Jolu, nie
mam żadnych wątpliwości, na pewno będzie uchachanie, pewnie i komary pogryzą....ale za to jakie wspomnienie
i ciut ogrodu...z psami, ładnie się w stosunku do gości zachowały
się dokleiłam
ale Izuś nie marudzi...czekam na jej opowieść....to miszczyni słowa... i uchachani, pogryzieni kończymi dzień, chyba wieczór późny...lodami, nawet niezłe były
jak to Zygi mawia, wiek przedemerytalny do snu wzywa
Hmmm najbardziej interesuje mnie to, czy ten grzyb może zaszkodzić nie pestkowym roślinom. Raczej pod wiśnie nie będę dawać kompostu, a te grzyby jak rozumiem atakują głównie wiśnie i czereśnie, czy tak?
Wspominam wczorajsze miłe chwile na działce z przerwami na małe prace w warzywniku
Pomidorro
Ogórro
Zółte liście ogórków nieco mnie martwią
Bad news - do ponownego plewienia część już wyplewionych miejsc oraz czarne plamy na piwonii nieznanej proweniencji
i lecimy do Madżen i Adamo
na chwilę, a z tej chwili zrobiło się dużo i....była moja ulubiona sałatka, nawet już jej nie robię, bo tylko u Marzenki smakuje wybornie
tyle o lawendach było i przytargali jej lawendę, piękną...a my dostaliśmy cudownego miłorzęba, a wiadomo Waligóra je uwielbia
a tu nam Madżen prezentuje nowe narzędzie do czesania psa.....był Tytus zachwycony tym czochraniem...chiba i Soni takie sprawię, bo Dzaga nie cierpi tej przyjemności
biegamy po ogrodzie...opowiadam....pokazuję chwasty, wyhodowane na własnej piersi
sobotę do 14 mieliśmy tak dla siebie, na luzie, leniwo i letnio
fajnie móc cieszyć się ogrodem z innymi, to takie inne i ile daje frajdy
Izę wsadziliśmy na tron....ale chyba nie za wygodnie było, nadal rośliny nie przesadzone
Adaś i Zygi od razu złapali wspólny język i dzięki Adamowi mamy rozwiązany problem, w domku letnim coś tam nie wychodziło Zygiemu z prądem, różne połączenia i Adamo ten problem rozwiązał, jak się cieszę, bo szybciej już wszystkie światła zewnętrzne i wewnętrzne będą...wielkie dzięki to jest cudowny człowiek, dużo muszę się od niego nauczyć
mało tego, Zygi w pracy...a Adamo odstawia prasowanie, tak porządnie koszulę mu wyprasował, że ja muszę się wstydzić!!
a tu patrzy...co by tu im podpowiedzieć