fajne Pozdrawiam Irenko serdecznie!
Kasiek 20:24, 20 paź 2013

Brawo Wiolu teraz tylko trawka i po bolu U nas we wtorek ma byc 25 stopni a ja...daleko od domu Mam nadzieje, ze moja rodzinka troche popracuje za mnie w ogrodzie i nadgoni zaleglosciPozdrawiam cieplutko
Borbetka 07:40, 21 paź 2013

To u mnie chyba też tak będzie. Trzeba się samemu podłączyć do ogólnej kanalizy w drodze. Aż się boję. Już są blisko. Jak dosiejesz trawkę, to zapomnisz o temacie.