Znawcą hortensji nie jestem ale z moich obserwacji wynika, że bukietowe już w drugim roku są wielkie a ogrodowe potrzebują około dwóch lat aby się rozkrzewić i wzmocnić. Oczywiście dodatkowym czynniikiem dla ogrodowych jest zima i jakość okrycia. Tegoroczna zima była u mnie wyjatkowo łaskawa dla ogrodowych.
Moja incrediball jest w moim avatarku, w drugim roku zachwyciła mnie kwiatami. Doradźcie jednak jak ją wiosną ciąć? Przycięlam tak jak limelight nad 3 oczkiem. Limka i magical moonligt jest wielka i sztywna w drugim sezonie a lincrediball się pokłada. Nie odważe się jednka jej przyciąć nad pierwszym oczkiem jak zwykłą anabell a może powinnam?
U nas coś się chmurzy... może wreszcie popada? Jest 30 stopni w cieniu...
wstawiłam ciasto drożdżowe z morelkami i kruszonką do pieca, będą też paszteciki ze szpinakiem i faszerowane papryki, koło 15-16 przyjedzie GabiK z rodzinką
wracam do pracy
Wczorajsze fotki:
Graham Thomas, uwielbiam tę różę
Pomarańczowe lilie.. byłyby super gdyby nie ten kolor
Alba Meidiland na patyku powtarza.. jakieś dziwne tym razem kwiatki, zniekształcone...
Pomponella
Jabłek nie będzie, chorują i opadają.. co to jest? pewnie trzeba było czymś pryskać
Witam,
Myślę nad rabatą zwirową z klonem 'Globosum' i z jałowcami sabina 'Variegata'. Chciałabym ją zmienić część do beberysów. Na razie nie mam za wiele pomysłow. Myślałam, żeby otoczyć może świerk 'Conica' obwódką, moze w kolorze srebrnym. Jężeli macie pomysły, proszę się nimi podzielić. Rabata ma wymiary 150x500cm
Pozdrawiam z Grodu Piasta Kołodzieja (Kruszwica)
Witaj Agnieszko, masz problem ze zdjęciami, wszyscy mamy ale admin stara się to naprawić, musimy uzbroić się w cierpliwość, piękny tytuł wątku, no właśnie czy ludziska znają zapach ziemi? też lubię ją wąchać szczególnie jak robię rozsady lub coś sieję pozdrawiam
Mniam, wygląda bardzo apetycznie i jak pięknie jest podane Narobiłaś mi ochoty Mam w lodówce jagody, więc chyba później coś na szybko zamieszam w garach