Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zieleń to Życie 2013 08:32, 31 sie 2013

Do góry
Mai Popielarskiej wręczono nagrodę Zielony Laur - oczywiście pogratulowałąm jako jedna z pierwszych

Zieleń to Życie 2013 08:30, 31 sie 2013

Do góry
Wystawa Zieleń to Życie i wczorajszy dzień dla profesjonalistów, mamy już za sobą. To był dzień ciężkiej pracy, ponieważ byłam jak się okazało Przewodniczącą JURY i trzeba było się przyłożyć do pracy, aby wydać obiektywne oceny i wszystko obejść. A stoisk było kilkaset.

A więc moi mili, nie mam aż tak dużo zdjęć, jak zwykle miewam, gdy chodzę bez żadnego obowiązku po wystawie.

Ekipa TVN w pogotowiu, bo za chwilkę będzie ważne wydarzenie

Laureaci Wystawy

Kolorowy ogród na piasku 07:46, 31 sie 2013

Do góry
[

[Przepiękne!!!

Moja najstarsza limka ,tak sobie myśle ,że za mało słońca ma i w tym roku jakaś już kiepska.

W ubiegłym roku kupiłam trzy i posadziłam blisko Anabelki. To chyba niezbyt dobry był pomysł.

No ja jak już coś skomponuje to siąść i płakać

U Ciebie VIVO wszystko gra ! jak w najlepszej orkiestrze!!
Moje poletko 07:34, 31 sie 2013

Do góry

Witam Wszystkich w sobotni poranek

Zapowiada się słonecznie.

Wszyscy zapewne zanurkują w rabatki. Ostatnie przycinania , początek przesadzania! Roboty jak to w ogrodzie sporo

czas sadzenia cebulowych ,aby wiosną mieć kolorki

Życzę miłego łikendowania.

ogrodoweimpresjejolki 07:28, 31 sie 2013

Do góry

Miłej soboty i ,,,,,precz kłopoty!
Ani ogród dla leniwych 07:25, 31 sie 2013

Do góry
Powklejalam kilka co ładniejszych zdjęć . Za trochę wrzucę obrazki z miejsc które trzeba jeszcze zagospodarować. No cóżj u mnie za pasem emerytura, sił juz nie staje, dlatego dla leniwych ogrod ale nigdy przenigdy nie myśleliśmy z M, ze ten czas spędzony na ogrodzie sprawi nam tyle radości. A właśnie nornice w tym roku - tfu, tfu, f- osczędzily trawnik . Pozdrawiam i czekam na was
Świder ręczny geologiczny do melioracji pionowej 07:24, 31 sie 2013

Do góry
Technika poszła do przodu i akurat mamy wiertnicę, która wierci dziury na 2,5 m o średnicy 0,5 metra i właśnie takie rzeczy robimy w naszych usługach.

W jednym z ogrodów nawierciliśmy w ponad 200 miejscach i dzięki temu poprawiło się, inaczej padłyby rośliny z powodu wody stagnującej w dołkach wykopanych do sadzenia.
Więcej zdjęć jest TUTAJ

Ani ogród dla leniwych 06:50, 31 sie 2013

Do góry
Ani ogród dla leniwych 06:38, 31 sie 2013

Do góry

zaraz zostanie ślad w wątkach które odwiedzam i wtedy może do mnie zajrzycie ????????
Lecę w kulki... 00:21, 31 sie 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Świeże fotki...ostatnie jakie zrobiłam....

To drugi sezon Limek....nie spodziewałam się TAKIEGO efektu w tak krótkim czasie...
urosły ogromnie i obficie kwitną....
nawet mój M uległ ich urokowi...a jemu rzadko podobają się kwiaty...
Piękne są te hortensje....jego słowa?!
Cieszy mnie to bardzo....bo one cieszą mnie

Piękne te Twoje limki Aniu, pozdrawiam serdecznie
Ogród w Tarnowie 00:12, 31 sie 2013

Do góry
Richie napisał(a)
Nowe bukszpany czekają na swoje miejsce...

Przy ławeczce ślicznie wyglądają, na zimę zadołujesz tylko, a potem śliczne donice i masz piękny kącik
Ogród w Tarnowie 00:05, 31 sie 2013

Do góry

klimat tych fotek szalenie mi sie podoba
no, nie wspominam o perfekcji w zadbaniu o rośliny, bo u Ciebie to norma

Ogród u stóp klasztoru 23:56, 30 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
No nie zupełnie, bo w remontach jestem i ogród dosadzam cały czas pozdrawiam cieplutko i buziam fajne fotki pooglądałam z uśmiechem i z żalem ale jeszcze kiedyś tam wpadnę

Aniu jakbym bliżej mieszkała to byśmy razem podziałały .byłoby ciekawie
Ogród u stóp klasztoru 23:54, 30 sie 2013

Do góry
Ela Krzywaczka nie prowadzi , ale luknę i jak będzie to ci mogę kupić i wysłać a może będzie w Jaworniku . też luknę ale dopiero po 8 września . teraz mam nawał pracy .
mogłabym co nieco u siebie uszczknąć ale pewnie mała szczypka cię nie urządza . ja swoje już porozsadzałam . nie powiem jestem zadowolona .
dziewczyny ( Aldona i Gabriela ) dobrze podpowiedziały żeby powtórzyć nasadzenia z górnej części . w końcu w angielskich rabatach też występuje rytm nasadzeń . i to jest strzał w dziesiątkę . nie całkiem powtórzę ale rozchodnik jest . i cieszy mnie że nie musiałam go kupować tylko ukradłam spod hortensji PINKY WINKY przy kaskadzie

leniwe to lato miałam . moje sąsiedzkie koty też

O....! 23:50, 30 sie 2013

Do góry
jeszcze taka tworzona rabata na zakręcie...

oraz len

i rozchodnik okazały z gościem
Ogród u stóp klasztoru 23:47, 30 sie 2013

Do góry
No nie zupełnie, bo w remontach jestem i ogród dosadzam cały czas pozdrawiam cieplutko i buziam fajne fotki pooglądałam z uśmiechem i z żalem ale jeszcze kiedyś tam wpadnę
O....! 23:46, 30 sie 2013

Do góry
Aniu, ten bukszpan na tarasie był posadzony dość dawno, chyba ok. 8-9 lat temu, też z sadzonek, teraz dosadzam z jednej strony, bo kiedyś było za mało sadzonek...
na tej fotce właśnie widać...

O....! 23:35, 30 sie 2013

Do góry
a teraz kwiatki i rabatki...
O....! 23:30, 30 sie 2013

Do góry
Alinko, to mnie 'zatkało' po Twoim stwierdzeniu, zwłaszcza, że widziałam Twój piękny ogród, który mogłam podziwiać miesiąc temu... Alinko, zapraszam oczywiscie, ale w moim ogrodzie jeszcze mnóstwo do zrobienia, u mnie to rzeczywiscie krajobrazy dają dużo uroku...a rośliny dobieram m.in ze względów kolorystycznych i rzeczywiście nie szaleję z ich ilością ( zwłaszcza dotyczącą gatunkow i odmian)
Ania asc - dzięki, no, ale nie przesadzaj
Bogdziu - ale myślę, ze Twoja synowa ma trochę inne konie te w moim sąsiedztwie to zwykle wiejskie konie, ale owszem, zadbane, ktore sąsiad używa do pracy w swym gospodarstwie (sic!)
Ania tre, witaj, dzięki
Aldonko - no, to powodzenia w ukorzenianiu
Krys - fajnie, że Ci sie udało, ja jednak preferuję wiosnę na ukorzenianie
Urszula - no ja też jestem ciekawa jak bedzie z cisami...już wyrzuciłam kilkanaście zółtych, ale wiele ładnie sie trzyma...no, okaże sie trochę później co z nimi...

i widoczek m.in na taras przed domem ( ale trawa do skoszenia i innych zabiegów...)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies