Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 15:22, 15 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bluszcz tak się przebarwia na jesień. Na wiosnę zzielenieje na nowoTroszkę liści zawsze wymienia. Boczne pędy musi gdzieś wypuścić

Kciuki możesz puścić. Ten ma 6 lat i co roku czerwienieje ociupinkę.

Oooo Gosiu ... Toż mi ciężar z serca zdjęłaś ... Słyszałaś ten huk ??.... Już się martwić o niego w takim razie nie muszę ... I w przyszłym roku kupię następnego .... A jak się rozrosną ,to bedem dzielić

Dzięki
malgorzata_s... 15:28, 15 paź 2013

Przyjedź do mnie po sadzonki a nie kupuj. Ja pierwsza piszę się na hortki przygarnę chętnie i opieką otoczę
gierczusia 15:48, 15 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przyjedź do mnie po sadzonki a nie kupuj. Ja pierwsza piszę się na hortki przygarnę chętnie i opieką otoczę

Dzięki za ofertę ... Ja mam od frontu też dwa bluszcze ,ale one są takie tradycyjne i do dziś koloru nie zmieniły , ale za to listeczki mają niezbyt wielkie ... A mnie się marzył taki bluszcz z wilgaśnymi liściorami, taki jak ma Szefowa .. No i szukałam długo , aż trafiłam na ten irlandzki no i teraz go mrozowo testuję
Mam nadzieję ,że da radę ... A myślę o kupnie drugiego bo niecierpliwa jezdem

A w sprawie hortek do wal do Kindzi
Milka 16:20, 15 paź 2013

Ja się bojammm ,że te czerwonawe elementy to już przemrożone , choć się trzymają... I to mocno ... Macie jakoweś doświadczenie w tej materii ??

te z czasem odpadną, ale wyrosną nowe, więc się nie zamartwiaj
Mala_Mi 16:43, 15 paź 2013

Przez myśl mi nie przyszło, że kompost produkujesz.. raczej obstawiałam ,że to jakies urządzenie....
Mikro ogród a ogrodniczka Makro
gierczusia 17:00, 15 paź 2013

irena_milek napisał(a)

te z czasem odpadną, ale wyrosną nowe, więc się nie zamartwiaj

Odpadną ..... Aaa.... Szkoda ... A ja myślałam ,że wnet będzie gąszcz ... Tak mi się podoba ten zielony płot u Szefowej
gierczusia 17:03, 15 paź 2013

asc napisał(a)
Przez myśl mi nie przyszło, że kompost produkujesz.. raczej obstawiałam ,że to jakies urządzenie....
Mikro ogród a ogrodniczka Makro

No no.... ... Urządzenie ... Do pędzenia gorzały ... W ogródeczku .... Hahaha

A za komplimeta to dzięki ... Wielkie ... Ależ radochy z tym kompostem miałam .... A nurkowanie w fidze , a raczej pod figą ..... wymagało nie lada poświęcenia
Milka 17:06, 15 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Odpadną ..... Aaa.... Szkoda ... A ja myślałam ,że wnet będzie gąszcz ... Tak mi się podoba ten zielony płot u Szefowej

za to będzie gęściejszy
tu mam bluszcz rosnący w koło, bo zahaczany kosiarką, częsć liści tez tracę, ale odbijają wszystkie i to szybko, wiosną...wiosną zetnij końcówki, pójdzie jeszcze szybciej; jakoś 2 tygodnie temu robiłąm chyba z 50 sadzonek i puszczałam w różne zaplanowane miejsca, a może i więcej ich było, wyszarpywałam z korzeniem, odcinałąm i sadaziłam
eliza3 17:12, 15 paź 2013

Elu, nie martw się, że Twój bluszcz rośnie powoli, za chwilę będziesz się martwiła dlaczego rośnie tak szybko
Buziaki
gierczusia 17:38, 15 paź 2013

irena_milek napisał(a)

za to będzie gęściejszy
tu mam bluszcz rosnący w koło, bo zahaczany kosiarką, częsć liści tez tracę, ale odbijają wszystkie i to szybko, wiosną...wiosną zetnij końcówki, pójdzie jeszcze szybciej; jakoś 2 tygodnie temu robiłąm chyba z 50 sadzonek i puszczałam w różne zaplanowane miejsca, a może i więcej ich było, wyszarpywałam z korzeniem, odcinałąm i sadaziłam]

Jeźiiiisz ... Jaki bluszcz potrafi być śliczny .... Czemu my zawsze myślimy o bluszczu jak o roślinie pnącej .. Nooo ja myślę .,,,,.hmmmm.. Przecież płoży się teź zarąbiscie ... I na dodatek pikny kolor ... Achhhh... Nie wpadłabym na to ,że muszę go lekko podciąć na wiosnę ... Dziękuję Irenko ... Buziaki siarczyste