Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Margarete 12:51, 16 lip 2013

Witam Elu,
wpadłam do ciebie bo słyszałam że masz jakis super pomysł na obrecze do hortensji. Moja Annabelka szaleje u mnie w ogrodzie choć była w tym roku przesadzana kiedy juz miała zawiązki kwiatów i miałam obawy ze padnie.. a ona jak na przekór ma wiele wielgachnych kwiatów, zmierze wieczorem ale mysle że na pewno ponad 30 cm.... Mam ja dopiero drugi sezon, w ubiegłym roku miała 3 kwiaty a teraz... tyle że po deszczu lezy i sznurkiem ja dwa razy podwiazywałam ale to nie to... Juz podpatrzyłam twój sposób i na pewno zrobie tak samo.
Nie znam twojego wątku ale z przyjemnościa sie tu u ciebie porozgladam, moze dzis albo jutro wieczorkiem... szykuj sie wirtualnego goscia w swoim watku i w swoim ogrodzie..
Margarete 12:56, 16 lip 2013

Ojej, skłamałam... byłam juz u ciebie Elu w ogrodzie i w watku... teraz jak zobaczyłam na poczatku "przeciwamisiowe" płotki to mi sie skojarzyło.... Tyle tych wątków, tylu ludzi, tyle pieknych miejsc ....
Ale dawno tu nie zagladałam wiec z przyjemnoscia pobuszuje u ciebie.
hanka_andrus 20:00, 16 lip 2013

Elfiku,Moja cleome wyrosła,ale jeszcze kwiatków nie pokazuje. Jak zakwitnie, dam znać.
Ziemniaki sadziłam z rodzicami ręcznie,i potem ręcznie okopywałam motyką.
A w swoim ogrodzie ziemniaki miałam na samym początku, kiedy perz trzeba było zlikwidować.
Widocznie, co raz się w swoim życiu zrobi,pamięta się do końca życia.
Pozdrawiam
Krys 22:23, 19 lip 2013

Elu anabelka cudna a rudbekie pokazowe,jak cały ogród zresztą pozdrawiam
kachat 19:27, 01 sie 2013

Jaka przepiękna anabelka, kwiatostany ma naprawdę olbrzymie Od dłuższego czasu się zastanawiam nad kupnem tej hortensji, ale właśnie przewieszające się gałęzie mnie przerażają i odstraszają I ciagle czekam na nową odmianę o silniejszych pędach a równie pięknych kwiatach - a może już jest gdzieś taka?? Pozdrawiam i idę resztę zdjęć poprzeglądać
Yen 20:57, 01 sie 2013

Eluś, liliowce od ciebie pięknie zakwitły. Cudne , bordowe z żółtym oczkiem. Tylko mi się bateria dzisiaj przy pierwszym zdjęciu rozładowała. Ale jutro sfocę i się pochwalę.
Buziaczki
Matka 00:26, 02 sie 2013

Elfiku, a pokaż co tam się teraz na mojejrabacie dzieje
Poziomka 22:02, 14 sie 2013

Elu poznajesz roslinkę ?

Pozdrawiam Jasia
barbara_kraj... 20:56, 28 sie 2013

Elu, a gdzie Ty?
Pozdrowienia ślę
Elfik 17:49, 13 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Elu, a gdzie Ty?
Pozdrowienia ślę
...jestem, jestem... Nawet, jak mnie tu „pisemnie” nie ma. Nadrobię to dziś troszkę, na przekór dacie (13-ty, piątek, burza, leje)

Małgorzatko – mimo obręczy i pozornie zacisznego kąta, moja anabelka nie wytrzymała wichury, dużo trudu mnie kosztowało doprowadzić ją do pionu. A’propos płotków przeciwamisiowych – już ich nie ma, ale powinnam wokół domu postawić zasieki przeciwdzikowe. Miałam nawet spotkanie oko w oko z odyńcem, na szczęście przez siatkę. Całe watahy tu u nas łaziły...

Hanusiu – moje ziemniaki górą zjedzone przez ślimaki i stonkę, ale jaki będzie urodzaj w korzeniach – zamelduję po wykopkach

Krysiunia – mój ogród to wciąż te same widoczki... Nie umiem go pokazywać tak jak Danusia swój

Kachat – Kasia pewnie? Witaj! No niestety, anabelka z bukietowych najbardziej wiotka. Ale z białych Limelight, Grandiflora i Silver Dolar – mają łodygi bardzo sztywne. Nawet wichura ich nie położyła

Joluś – pozdrawiam!

Bogda – poniżej rabatki dla Ciebie

Jasiu – to zdjęcie bardzo koresponduje z Twoim avatarkiem. Ty wszystkie warzywka uprawiasz bardzo ozdobnie

Basiu - ostatnio wessała mnie nasza kuchnia Ogrodowiskowa... Świetne przepisy, więc szafa pełna przetworów, a już nie wspomnę o cieście drożdżowym Jotki! Najgorsze jest to, że ja jestem strasznym żercą drożdżowego, więc grozi mi poważna opuchlizna

Mój wczesnowrześniowy ogród

Dziś horti już są wybarwione

I jeszcze coś z ostatniej chwili...

Proszę nie zadrościć. Noga zdrowa, ale czapka... pełna innych nóżek...