Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Podmiejski ogródek 07:43, 26 maj 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Aż mnie zatkało ... coś w tym jest z tymi sosnami. Niektórzy jeszcze brzozy lubią. Pasują do sosen.

W naszej polskiej krwi.

Moje ulubione drzewa to ( w tej kolejności):
lipy
brzozy
sosny

czyli mazowiecki krajobraz

tylko do tych okropnych ogławianych wierzb nie mogę się przekonać.
kostropate potworki. fuj
Chaos kontrolowany 22:55, 25 maj 2017

Do góry
Waldek Mazan zdiagnozował mi szkodnika brzozy, więc chyba casting na nowe drzewka muszę rozpocząć. Jedną chorą przeżyję, ale pozostałe dopiero porządnie na moim piachu po 2 czy 3 latach ruszyły i też mają w kominku skończyć?
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 21:48, 25 maj 2017

Do góry
Dziękuję Waldku, obawiam się, że masz rację. Jutro podejrzę ją za dnia.
Jeśli robactwo namierzyło już pozostałe brzozy kiedy będzie widać efekty? Zastanawiam się czy lać Confidorem czy się za nowymi drzewami rozglądać?
Kiedyś będzie kolorowo... 21:38, 25 maj 2017

Do góry
Aniu-brzozy wielopienne-n walczę o nie -bo kopane na wiosnę-są na obecną chwilę zadołowane w donicach-trzeba poczekać do jesieni jak się lepie ukorzenią.
Zrobię w sobotę zdjęcia wszystko będzie lepiej widać.

Anula-co do rad -masz rację,biorę każdą pod rozwagę,a potem robię jak mi dyktuje moje spojrzenie.

Tak jak kiedyś tytuł -był beznadziejny ogród-to obudziła się nadzieja na kolory.
Pracuję i zmieniam -to jest dobry początek.

Lawendowy zawrót głowy 21:35, 25 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dziś pyszny obiadek jadłam w tak przepięknej okolicy )))

Jej jak cudownie, uwielbiam wszelkiego rodzaju banieczki, klateczki, pierdułki na drzewach - rozglądam się właśnie za czymś na moje brzozy -co by na nich uwiesić... raczej nie szklane bo w burzach nie będę się zrywać w nocy aby zdejmowac

Oczywiście Twój ogród niezmiennie mnie zachwyca... co było przed hakone - bo nie mogę szybko skojarzyć
Tu ma być ogród :) 20:48, 25 maj 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
nawet mi nie mów

.
Co wyjechałem.autem żebygo splukalo to przestawalo padać....taras płynie zoltym....poza sosnami mam jeszze rzepak masakra....

całe szczęście to już chyba po wszystkim, deszcz zmył co trzeba.

A jak brzozy Twoje, wyprostowały się w tym roku, mają te kwiatostany?
U mnie lepiej niż w ubiegłym roku, ale jedna nadal tragiczna.
Lawendowy zawrót głowy 20:00, 25 maj 2017

Do góry
Brzozy !!! nic nie zmieniaj kochana gdybym ja miała miejsce to brzozy by były napewno ((

Hacone dałam obornik i korę przekompostowana z ziemią z worka )))

Wszystkie tak mamy tylko próg ogrodu przekroczenia i do dziewczyn zaglądam juz bym rewolucję robiła ....I meble zmiana la po co mi moje krzesła jsk ostatnio Marzenka takie piękne kupiła ))))
Lawendowy zawrót głowy 19:57, 25 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Oto Maria, na której kwitnienie będę cierpliwie czekać. Piękne to zdjęcie, bo wszystkie moje kolory. Jessuuu, czemu ja zrobiłam podmurówki takie jakie zrobiłam, zła jestem i tyle.

lojalna_ napisał(a)

I dlaczemu mieszasz mi w głowie teraz, jak ja już sobie brzozy wybrałam? No?

Jolka, w co sadziłaś hacone? Tzn. tam masz jakąś konkretną ziemię, humus, ściółkę, korę? Co to jest?
A bananów ci u nas dostatek, to różyce moje dostaną poczęstunek.
Ogród z rzeźbą 18:34, 25 maj 2017

Do góry
Witam. Przyglądam się Twojej paprotce na hostowej. Planuję dosadzić brzozy i widziałam różne piny brzóz z paprociami właśnie. Na razie mocuję się ze swoimi myślami, ale może po Twoich zdjęciach się przekonam
Na huśtawce miło płynie czas... 16:39, 25 maj 2017

Do góry
mst napisał(a)
Piękna kalina,placyk i brzozy brawo!

Witaj Magda! Skromne moje progi, ale zapraszam i dziękuję za miłe słowa.
Na huśtawce miło płynie czas... 16:37, 25 maj 2017

Do góry
Piękna kalina,placyk i brzozy brawo!
Kiedyś będzie kolorowo... 16:03, 25 maj 2017

Do góry
Dobra robota Zaczyna być widać efekty. Brzozy wielopienne czy kilka w dołek bo nie dowidzę?
Podmiejski ogródek 15:46, 25 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Z pomarańczami widać jestem do przodu przed ChFSh... bratki pomarańczowe mam drugi rok (w tym same się wysiały) i Stella de Oro doszła
Miłość do sosen mamy w polskiej krwi

Aż mnie zatkało ... coś w tym jest z tymi sosnami. Niektórzy jeszcze brzozy lubią. Pasują do sosen.

W naszej polskiej krwi.

Ja bym pokazywała remonty i rewolucje ogrodowe chętnie ale nie mam czasu na reportaże. Ale lubię wątki powstających ogrodów - to jest zawsze fascynujące.

Na huśtawce miło płynie czas... 15:34, 25 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
No i placyk. Wymaga jeszcze korekty, ale z grubsza tak póki co wygląda. Do moich wizji mu baaaaaardzo daleko. Proszę, powiedzcie, że rośliny szybko urosną Generalnie nie ma być widać gleby. Bukszpany jeszcze dosadzę, żeby wykończyć obwódkę, jednak cały czas myślę czy te darowane mają tu zostać.

A tu lepsze ujęcie na brzozy

Wszystko takie małe jeszcze :-I

spokojnie, urosnie!
a nie wiem czemu mi się wydawalo, że pergola ma tu byc??
I na jakich wymiarach w koncu staneło?
W Kruklandii 14:54, 25 maj 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Brzozy są piękne. Tu nie ma co dyskutować.

Jedna pendula stoi u nas w CO i cały czas myślę gdzie mogę ją posadzić u siebie bo mam na nią straszną chrapkę. Choć jedną

Bierz, bierz
W Kruklandii 14:44, 25 maj 2017

Do góry
Brzozy są piękne. Tu nie ma co dyskutować.

Jedna pendula stoi u nas w CO i cały czas myślę gdzie mogę ją posadzić u siebie bo mam na nią straszną chrapkę. Choć jedną
W Kruklandii 14:40, 25 maj 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Dołączam się do klubu miłośników Twich brzóz

I zazdraszczam tulipanów U mnie już po

Brzozy ładne jak ich nic nie zżera

Dzisiaj już prawie po tulipanach.
Zostało może z 10 sztuk.
Jak podleję wieczorem...to już pewno nic nie zostanie
Tajemniczy Ogród 13:45, 25 maj 2017

Do góry
Witam serdecznie kocham brzozy i z niecierpliwością czekam na zdjęcia-na tym forum jest wielu wspaniałych fachowców z naszą kochaną Danusia na czele i na pewno pomogą Ci stworzyć przepiękne miejsce dla Twojej Rodzinki.pozdrawiam
Tajemniczy Ogród 13:30, 25 maj 2017

Do góry
Witajcie. Od długiego czasu czytam Ogrodowisko, korzystam z rad i wskazówek wielu osób. Nie kryję, że podziwiam zaangażowanie pani Danusi, Jej zapał, bezinteresowność, cierpliwość i życzliwość.
Dziś postanowiłam, że założę swój wątek o naszym Ogrodzie, który powstaje dzięki wysiłkowi mojego męża i moim, dla nas i dla naszych czterech Synków
Liczę na Waszą pomoc.
Mieszkamy na obrzeżach miasta, na skraju lasu i zakładanie ogrodu na piaszczystym terenie, jak wiecie, nie jest proste, ale marzenia trzeba spełniać
Proszę dziś Was o pomoc. Chciałabym jeszcze w maju założyć rabatę pomiędzy dwiema brzozami za domem. Jest to miejsce najlepiej widoczne z tarasu i chciałabym, żeby było pięknie.
Marzą mi się: hortensje Limelight, jakiś klon palmowy czerwony lub cytrynowy, może berberysy Harlequin, jakieś trawy, żurawki bordowe? Tylko nie wiem jak to wszystko poukładać.... Czy zrobić jeszcze tło z choin kanadyjskich lub innego iglaka???
Ponieważ w tej części ogrodu zachowaliśmy rosnące brzozy rabata byłaby w półcieniu. Odległość między brzozami wynosi ok 1,5m.
Po południu może uda mi się wrzucić jakieś zdjęcia
Na zielonej... trawce :) 13:12, 25 maj 2017

Do góry
AnkaK napisał(a)
Podglądam nieustannie Dorodne masz już te brzozy. A krąg z czosnkami boski. Znów mi się będzie po nocach śnił.

Dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies